Megtámadták a Fehér házat...megint
2013. augusztus 29. írta: thedirector

Megtámadták a Fehér házat...megint

Támadás a Fehér ház ellen


Olympus has fallen
2013

Olympus-Has-Fallen-v4.jpg
Sok egyediséggel és értelemmel nem lehet vádolni Antoine Fuqua új filmjét, de az biztos, hogy veszettül szórakoztató.

Nincs zsákbamacska
Igen, ez a film egyáltalán nem árul zsákbamacskát. Ott a cím, megtámadják a Fehér házat. Fogságban az elnök. Koreaiak csapást akarnak mérni az amcsikra, akiknek utolsó John McLane-je, ezúttal Gerard Butler. Hősünk idő előtt nyugdíjba küldött ex elnök testőr, akire most az a feladat hárul, hogy kimentse Amerika első emberét, mielőtt a koreaiak kiszedik a rakéta indító kódot az elnökből. A film tökéletesen mondja fel a leckét: Robbantások, fejleszedő akciójelenetek, bunyók. Ez önmagában semmire nem lenne elég, ezért a készítők megidézték a 90-es évek ismert akciófilmjeinek - elsősorban a Die Hard filmek - sémáit, és ültették át a jelenbe egy (sajnos) nagyon aktuális közegbe ráadásul. Ad egy fajta színezetet a filmnek, hogy jelenkori konfliktus gondoltak tovább a készítők, és bemutattak egy nem túl festői jövőképet. Na de elkanyarodtam a Die Hard sémától. Az tuti, hogy film ilyen profin még nem idézte meg a Drágán add a... filmek (elsősorban az első rész) hangulatát. Sőt szemtelenül vett át elemeket, de így is jobb mint az utolsó (2?) Die Hard film. A színeszek nincsenek igazán nagy feladat elé állítva. Mindenki lokálpatrióta, ami  el is várható egy ilyen filmtől. Néha túlságosan (talán tudatosan) is átesnek a hazafiasság "az amerikai zászlóval törölköznek" oldalára, amire a sablonos hősi epikus zene csak aládolgoz de üsse kő. A karakterek tudatosan egy szólamúak. Igazán nem is kellett volna ide több nagy(obb) név. Gerard Butler jól alakítja az utolsó reményt, Aaron Kétarc Eckhart jó villogó szemű, akaratos elnöknek, míg Morgan Freeman ismét egy semmilyen szerepben tündököl, idén másodszor.

Összegzés: Persze van benne sok logikai bukfenc, nincsenek agylerobbantó alakítások, sablonos akció film, gyenge CGI-val és mégis rendkívül szórakoztató. Nem gondolom, hogy többnek szánták a filmet, mint ami, és szükség volt egy ilyen régi vágásúbb Die Hardos akciófilmre. Néhány év múlva úgyis az RTLKlubon fog kikötni valami reality show után szombat este. Bár nem tudjuk az idei második ilyen témájú film (Elnök végveszélyben), hogy szerepelt (le?), de erre msot megy a..

Értékelés: 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr125483492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása