Akkor poénkodjunk komoly témán, ha van róla mit mondani
2016. június 12. írta: thedirector

Akkor poénkodjunk komoly témán, ha van róla mit mondani

Rossz szomszédság 2

Neighbors 2 – Sorority Rising

2016

Mondanám, hogy meglepő, hogy folytatják Seth Rogen és lassan állandó írótársa Evan Goldberg agymenését, a Rossz szomszédságot. De ez nem lenne az. Mert alapvetően egy vicces, korrekt egyszer nézős mozi volt, a 2014-es rész. Másrészt egész szépen tejelt.

neighbors-2-sorority-rising-cast.jpg

Ugyanazt?

Ügyesen oldották meg, hogy a Kelly (Rose Byrne) - Mac (Rogen) fiatal szülőként az elmúlandó kamaszos, bulis életüket féltették, míg a szomszédba költöző Ted (Zack Efron) pedig a felnövéstől parázott be, és a fősuli utáni élettől. Ezúttal nem fiúk költöznek a szomszédukba, hanem három, tizennyolc éves, a szexizmust elítélő, és női egyenjogúságot követelő lány, Shelby (Chloe Grace Moretz) vezetésével. Központi téma hát, a női egyenjogúság, és zömében ezeket kiforgató, karikírozó poénok. Ebben ráadásul Mac-ék is érintettek, hisz a mai, modern lányokban a pár éves kislányuk jövőjét is láthatják és látják is.

neighbors-2-sorority-rising-trailer-0.jpg

Adott tehát a konfliktus, és adott egy rakás poénra kész téma, mégsem sikerült emlékezetessé tenni. Ennek oka, hogy Rogenék nem lépnek túl a füves, szarós, minden nép kapja meg a magáét hozzáálláson. Amikor a feminizmust próbálják cikizni, általában kimerül a „ez full szexista, mi nem vagyunk lotyók és nem irányítanak a pasik”-ban. Összességében gyenge, és nem mulatságos. Van pár erősen kilógó jelenet, ami csak azért van, hogy minden nép érintve legyen. Kap egy amolyan Family Guyos fél perces közjátékot a zsidóság. A néger rendőrök revansa a fehérek ellen. Vagy maga, a melegházasság. Persze a poénok durvák, és még csak éppen nem sértők, de sokkal jobban kellene megágyazni, hogy üssenek és nem csak megjelentetni.

neighbors-2-sorority-rising-2016-movie-wallpaper-05.jpg

Zac Efron szuper ezúttal is, az agyatlan, nagyszívű, gonoszként. Legtöbbször cipeli a hátán a filmet, amire most hagyok időt, hogy feldolgozzuk. A Rogen-Byrne páros abszolút szerethető, és jól működik a kémia is. A lánycsapat viszont legtöbbször inkább gáz, mintsem vicces. Mellette szól, hogy sokszor tényleg jó poénok kerültek a filmbe, és nekem abszolút tetszik, hogy párszor tabudöntögető a film. Plusz az is, hogy alig másfél óra, szóval nem fájdalmas.

Összegzés: Nem sikerült olyan emlékezetessé tenni az új „főellenséget”, mint 2éve a fiúkat. Nem igazán sikerült poénokat írni a lányokra, és leginkább gyenge, amit csinálnak. Azt a szálat (ami azért mégis csak a fő) leszámítva, viszont a Kelly-Mac-Ted trió fergetegesen mókás és van azért pár hasznos tanulság most is. Leginkább, hogy akkor próbáljunk meg fontos témán poénkodni, ha van mit mondani róla.

6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr368802164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása