MacFarlane! Miért tetTED? Kritika a Tedről
2012. november 22. írta: thedirector

MacFarlane! Miért tetTED? Kritika a Tedről

Ted

2012

ted-pl-m.jpg

Seth MacFarlane neve valószínűleg nem cseng elsőre túl ismerősen, pedig már nem kis név a szakmában. (Family Guy valaki?) Minden bizonnyal ez nem sokáig marad így, ugyanis (bár) csinált egy igen alpári filmet, a fiatalok odáig vannak érte, és a sikerre vitt plüss mackójáért.No meg ő lesz jövőre az Oscar díjátadó ceremónia mestere...

Tedd vagy ne Ted de sohase próbáld!
Az előbb azt írtam, hogy "alpári film". Nem prűdségből írtam. Semmi kivetnivalóm nincs az ilyen humor ellen (bizonyítékként a Torrente filmek a nagy kedvenceim közé tartoznak). Az igazán veszélyes és fontos kérdés az, hogy az ilyen káromkodós, egyéb testnedvekkel operáló alkotás mennyire tud hatásos mondanivalóval szolgálni és úgy összességében mivel töltik ki azt az időt, amikor nem fingós, b@sz0s poénok vannak egymásra hajigálva. Vicces tud-e lenni akkor is? Nos...vegyesen. De nézzük előbb mivel főztek a Family Guy-os arcok. John (Marky Mark Whalberg) az elnyomott mindenki céltáblája gyerekek mostoha korát élte fiatalon. Senki nem szerette, nem voltak barátja, mígnem egyik nap a plüss mackója - TED - meg nem szólalt. Miután ő, a szülei és mi is túltettük magunkat ezen a dolgon, azon kapjuk magunkat, hogy John felnőtt és a mackó még mindig a legjobb barátja, csak hát, azóta 35éves lett. Nos igen. Itt jön elő a film gyengesége. Egyszerűen mi legyen a szituáció? Mert káromkodni és szívni nem lehet 100 percen keresztül. Nos a lehető legrosszabbikat találták ki. Markot megtanítják felnőni és ezt egy szerelmi szállal próbálják megoldani. Mila Kunis bár jó választás a türelmes, de egyre inkább család felé orientáló asszony szerepében, de valahogy az egész olyan átlagos lett, pedig Ted-ből sokkal több kihozható lett volna. Olyan sablonos ez a barát-barát-barátnő történet, holott a beszélő, dugó, medve harmadik félnek egyáltalán nem az. MacFarlane ellőtte az összes ilyen geget, ami csak létezik. Továbbá dramaturgiailag elhibázott lépés az, hogy tanulságként az arcunkba nyomják, hogy "fel kell nőni" és "oda kell figyelni arra ami a fontos az életben" és a többi szokásos tanulság, de nehezen komolyan vehető dolgok ezek, ha közben Ted padlizsánnal elégít ki egy nőt a közért raktárában. Ami  jó volt, hogy senki nem akad fenn azon, hogy Ted beszél sőt, mi több, sztárolják, bálványozzák a tírpák medvét. Nos itt jött a következő bukta a filmben. Egy elkényesztetett (tippelünk, nem derül ki) gyerek és az apja el akarja rabolni Tedet. Tulajdonképpen ez a szál azért volt benne, hogy ne legyen csöpögős a szerelmi szál miatt, ne legyen túl redneck Ted miatt. Egy kis akcióként bedobták. Mondanom sem kell, hogy mennyire gyenge és érdektelen az egész.

Összegzés: Több műfajt összegyúró (akció, vígjáték, romantika) nyári mozifilm, ami igazán egyikben sem alkot kimagaslót. Ted karaktere miatt, és a helyenként ütős poénok miatt meg lehet nézni, de igazából nem veszítünk semmit, ha kimarad az életünkből. 20 perces tv sorozatnak jobb lett volna.

Érékelés: 5,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr564920588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása