Hogy sikerült a Batman v Superman mozi?
2016. március 20. írta: thedirector

Hogy sikerült a Batman v Superman mozi?

batman-v-superman-dawn-of-justice-bat-signal.jpg

Ha lehet hinni az első véleményéknek, kritikusi hangoknak akkor pazarul.

Noha, még 5 nap van a bemutatóig, páran már láthatták a filmet és nem féltek megosztani a tapasztalatukat.

Néhány hónapja nem hallani sok jót a BvS-ről. Kezdődött azzal, hogy kiszivárgott, hogy a Warner nem volt maximálisan elégedett a filmmel és kilátásba helyezték, hogy elnapolják a Justice Leauge forgatását, amennyiben nem hoz 1milliárd dollár körül a konyhára. Előtte Ben Affleck rendezheti meg a saját Batman filmjét. Aztán Zack Snyder tett egy fura nyilatkozatot, hogy aki a Marvel filmeken nőtt fel, és nem fog tetszeni neki a BvS, nyilván csak azért lehet, mert elbutult a bugyutaságon és nem érti. Majd a final trailer valóban elég elkeseredett képet festett. Azt nem tudjuk, hogy anyagilag hogy fog teljesíteni, de úgy néz ki a film minőségével nem lesz gond.

Amiben mindenki egyet ért az úgy néz ki, a színészi teljesítmény:

-Ben Affleck a valaha volt legjobb Batman. Igen, lepipálva a "gége rákost idéző hanghordozású Bale-t is". Összetett, mély és fásult, ugyanakkor önmagát el nem vesztő karakternek írják le.

-Jesse Eisenberg kapta talán a legnagyobb fika áradatot előzetesen, ám mégis sokan briliánsnak tartják. Pontosan idézve "Jesse egy igazi gonosz, maga az ördög. Manipulatív, megtévesztő, félrebeszél tudatosan, de ő Lucifer, higgyétek el". Hasonlóan pozitív lett a Jeremy Irons által alakított Alfred is. Szellemes, érzelmes és jól működő kapcsolata van Wayne-nel.

-Gal Gadot-ot, aki Wonder Womant játssza, úgy írták le, mint a kegyelem és a határozottság,szépség jelképét, amolyan "Lady Diana"-ként.

- Az egyik gyenge ponton többen is Supermant, azaz Henry Cavill-t érzik, aki "pont ugyanolyan, mint az MoS filmben: Nem jó".

Abban is nagy az egyetértés, hogy a látvány és az akció jó, nincs Synderesn túl tolva, sőt fejlődött a harci koreográfiában, nem olyan "színtelenek" a képei, de a CGI gyenge rémesen.

Egy két lelkesebb vélemény szerint jobb, mint a Nolan filmek és meglepő módon kifejezetten sötét tónusú alkotásnak írták le.

Páran megemlítik, hogy Chris Terrio (ő felelt anno az Oscar díjas Argo akció Oscar díjas scriptjéért is) jól megírta a filmet. Ritmusos, érthető és neki köszönhetően nem csak egy nagy csörte az egész.

Úgy néz ki, hogy a nagy tumultus, amit pl. a Pókemberek bukását is jellemezte nincs itt, pedig sok karaktert kell mozgatni. Ahogy az egyik vélemény mondja "Sokan vannak, de ez bizony végig egy Batman-Superman film".

Úgy néz ki, tehát, hogy aki arra számított, hogy mérgesen fog felkelni a székből, hogy ordas kapufa lesz a film, csalódni fog, de persze teljes bizonyosságig meg kell várni - legalább - a szerda-csütörtök estét. Elsőre azonban ez biztató. Hajrá DC! Meg kell dolgoztatni a Marvelt kicsit!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr738506202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása