50 film amit látnod KELL! 30-26
2012. június 28. írta: thedirector

50 film amit látnod KELL! 30-26

30.

Rocky

rocky.jpg

Amiért a listán van: Szerintem ember nem gondolta volna, hogy a filmtől nem bunyót, hanem egy mély karakterdrámát kapunk vegyítve a sportfilmek legjobb tulajdonságaival. Na persze van benne azért akció is, de azok nem érdekeltek minket annyira. Az sokkal jobban, hogy Rocky karakterét meghámozzuk és megértsük miért is ő a világ leghíresebb bokszolója a filmvásznon. Motiváció, jellem, hősiesség fantasztikus keveréke, ami nem lett elcukrozva szerencsénkre. Ezért is etalon ez a film.

29.

Alien

alien.jpg

Amiért a listán van: Annak van itt nagy szerencséje aki ezt a filmet a megjelenésekkor láthatta. Én sajnos nem tartozok oda, de el tudom képzelni milyen mély csönd és döbbenet lehetett a mozikban, ahol a film futott. A minimalista, feszültséggel teli pszichó thriller-scifi minden bizonnyal jó előre megelőzte a korát. A Nostromo legénység minden tagja érdekes, beleértve kedvenc savtól csurgó nyálú űrlényünket is. Meg volt ott még valami Ripley is, aki azóta a női akcióhősök legnagyobbika lett....határozottan volt valami ilyen név is...igen.

28.

A tégla

the-departed-7.jpg

Amiért a listán van: Martin Scorsese számomra a legnagyobb rendezők egyike, így nagy bajban voltam, hogy vajon melyik is lehetett/tek tőle az(ok) a film/filmek, amik a listára kerültek. A tégla mindenképpen pariban volt az első perctől fogva. Nagyon átgondolt, nagyon csavaros, remek alakításokkal tűzdelt (amit ráadásul igazi színészóriások alakítottak: Mark Whalberg, Matt Damon, Leo DiCaprio, Jack Nicholson) gengszterfilm. Nincs benne semmi unalom, üresjárat. Végtelenül átgondolt remekmű, a műfaj legnagyobb ikonjától. Aki ezt a filmet nem látta, talán még nem is igazán látott modernkori gengszterfilmet. Tessék megnézni.

27.

Sin City

SinCity.jpg

Amiért a listán van: Mert Frank Miller erőszaktól csöpögő kultikus képregényéhez olyan nevek nyúltak, mint Robert Rodriquez és Quentin Tarantino. A végeredmény egy szintén kultikus és sokkoló képregény adaptáció amibe a filmipar összes nagy neve szerepeltetve van. A három történetet elmesélő film, képi világa, történetvezetése, és zenéje minden képregény rajongónak és akció film kedvelőnek kötelező. Ha még ez sem győzött meg arról, hogy kötelező vétel lehet, akkor itt egy névsor a színészekről: Bruce Willis, Mickey Rourke, Clive Owen, Nick Stahl, Elijah Wood, Rosario Dawson, Brittany Murhpy, Jessica Alba. Stílus a köbön.

26.

Blöff

blöff01.jpeg

Amiért a listán van: Meg kell valljam, nem szeretem a vígjátékokat. Nem, nem azért mert egy sótlan és humortalan valaki lennék, csak nálam az igényes nevetési forrás a filmművészetben leáldozó félben van, sőt.. Kicsit vissza kell mennünk az időben, egészen 2000-ig, amíg tényleg egy olyan filmet találok, amiben ízes tréfák vannak. Az angol alvilág ügyefogyott és egyedi jellemű karakterei és egy drága gyémánt történetén a hasam fogtam a nevetéstől. Guy Ritchie ehhez ért nagyon. A kesze-kusza történetű, balfaszokkal tűzdelt gengszter filmek "paródiájához". Brad Pitt élete egyik legjobb alakítását nyújtja. De a többiekre sincs panasz. Fantasztikus vágások, hibátlan történet és elképesztő párbeszédek. Tessék szinkronosan nézni. Az egyik legjobb film műfajában.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr44617841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása