A dögunalom multiverzuma
2022. május 20. írta: thedirector

A dögunalom multiverzuma

Doctor Strange az őrület Multiverzumában

Doctor Strange in the  Multiverse of Madness

2022

Talán azt ki lehet jelenteni, hogy Strange Doki második kalandja eddig a legfontosabb állomása a phase4-nek (már ha a közkedvelt és barátságos Pókembert nem számoljuk, nyilván.). Jött látott és mehh.érzést hagyott maga után

d01_1.jpg

Scott Derrickson első, 2016-os menete kifejezetten kellemes, varázslós eredetfilm volt. A nem nagyon jó, csak a simán jó kategóriából. Aztán Derékson elhúzott, mert lelkileg épp ki volt merülve és mivel a Marvel amúgy is úgy hirdette, hogy ez lesz az első horrorfilm az MCU-ban, ki más jöhetett volna, mint a témában szakavatott Sam Raimi (Pókember trilógia, Gonosz halott filmek stb…). Már csak kis csúszások és helycserék voltak, de végül 2022 májusának közepén begurult a film. Szerintem nem csak a 4. fázis filmjei közül a leggyengébb, de konkrétan talán a Thor Dark World óta először unatkoztam és feszengtem kínosan egy Marvel filmen.

d06.jpg

A sztoriba nem mennék bele, mert kb csak spoileres lenne, meg aki rajongó (és még itt maradt olvasni) valószínűleg úgy is tudja, de a lényeg, hogy a multiverzummal való kavarás újabb szintet lépett és Doctor Strangenek egy America Chavez nevű új szuperhőssel kell tartani kibogozni a szálakat és a fenyegetéseket elhárítani, amik megint összedőlthetik a világunkat.

d08.jpg

A pozitívumokkal kezdem: Bitang jól néz ki a film. Úgy összességében minden karakter tök jó, és láthatólag a színészek sem unják a banánt. Az mondjuk vicces, hogy Strange kb utas a saját filmjében, és csak az nem veri meg, és oktatja ki aki nem akarja. Reménytelenül mellé lett szabva a jelenléte, de önmagában sem vele sem Cumberbatch-csel nincs baj. Danny Elfman zenéje is megállja a helyét. Sam Raimi meg nem kummantott mellé: Tényleg elindultak a horror irányába, de inkább csak vannak félelmetes szerű és ijesztő jelenetei, mintsem igazi horrorfilmről beszéljünk.

d07.jpg

Ezen felül viszont kikerülhetetlen, hogy mennyire kicsi a tét valójában, amit itt nekünk óriási, mindenki meghatározó jelenetről van szól. Ez egy mikrokozmosz film a nagy egészben. Ráadásul piszok unalmas, vontatott és annyira túl van írva, gondolva, ami egy igazi nagyágyú író és éles rendező kezében tuti nem mehetett volna így ki, mégha Kevin Atyaúristen Feige is üti le az entert a végén. Esküszöm a film egy pontján azzal szórakoztattam magam, hogy mikor és mennyi klasszik Sam Raimi pillanatot, stílusjegyet fedezek fel.

Összegzés: Tömve volt a mozi. Vidéken is. Szóval nincsenek illúzióim: Rohadt sikeres lesz a film. Ez valószínűleg annak is betudható, hogy ki vannak éhezve az emberek a jó és nagy és szagos szórakoztató közönségfilmre. Sajnos ez csak nagy és szagos. Mondhatni bűzlik.

6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr4817836355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2022.05.22. 06:57:44

A Marvel szóról nekem egy dolog jut eszembe: a hányinger.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2022.05.23. 18:24:27

Én is meg tudtam végre nézni a Doctor Strange 2-t. Nagyon élveztem.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.05.26. 09:33:14

Nem is tudom, hogy mikor élveztem ennyire utoljára #mcu alkotást, de jó régen.
Olyat kaptunk amire nem volt példa eddig a marvel filmeknél, igazi, rétegelt főgonoszt akinek a motivációi ténylegesek, átélhetőek.
A komolyzenei összecsapás szimplán a legjobb mcu bunyó ever.
Mikor megtámadják Roxfortot abban az öt percben kaptunk egy olyan sötét főnixet amit sajnos a saját filmjében nyomokban sem.
Hatalmas pillanat, és elszalasztott lehetőség volt nem bejátszani a thrillert, mikor aktuális lett volna.
Azé a film messze nem volt tökéletes, de nem is mcu átlag.
A két stáblistás jelenet nagyon alibi, megúszós volt.
A vandavision, illetve a what if ismerete nem volt hátrány tényleg, de nélkülük is simán érthető azért.
süti beállítások módosítása