A 30 legnagyobb színész átalkulás sorozat! Ötödik rész: 10-6
2013. június 21. írta: thedirector

A 30 legnagyobb színész átalkulás sorozat! Ötödik rész: 10-6

10.

Meryl Streep

10.jpgA 10-ik helyen egy tökéletes testi és jellembeli átalakulás kapott helyet. Meryl Streepnek kis híján 30 évet kellett várnia, hogy átvehesse a 3-ik Oscar-díját, amelyet a Vaslady Női Főszereplőjeként végül nagyon megérdemelten meg is kapott. Streep Margaret Thatcher-t, az egykori brit miniszterelnöknőt formálta meg a filmben, életének több szakaszában is. Amellett, hogy a smink és a haj is maximálisan meggyőző volt a színésznő olyan briliáns alakítást nyújtott, hogy eláll az ember lélegzete. Minden mozdulatában, gesztusában és a hanglejtésben is ő volt Thatcher. A kritikusok rendre úgy írták le mint a színjátszás legmagasabb szintű űzése és valóban nem fér hozzá kétség, hogy Streep szenzációs munkát végzet.

9.

Matthew Fox

9.jpg

A 9-ik helyre az Alex Cross című filmből az egykori Lost-sztár, Matthew Fox került,aki döbbenetes átalakuláson ment át a film kedvéért.

8.

Jared Leto

8.jpg

Az előkelő 8-ik helyet Jared Leto kapta a Chapter 27-ben látható átalakulásáért. A film John Lennon utolsó napjait mutatja be, Leto pedig Lennon gyilkosát, Mark David Chapman-t formálta meg. A szerep kedvéért az ismeretlenségig felhizlalta magát és némi sminkes munkával kiegészítve megszólalásig hasonlított Chapman-re. A filmet ugyan nem fogadták kitörő lelkesedéssel és túl nagy siker sem lett, de Jared Leto átalakulása mindenképp emlékezetes.

7.

Eric Bana

7_1.jpg

A 7-ik helyre Eric Bana bátor átalakulása került, amelyet a Chopper című film főszerepéért vállalt be. Amellett, hogy jó sok kilót magára szedett, átfestették a haját és számos műtetoválást is kreáltak a testére. Bana Mark ’Chopper’ Read híres bűnöző megformálását ugyan dicsérték a kritikusok és a film is elég jól teljesített, de a díjak elmaradtak.

6.

Tom Cruise

6.jpg

A 6-ik helyen álló Tom Cruise a Trópusi Viharral bizonyította be, hogy igenis van humorérzéke. Még ha a hízást nem is vállalta be, az is becsülendő, hogy minden mást engedett. A maszk mögött szinte alig ismerni fel, de tény, hogy a kopaszodó, dagadt pénzéhes producer szerepében Cruise tündökölt. Sokáig szó volt óla, hogy karaktere saját filmet is kaphat, de mostanában parkoló pályára került a project.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr885370925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása