Reméljük tényleg ez volt a végső állomás. Kritika az ötödik részről
2011. december 23. írta: thedirector

Reméljük tényleg ez volt a végső állomás. Kritika az ötödik részről

Végső állomás 5

Final Destination 5
2011



Nem tudom megállni, hogy ne röhögjek még sokadszorra is a címen. A végső állomás, ami az ötödik. Egyszerűen annyira gyermeteg hülye cím, hogy csak kitalálni volt nehéz. Hollywood belefutott abba a hibába, hogy folytatások tömkelegét hányja elénk évről évre, ami nem is volna baj, ha a minőség megfelelő lenne. Itt a minőséggel szegről végről nincs is baj, de kiszúrtak magukkal az alkotók, ugyanis az ötödik filmre sikerült valamennyire összekapniuk magukat, ám ennyi pocsék rész után, már senkit nem érdekel a végső állomás 5. Kiszámítható, futószalagon érkező film.

 

 

Ugyanaz mint mindig
Nehezen tudom visszafogni magam, mert egyszerűen felháborítónak tartom, hogy 11 éven át, öt, igen jól olvastad öt ugyanolyan filmet adott ki a Warner. Mi a szitu? Ugyanaz mint mindig. Kettő a harmadikon ember közül, biztosan akad majd egy, aki előre lát egy katasztrófát, hogy a kettő a harmadikon emberből pont annyit mentsen meg, amennyi az eredmény. Utána jön a kaszás és visszafelé sorban elkezdi módszeresen eltenni láb alól a jobb sorsra való embertársainkat. Pont. Ezt az elsőre is érdekes koncepciót tálalják elénk öt, azaz öt rész óta. Jó étvágyat!

Hídember
Most nem autópálya, nascar vagy repülő balesetet kapunk, hanem egy híd leomlását. Az embereink cserélődtek. Noname szereplők helyett kapunk noname szereplőket, akik ily módon kb. ilyen színészi játékkal is örvendeztetnek meg bennünket. Még pár év a színésztanodában mindenkire ráfért volna. A másik bajom ezekkel a filmekkel, hogy én nem tudom, hogy Amerikában mindenkinek ilyen rosszul szigetel a lakása, vagy a szobákban egyedi passzát szél fúj ? Öt részt óta majdnem minden halálban a szellő a közrejátszó erő. Egy zárt alagsori térben jön a szél, lefúj valamit, ami elindítja a folyamatokat. Röhejes. Az a baj a filmmel, ha nem lett volna az előző 3 rész, az első óta ez lehetne a legjobb. A halálnemek izgalmasak és változatosak, néha kicsit szemetek is. A történet a maga módján csavaros is LEHETNE, ha nem lőtték volna el már ezeket az előző részekben. Halivúúd tehát a saját vermébe esett bele, mivel jó rész lenne, ha az előzőekben nem mondtak volna már el mindent pont ugyanígy. Csínján kell bánni a sorozatokkal. Ja és mivel elvileg bukott a rész, hiába sikerült jobban, az előzők tükrében senki nem kíváncsi rá. Én nem sajnálom.

Összegzés: Másol - beilleszt. Ennyi a film. Ugyanaz mint az előző részek, más helyszínen, más szereplőkkel, átlagosnál picit több izgalommal. Pont.

Értékelés: 5/10
 

Trailer:

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr823491136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása