Halhatatlanok kritika
2012. március 30. írta: thedirector

Halhatatlanok kritika

Halhatatlanok


Immortals
2011



2007. Frank Miller nagy sikerű képregényéből készül 300 című film egycsapásra mindenki kedvence lett. Sikere arra buzdított több stúdiót is, hogy van értelme ennek a fajta mitológikus, lassításokkal tűzdelt akció-kaland-fantasy filmeknek. Van olyan példa amikor sikerült ezt rendesen adaptálni a saját elképzelésbe (Spartacus sorozat), van olyan ami csak simán béna lett (Titánok harca, Percy Jackson[ez erősen sarkított, főleg a koncepció miatt vettem ide]) és van az Immortals. Nos egyenlőre a 300 kihívó nélkül.

Unalom a 300-on.
Az első képek és előzetes után, azt hiszem kijelenthetjük, hogy ez a film meg sem próbálta tagadni, honnan merített. Ilyenkor mi, szőrös szívűek azt mondjuk, "egye fenyő, jótól lopni nem bűn és ha még némi önálló kreativitás is belekerül, bármi kisülhet". Meg kell valljam őszintén az előzetes átvert. Már nem abban, hogy még a 300 színeit és helyszínei nagy részét is ellopta, hanem abban, hogy azt hittük, ez egy izzadós és véres, látványos akció fantasy lesz. Az izzadást meg is kaptuk. A baj az, hogy az írótól és a rendezőtől. A történet szerint egy új fegyver (egy íj ami "láthatatlan" kifogyhatatlan nyilakat lő ki - tapsika) fenyegeti a hellén népet, amelyet Hyperion király szeretne magának, hogy bosszút álljon a népen és az isteneken egy régi sérelemért. Theseus a bátor harcos önkénytelenül is belekeveredik a háborúba és rövidesen lesz elég motivációja is, hogy meg akadályozza a királyt, tette végrehajtásában. Hát itt tartunk. Tipikus mese film jókkal és rosszakkal és egyéb varázslényekkel. Ez persze nem baj. A baj az, hogy nagyon kevés időt foglalkoztak a jellemek kialakításával.Igazából azt kell mondjam, hogy nem tudom mivel töltötték ki ezt a 2 órás játékidőt. Az első komolyabb látványjelenetre is várni kellett majd 45percet. Annyira egy helyben tapicskol az egész, hogy már 20 perc után laposakat pislogtam. Ott ébredtem fel a kómából, mikor Teseus kilő 4 nyilat egymás után (itt nem kell újratölteni) belassul a jelent, és a 4 nyíl egyszerre ér célt!! Csodás.

 

A történet végtére jól épül, bár lassan, de az a baj, hogy az alap konfliktus nem elég erős és ezt érezték az írók is, ezért belekevertek még egy "Istenes" szálat is. Ami annak ellenére is tetszett, hogy baromi kidolgozatlan. Jó volt látni, hogy odafent miképp vélekednek a "bölcsek". A színészekkel nem volt gond. Mickey Rourke játsza Hyperiont, hitelesen. Theseust Henry Cavill (Tudorok) ,míg a kötelező lányt Pheidra Pinto (Slumdog millionaire). Ő rá érdemes kitérni, mert szerintem továbbra is egy kiemelkedően jó színésznő és ezt csillogtatta már a Gettómilliomosban is, és szerencsére a kicsit súlytalan karakterét (orákulum) is megtudta tölteni élettel. A film amikor kell látványos, csak sajnos nagyon kevés helyen ilyen. A végén van persze akció rendesen, de ez nem feledteti a többi unalmas percet. Még egy megjegyzés: A látvány és képi világ: Bár kétségtelen a lopás a 300-ból, a tájak és az operatőri munka rendben van, viszont mikor sötét helyen vannak, annyira baromi rosszul van megvilágítva a hely, hogy még bluray minőségben is hunyorognom kellett és kétlem, hogy ez lett volna a cél.

Összegzés: Egy simán közepes film, vállalható színészekkel, gyerekes történettel, sok sok adagolni próbált tanulsággal, néhány látványos jelenettel és harccal, de semmi olyat nem nyújt, ami miatt emlékezni fogunk rá. Kijött, megnéztük, elfelejtjük, hogy valaha is láttuk.

Értékelés: 5/10

Trailer:

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr734350907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása