[OSCAR 7vége 2013] Őket díjazták tavaly
2013. február 24. írta: thedirector

[OSCAR 7vége 2013] Őket díjazták tavaly

academy-awards2.jpg

2012  (önmagához mérten is) a nosztalgia éve volt Hollywoodban. 2011-ben ugyanis sorjáztak a filmezés aranykora előtt tisztelgő alkotások.
Spielberg a Hadak útján-nal tisztelgett a technicolor előtt, Woody Allen a 20-as évek művészetét idézte fel. Michel Hazanavicius a némafilmeknek állított szobrot, Scorsese - tőle szokatlanul - egy gyerekfilmmel (Hugo) tért vissza és bálványozta Georges Méliést. Nagyjából már előre várható volt, hogy kik fognak dominálni, és így is történt. A Némafllmes és a Hugo 5-5 díjjal tarolta végig az estét (már amennyire ez a szám tarolásnak számít). A vaslady 2 díjjal vigasztalódott. Mindennemű izgalmat mellőző est volt, nagyon gyenge show-val. Az idei jobb lehet és reméljük jobb is lesz. Számokban:


The Artist 5 Oscar (Legjobb kosztüm, legjobb filmzene, legjobb férfi színész, legjobb rendező, legjobb film)

Hugo 5 Oscar (Legjobb látványterv, legjobb operatőr, legjobb hangvágás, legjobb hangkeverés, legjobb vizuális trükk)

Vaslady 2 Oscar (Legjobb smink, legjobb női főszereplő)

Az Utódok, Éjfélkor Párizsban, Tetovált lány, A segítség és a Kezdők 1 Oscar díjjal lettek gazdagabbak. Az est nagy vesztesei egyértelműen a 6-6 Oscarból egyet sem díjra váltó Hadak útján és Pénzcsináló.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr865101814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása