A 30 legnagyobb színész átalkulás sorozat! Első rész: 30-26
2013. június 17. írta: thedirector

A 30 legnagyobb színész átalkulás sorozat! Első rész: 30-26

Mint tudjátok, minden évben tartunk egy több napon át tartó toplista sorozatot. Tavaly 50 olyan filmet mutattunk be, amit látnotok kell, idén pedig  30 olyan aktort, akik egy-egy film kedvéért igazi átalakuláson estek át. A sorozat létrejöttének forrás a Movies: Filmek első kézből oldal, akinek ezúttal is köszönjük a tartalmat!

30.

Brad Pitt

30.jpgMikor a többször is a világ legszexibb férfijának megválasztott Brad Pitt elvállalta a visszafele öregedő Benjamin Button szerepét, mindenki nagyon meglepődött. És később kiderült, hogy ez volt Pitt egyik legokosabb karrier döntése. A Benjamin Button Különös élete című filmben a főhős idős korban születik és csecsemőként hal meg. A számítógépes technika és a profi maszkos munka segítségével Brad Pitt mindegyik korban eltudta játszani a karaktert, ráadásul varázslatos módon. Ezzel a szereppel vetkőzte le magáról a szépfiú szerepkört és azóta is komolyabb drámai szerepekben tűnik fel. Alakítását Oscar-díjra is jelölték.

29.

Hilary Swank

29.jpgHilary Swank dinamitként robbant a köztudatba a merész és kőkemény a Fiúk Nem Sírnak című drámával. Az igaz történetet feldolgozó filmben Swank egy olyan lányt alakít, aki fiúként éli mindennapjait és titkolja a valódi énjét. Letaglózó és szívszorító alakítása Hollywood élmezőnyébe repítette és játékáért megkapta a Legjobb Női Főszereplőnek járó Oscar-díjat. Swank átalakulása sem volt egyszerű, külsejét teljesen maszkulinra formálták, lefogyott és lekötözték a melleit is.

28.

Salma Hayek

28.jpg2002-ben Salma Hayek bújhatott a híres festőnő Frida Kahlo bőrébe a Frida című filmben. Alakítása pontos és pazar volt, akárcsak az átalakítás amit a sminkesek végeztek. Az Akadémia pedig imádja ha szép nőket csúfítanak el a vásznon és ehhez még hozzájött Hayek professzionális alakítása,így jelölték őt a Legjobb Női Főszereplő Oscar-díjára.

27.

George Clooney és Matt Damon

27.jpgA 27-ik helyen holtversenyt hirdetünk, mivel hasonló típusú átalakulásról van szó. George Clooney és Matt Damon egyaránt több tíz kilót szedtek magukra a szerepeik kedvéért és tökéletesen azonosultak a karakterekkel. Clooney közel 20 kilót szedett magára és szakállat növesztett a Sziriana című film kedvéért. Az eredmény: a Legjobb Férfi mellékszereplő Oscar-díja.
Matt Damon még Clooneynál is többet hízott az Informátor című vígjátékért, őt azonban csak Golden Globe-ra jelölték. Viszont Damon komikusi alakítása remek volt.

26.

Tom Hardy

26.jpg

A 26-ik helyre Tom Hardy került a 2008-as Bronson-al, amelyben Charles Bronson bőrébe bújt. A szerep kedvéért bajuszt növesztett, leborotválta a haját és rengeteget edzett, hogy minél jobban hasonlítson Bronsonra. A testi átalakítása mellé pedig egy őrült és szenzációs alakítást is letett az asztalra, amelyért több helyen is díjazták. Hardy azóta Hollywood legújabb és egyik legkeresettebb színésze lett.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr495362918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.19. 14:12:05

hardy bane-ként még nagyobb darab lett.
süti beállítások módosítása