Milyen a polkorrekt bunkóság?
2015. augusztus 17. írta: thedirector

Milyen a polkorrekt bunkóság?

Ted 2

2015

maxresdefault-7_vqmx.jpg

Seth MacFarlene-nek köszönhetően évekig "lubickolhattunk" a "ted" poénokon, amit a forgalmazók annyira viccesnek gondoltak, hogy a második filmjének a címébe is belecsempészték (Hogyan rohanj a veszTEDbe?). Ez azért lehetett mert a Ted első része tényleg a nyár meglepi filmje volt három éve. Volt egy csomó inkorrekt poén, jelenet, alpáriság, meg valami történet szerűség. A gegek működtek, akárcsak a Family Guyban. Aztán jött a második rész és tönkretette azt, amit 3 éve felépített Seth.

ÖtTEDtelen

Minden vígjáték rendező legnagyobb félelme (és nyilván legnagyobb cikije), ha nem működnek a poénjai. Vagy nem úgy. Vagy oldalba kell lökni a másikat, hogy "leöntötte spermával érTED?" Márpedig a Ted2-vel megesett ez a ciki. De ne rohanjunk annyira előre az ismeretlenbe. A történetünk annyi, hogy Ted házassága(!!!) kezd félrecsúszni, ezért feleségével szeretnének gyereket. Ennek nem csak biológiai hátráltatója van, hanem jogi is. Mivel nem csak Ted van műszer híján, de a feleségének sem lehet gyereke, örökbe fogadnának. Ám, ekkor - fura mód - felfigyelnek rá, hogy van a világban egy plüssmackó és hát Ő valahol mégsem élő személy, hanem inkább tárgy. John (Mark Whalberg) ügyvédet keres iziben, ő lenne Samantha (Amanda Seyfried), akivel nem nehéz kitalálni, hogy a férfi válása után szeretne kicsit lazítani is. Sam-mel pedig lehet, mert pont olyan mint John és Ted. Ez egyébként egy jó váltás.

ted2seyfried-xlarge.jpg

Az a baj, hogy egyszerűen túl komoly ez a történet. Ráadásul a másság polkorrekt fenn hangja is "műfaj" idegen Seth-től. Minden poénra jut egy érzelemtöltet és életbölcselet. Ez a kettősség pedig riasztóan érthetetlenné tette. Most sajnáljuk Ted-et, mert nem nézik élőnek? Vagy röhögjünk, hogy Johnt fotózza spermával a fején, akit #genyóhétfő hashtaggel tölt fel a facere? Ráadásul nem minden poén sül el jól. A fent említett szintet hozza egy Adam Sandler is. Seth ennél sokkal jobb író. Persze van egy csomó jól kiforgatott műfajparódia, és a karakterek is jók még mindig. Amanda legalább olyan jó, mint volt Mila Kunis, és a karaktere sem olyan karót nyelt. A másik gondom, hogy miért kellett egy vígjátékot két óráig húzni? Kit nem fáraszt le ennyi ideig tartó baszós, szarós, szívós film?

Összegzés: Túl nagy elvárásokkal nem kell a filmhez állni (nem tudom létezik-e olyan, aki így állt neki). A Ted 2 többségében még mindig vicces, de már korántsem újszerű. A játékidő feltornászása nem volt jó ötlet. Vagy jó ötlet lett volna, ha egyenletesen vicces, bunkó, de se nem egyenletesen vicces, se nem veti meg a Coelho gondolatokat, ami baromira nem illik a film hangulatába. Egynek nem rossz, de érezhető egyfajta egyet előre, kettőt hátra lépés.

Értékelés: 5/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr457711998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása