A 30 legnagyobb színész átalkulás sorozat! Második rész: 25-21
2013. június 18. írta: thedirector

A 30 legnagyobb színész átalkulás sorozat! Második rész: 25-21

25.

Ron Perlman

25.jpg

A 25-ik helyen Ron Perlman áll, a Hellboy és annak folytatása a Hellboy 2: az Aranyhadsereg című filmekért. A produkció kedvéért Perlman órákat ült a smink szobában és jelentős edzéseket is beiktatott, hogy maximálisan hihető Pokolfajzat legyen. A filmek nagy sikerek lettek, Perlman azonban nem kapott komolyabb elismerést.

24.

Stanley Tucci

24.jpg

Stanley Tucci a legtehetségesebb karakter színészek egyike és ezt a 2009-es Komfortos Mennyországgal végleg be is bizonyította. A kertvárosi szomszéd titokzatos és hátborzongató szerepében olyannyira eltűnt, hogy minden mozzanatát öröm volt nézni és a hideg futkosott az ember hátán minden jelenetében. A rejtőzködő karaktert megspékelte egy vérbeli gyilkos profiljával is és mindenkit elkápráztatott. Az Akadémia tagjait is, akik jelölték őt a Legjobb Férfi Mellékszereplő Oscar-díjára.

23.

Christian Bale

23.jpg

Kevesen lennének hajlandóak arra amit Christian Bale a Gépész című film kedvéért tett. A színész ijesztően csont soványra fogyott, mert a karakter azt kívánta. Remek alakítást nyújtott ugyan, de ez köztudottan nagyon káros az egészségre, ráadásul, hogy ezt a bravúrt tovább fokozza a forgatás után hihetetlen rövid idő alatt több kiló izmot szedett magára a Batman: kezdődik! kedvéért. Ezt a taktikát a közelmúltban ismét bevetette, hasonlóan vékonyra fogyott a the Fighter-a Harcos kedvéért, majd ismét erőteljes edzésbe kezdett a Sötét Lovag- Felemelkedés miatt. A Gépészért ugyan nem ismerték el, de a Harcosért átvehette a Legjobb Férfi Mellékszereplő Oscar-díját.

22.

Helen Mirren

22.jpg

A 22-ik helyen egy királyi átalakulás áll. Helen Mirren a Királynő című film kedvéért esett át kisebb sminkes és haj-béli változtatásokon, hogy kiköpött mása legyen II.Erzsébet, brit királynőnek. Az átalakuláson kívül, Mirren precízen elsajátította a királynő gesztusait és stílusát. Az átalakulás meg is hozta az eredményt, Helen Mirren minden fontos díjat bezsebelt, köztük a Legjobb Női Főszereplőnek járó Oscar-díjat is.

21.

Russel Crowe

21.jpg

Russell Crowe a híres matematikus, John Nash több évtizedes pályafutását jelenítette meg bámulatosan az Egy Csodálatos Elme című filmben. A fiatalkori Nash-nél ugyan csak apróbb átalakításokon esett át, de ezt kompenzálta egy roppantul erős alakítással. Majd a film végén megöregítő sminket helyeztek rá és a feleségét játsszó Jennifer Connelly-re és Crowe a maszk mögött egy még hitelesebb alakítást mutatott a nézőknek. Az Akadémia egy Legjobb Férfi Főszereplő Oscar-jelöléssel honorálta Crowe erőfeszítéseit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr405367438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

powerpuff 2013.06.19. 13:35:42

Azt hittem hogy színészi átalakulásról lesz szó, nem a sminkesek - egyébként félelmetesen profi - munkájáról. A gépész passzol, na de az Egy Csodálatos Elme?! Egy csomó film van, amiben egy szinész játssza a karaktert fiatal korától akár haláláig.

akrosztikon 2013.06.19. 14:05:26

A posztból egyértelműen hiányzik Elijah Wood, aki a Gyűrűk Ura trilógia kedvéért kivágatott egy-egy húszcentis darabot mindkét lábából, hogy eljátszhassa Frodó szerepét.

Micsoda színészi teljesítmény volt!!!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.19. 14:10:53

helen mirren gyakorlatilag kapott egy szemüveget.

Gazz 2013.06.19. 14:58:28

@doggfather: Azért a séróját is belőtték nagymamásra.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.06.19. 15:01:43

Érdekelne a Christian Bale Alakformáló (CBA) diéta receptje... :)

Leone_510 2013.06.19. 15:37:11

@Frady Endre: majd a sok adó megteszi a hatását nálad is :D

cyd 2013.06.19. 15:44:14

@powerpuff: A gépész? Az mióta "színészi" átalakulás, hogy koplal?

thedirector 2013.06.19. 22:20:38

ne vesszünk el a részletekben uraim. Átalakulás az is ha valaki olyat testesítesz meg aki távol áll tőled, és az is ha külsőségekben próbálsz meg változni.

powerpuff 2013.06.21. 20:29:00

@cyd: Miért? Az mióta színészi átalakulás, hogy beül a sminkes székébe?
Nem akarom lekicsinyelni a többiek színészi teljesítményét, mindegyiküket bírom, és nagyon jó színésznek tartom, de ledobni 20-30 kg-ot egy szerep kedvéért mindenesetre megerőltetőbb, mint leülni a sminkes székébe és ott eltölteni két órát (akár a forgatás minden napján). Egyszerűen csak nem értem, hogy miért azok kerültek a listára, akik.

thedirector 2013.06.22. 09:05:29

És szerinted csak addig tart egy színész dolga, hogy kisminkelik (ami ezen formában még így sem teljesen ilyen könnyű)? Itt valamiért mindenki azt gondolja, hogy az csupán az átalakulása, ha valaki megcsonkítja magát, ha valaki felhízik és lefogy. Talán majd lesz olyan lista is, hogy "Top30 legtöbbet hízó/fogyó ember a szerep kedvéért", itt azonban nem erről van szól. :) Itt arról van szó, hogy XY színész, színésznő magát akármilyen módon elváltoztatva, milyen alakítást nyújt egy szerep kedvéért. Bónuszban többet ér, ha ez a megszokott karaktereitől merőben elüt. Ez legyen hiteles, maradandó, emlékezetes vagy ezeknek bármilyen kombinációja. Ha gyorsan kéne összegezni itt van pl. George Clooney, akiről mindeki tudja, hogy jó, mindenki tudja, hogy minden szerepébe beleteszi azt, amit csak beletud. Ennek ellenére, kevés eséllyel fogjátok a listán a látni (bocs a spoilerért), mert a 20on éves pályafutása alatt, nem nagyon volt olyan szerepe, ahol nem George Clooneyt alakít. Talán az utódokban felhízott 10 kilót, de ennek ellenére nem volt olyan szuggesztív, hogy felkerüljön a listára. Egyébként, a lista zárása után, nagyon szívesen vesszük a Ti tippjeiteket, ki kellene még rá, és ha összegyűlik elég, akkor lesz egy bónusz rész. :)
süti beállítások módosítása