Egy film, amiről idehaza megint nem fognak tudomást venni, pedig megérné
2015. január 18. írta: thedirector

Egy film, amiről idehaza megint nem fognak tudomást venni, pedig megérné

White Bird in a Blizzard

2014

Na, tessék. Most már mindenben a Holtodiglant fogom látni. Noha a WBIAB nem említhető egy lapon Fincher művével, átfedések itt is vannak. Nézzük miféle.

whitebirdinablizzard_0.jpg

Anya lelécel

Kat Connor (Shailene Woodley) az átlagos tizenévesek életét éli. Suliba jár, saját stílust próbál meg felvenni, lóg a barátaival, összekap a szüleivel, majd azok is egymással. Aztán egyik nap se szó, se beszéd eltűnik az anyuka, Eve (Eva Green). Kezdetben természetesen gyanússá válik az apa, férj Brock (Christopher Meloni) is, de ahogy telik az idő, kezdi a család túltenni magát az eseményen. Bár, Kat-et rémálmok gyötrik, és eljár egy pszichológushoz is, el lehet mondani, hogy az életük megy tovább.

white.jpg

A történet nem egy nagy kunszt és alapvetően egy eléggé laza családi dráma utánérzésünk van. A cselekmény kibontása lassú, és egy jó ideig többet foglalkozunk Kat szerelmi problémájával, mint magával a fő szállal. Az anya-lánya, apa-anya kapcsolatot flashbackekből tudjuk összelegózni, ami egészen jól működik, főleg, mert az egészet a lány narrálja végig. Jópofa ötlet, hogy egyes jelenetekhez még valami csípős megjegyzést is mellékel. Ideig-óráig nem is tudtam, mihez kezdjek a filmmel. Jól esett nézni, főleg mert Shailene és Green remek alakításokat nyújtanak, végig magas színvonalon. A zenék nagyon jól lettek összeválogatva. Főleg a 80-as évekre jellemző elektronikus rock dalokkal vagyunk ellátva, mint pl. a Depech Mode vagy a Joy Division. Korrekt hangulatot ad a filmnek.

white-bird-in-a-blizzard-11.jpg

Aztán úgy a játékidő kétharmadánál elkezd leülni a film. Az író-rendező Gregg Araki egyértelműen kiengedte a művét a kezei közül és totál felesleges, és unalmas percekkel dúsította a filmet. Majd a végjáték elsőre totál blamás lett, aztán valahogy mégis sikerült úgy megoldani, hogy az egész történetet újra kelljen értelmeznem, erre pedig nálam nem sok film képes.

Összegzés: Nincs igazán nagy baj a White Bird in a Blizzard-dal. Hangulatos, izgalmas dráma, remek megírt karakterekkel, akiket remek színészek keltenek életre. Olykor egészen megdöbbentően fordulatos, máskor baromira erőtlen. Nem tudom, hogy lehetett-e volna több kraft ebben a filmben, de egy jó osztályzatot nálam mindenképpen megérdemel.

Értékelés: 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr257081783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása