A 30 legnagyobb színész átalkulás sorozat! Harmadik rész: 20-16
2013. június 19. írta: thedirector

A 30 legnagyobb színész átalkulás sorozat! Harmadik rész: 20-16

20.

Michelle Williams

20.jpg

A 21-ik helyen egy friss átalakulás látható, Michelle Williams az ikonikus Marilyn Monroe bőrébe bújt, az Egy hét Marilynnel című filmben. Az átváltozás láthatóan kísérteties, de ezt felülmúlja Williams fantasztikus játéka, teljesen kiteljesedett Monroe legendás szerepében és a híres beállásaitól egyedi hanglejtéséig mindent elsajátított. Remek munkájáért a Legjobb Női Főszereplő Oscar-díjára jelölték.

19.

John Hurt

19.jpgA 19-ik helyért egészen 1980-ig vissza kell mennünk, ugyanis ekkor készült el David Lynch remekműve az Elefántember. A korábban valóban létező John Merrick különleges, gyógyíthatatlan betegsége miatt teste nagy része eltorzult és számos kinövés borította azt. Lynch filmjének sminkesei a régi kéziratokat és ábrákat felhasználva tökéletesen megteremtették az Elefánt emberként elhíresült Merrick-et, akinek bőrébe John Hurt bújt. Ugyan a maszk mögött képtelenség felismerni Hurt-öt, de még az átváltoztatások ellenére is egy szívszorítóan hiteles alakítást nyújt. A film óriási kritikai sikerét 8 Oscar-jelöléssel is alátámasztották, köztük John Hurt-öt jelölték a Legjobb Férfi Főszereplő díjára.


18.

Robert De Niro

18.jpg

A 18-ik helyen egy hasonló eltorzítás kapott helyet. Robert De Niro 1994-ben vállalta, hogy átalakul a híres szörnnyé Frankenstein-né, Kenneth Branagh filmjében. A film ugyan középszerűre sikeredett, viszont De Niro játéka bámulatos.

17.

Robert Downey  Jr.

17.jpg

A 17-ik helyre egy meglehetősen komikus átalakulás került. Robert Downey Jr. egy színészt játsszik a Trópusi Viharban, aki a szerep kedvéért négernek maszkírozza magát. A film legjobb beszólásait neki köszönhetjük és egyértelműen lubickolt a szerepében. Bámulatos munkájával elérte azt a ritka eredményt, hogy komikusi alakítást jelöljenek az Oscaron, ugyanis ott volt a Legjobb Férfi Mellékszereplő jelöltek között.

16.

Glenn Close

16.jpg

A 16-ik helyen egy megdöbbentő átváltozás átható. Glenn Close az Albert Nobbs címszerepéért bevállalta, hogy férfinek maszkírozzák. Szerepe szerint egy nőt játsszik, aki férfinak adja ki magát, aki ha megkereste a kellő pénzt akkor egyenrangúan szeretne beszállni az üzleti életbe. Close órákat ült a smink szobában és minden nőies vonását eltűntették , a haján is sokat változtattak, illetve kiegészítőket helyeztek az arcára, hogy még maszkulinabb legyen. A listánkon már kapott helyet egy hasonló átalakulás (Hilary Swank- a Fiúik Nem sírnak) de ebben az esetben sokkal szembetűnőbb változásokról beszélünk. Close visszafogott alakítása tökéletes volt a csendes Albert-ként és ezért a szerepéért kapta meg 6-ik Oscar-jelölését.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr465367452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.20. 07:59:17

ismét a sminkeseké az érdem főleg. Kivéve talán rdj aki nagyon jól hozza a tipikusan néger archetípust a 80as évekből.

nyeviga 2013.06.24. 02:13:47

Milyen maszkírozás?? Pigmentátültetése volt!!
süti beállítások módosítása