Hogy is állunk most a Star Wars-okkal?
2015. július 17. írta: thedirector

Hogy is állunk most a Star Wars-okkal?

Pár éve még csak sorozat, rajzfilm és videójátékok szintjén beszélhettünk a Star Warsokról, azonban azóta fordult a világ és egy csomó cím, meg rész és alrész, rendező és író neve merült fel, a bemutató dátumokról nem is beszélve.

maxresdefault3_1.jpg

Megpróbáljuk röviden összeszedni, hogy melyik rész mikor, és kitől érkezik.

Star Wars Episode VII.-The Force

Awakens (Az ébredő erő)

 

Ki rendezi ? J.J. Abrams (Lost, Star Trek filmek, Super 8)

Ki írja ? J.J. Abrams & Lawrence Kasdan (A birodalom visszavág, A jedi visszatér)

Bemutató: 2015.12.24

Ez az új trilógia (milyen furcsa, hogy a 16 éve elkezdett trilógiát, ami eddig az új volt, mostantól réginek kell hívni) első darabja, a sorozatban szám szerint a 7. 30 évvel fogunk A jedi visszatér után járni. Többet alig tudni és talán nem is érdemes.

Star Wars Anthology - Rouge One

 

Ki rendezi ? Gareth Edwards (Monsters, Godzilla)

Ki írja ? Chris Weitz (Z, a hangya, Egy fiúról, Flinstones 2)

Bemutató: 2016.12.16

A Rouge One, nem kötődik szervesen a fő sorozathoz, inkább a részek mellett/között (ez konkrétan a 3. és 4. rész közötti időkben játszódik) halad párhuzamosan, más szereplőkkel. Itt pl. Felicity Jones-szal, aki ellopja a Halálcsillag tervét.

Star Wars Episode VIII.

 

Ki rendezi ? Rian Johnson (Beépülve, Looper)

Ki írja ? Rian Johnson (Beépülve, Looper)

Bemutató: 2017.05.26

Nyilván, nem, hogy a történetet, de még a címet sem tudjuk, annyi azonban már most tuti, hogy a Rian Johnsonos rész lesz valószínűleg a legegyedibb és legkísérletezősebb rész. Illetve, amiről érdemes megemlékezni, hogy az eddigi Lucas érás 3év/1 részt megfelezték, és a 7. rész bemutatója után másfél évvel már mozikban is a 8. rész. Ezért nem vállalta JJ. a rendezését, hiszen iszonyú gyorsan kellett volna lezavarni az előkészületeket meg a rendezést, ő pedig inkább az a szöszölős fajta.

Star Wars Anthology - Han Solo

 

Ki rendezi ? Phil Lord & Christopher Miller (21 & 22 Jump Street, Derült égből fasír, A Legó kaland)

Ki írja ? Jon Kasdan (A nők hálójában) és Lawrence Kasdan (A birodalom visszavág, A jedi visszatér, Az elveszett frigyláda fosztogatói)

Bemutató: 2018.májusa

Eredetileg ez a bemutató dátuma a Boba Fett filmé lett volna, de Josh Trank (Az erő krónikája, Fantasztikus négyes) botrányba fulladó magatartása, és kirúgása a munkálatokból, kb. parkolópályára tette a mozit. Helyét, a már pletykaszinten régóta mozgó Han Solo film vette át. A munkálatokat Hollywood új, ügyeletes kattant zsenijei  Phil Lord és Chris Miller vezényli le. Ebből kiindulva ez egy lazább, humorosabb film lesz, ami Solo fiatalkorára fókuszál. Kit látnátok szívesen a szerepben? (Chris Prattet nem ér mondani, hiszen egyidős most, az Új remény Solojával, így nyilván nem is tudnának a fiatalkorára koncentrálni :) ).

Star Wars Episode IX.

 

Ki rendezi ? Colin Trevorrow (Jurassic World), bár nincs megerősítve még

Ki írja ? Rian Johson (Beépülve, Looper)

Bemutató: 2019 (valószínűleg ezúttal december)

Nem tudni semmit egyelőre. Ami biztos, az Rian Johnson írói szerepe. Trevorrow pedig nem tudom mennyire jó választás. Egy Jurassic World-öt ugyan levezényelt, de ott rengeteg mankója volt, és noha inkább a forgatókönyv volt gyengébb, a rendezésben is találni bukkanókat. Talán amiatt kerülhetett szóba, hogy bírta a nyomást egy ilyen nagynevű film esetében és, hogy már másfél milliárd dollárt hozott a 4. dínós kaland.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr247626812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

==T== 2015.07.17. 18:34:46

Remélem ez a sok új film nem inflálja el a szériát.

Mahaboul 2015.07.17. 20:23:19

A terv 6 film, azaz alapból lesz egy spinoff a IX. epizód utáni évben is.

midnight coder 2015.07.17. 20:41:17

@==T==: Azt az elsō három rész már megtette. A mikiegerektõl sem érdemes többet várni.

ComLo 2015.07.18. 15:25:21

@midnight coder: Alapvetően nagyon egyetértettem, de látva azt hogy mennyire tiszteletudóan bánnak a világgal, mennyire méltó kezekbe adják (legalábbis a fősodor részeit), és leginkább azt látva ami eddig az Episode VII.-ből kikerült ... NEM akarom elkiabálni, tényleg várjuk meg a decembert ... de én látok rá esélyt, hogy méltó kezekbe került a sorozat ...
süti beállítások módosítása