Ezek megint állandóan egymás szavába vágnak
2014. december 15. írta: thedirector

Ezek megint állandóan egymás szavába vágnak

Förtelmes főnökök 2

Horrible Bosses 2.

2014

Három éve kevesen hitték volna, hogy a Förtelmes főnökökkel még találkozunk, de az az igazság, hogy minden hibája ellenére is az a film volt az év egyik legviccesebb, legidiótább filmje. Végül rendező csere után (Seth Gordon balra el, Sean Anders jobbról be), a megszokott gárdával érkezett meg Dale, Kurt és Nick, hogy folyamatosan egymás szavába vágva bénázzanak majd két órán át.

337b9f00-63a9-11e4-871e-1b62bfda1b3c_horrible-bosses-2.jpg

Ennyi mindent elcseszni...

Anno azért sikerült az első részt emlékezetessé és viccessé tenni, mert jól látták meg az alkotók, hogy a kapzsi főnökök kontra kisember konfliktusa humorral megfűszerezve aktuális téma korunkban. Emlékeztetőül: A három jómadár a seggfej/kokós/nimfomán főnöküket akarta eltenni láb alól. Vagyis egymáséit. Aztán persze mindent elcsesztek amit ellehetett, mi pedig jókat kacagtunk a burleszkbe hajló jeleneteken. A második részre viszont már nyilván nem lőhették el megint a főnökös témát, azért csavartak egyet. Ezúttal Nickék a saját maguk főnökei. Feltalálták - az amúgy teljesen felesleges - a Zuhanypajtit, ami lényegében egy új fürdőszobai zuhanyfej extrákkal. A lényeg, hogy a sorozatgyártásra nincs pénzük, ezért befektet a cégükbe Rex Hanson (Chris Pine) és apja, Bert (Christoph Waltz), hogy aztán a döntő pillanatban mindenükből kisemmizze a három bénaságot. Más lehetőségük nincsen, mit elrabolni a főnök seggfej fiát, Rexet és váltságdíjat kérni érte, a milliomos apukától.

horrible-bosses-2-movie-hd-2014-2.jpg

Sokkal többet nem is érdemes elárulni a történetről, nyilván kitaláltátok, hogy semmi nem úgy működik, ahogy kellene. Meg amúgy sem érdekes annyira a sztori (bár pár jól elhelyezett csavarral azért sikerült izgalmassá tenni), a lényeg, hogy fogjuk a hasunkat meg a fejünket az újabb bénázásokon. És bizony fogjuk is. Ugyanis a Förtelmes főnökök 2 vicces film. A poénok tényleg ütnek, Nick-Dale-Kurt trió közti kémia továbbra is tökéletes. Bizonyosan rengeteg impró duma van, amik még így is baromi jók. Ami kicsit szemet szúrt, hogy Dale-ből sokkal butább karaktert "formáltak", mint három éve. Meg az egymás szavába vágások száma is megszaporodott, ami nekem már sokszor visszatetsző volt, semmint vicces.

horrible-bosses-2-pic-22.jpg

A karakterek újdonságának varázsa már elmúlt ugyan, de Jason Bateman, Jason Sudeikis és Charlie Day továbbra is remek alakításokat nyújtanak. Szemmel láthatólag élvezték a forgatást és az újabb ökörködést. Ellenben a részre kiszemelt "főellenséggel" Chris Waltz-szal, aki borzasztóan semmilyen. Sem a karaktere, sem a színészi játéka nem meggyőző. Lényegében akárki eljátszhatta volna helyette, nem lett volna különbség. A mellékszerepekben visszatér Anyabaszó Jones, alias Jamie Foxx, akin megint lehet dőlni a nevetéstől. Jennifer Anniston és Kevin Spacey is kap pár értékes percet és meg is szolgálják.

Összegzés: Összességében nem sok helyen lehet belekötni a filmbe. A karakterek jók, a történeten lehet nevetni, a gegek többsége üt. A játékidő feszes, a humor kellően alpári, de egyáltalán nem gyomorforgató. Akinek tetszett az első rész, nyugodtan nekiülhet ennek is. Az újdonság varázsa már ugyan elmúlt, de azért nem sok panaszunk lenne, ha minden folytatás ezt a szintet hozná.

Értékelés: 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr146984693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása