Arnold visszatért, méghozzá remekül: Erőnek erejével
2013. június 01. írta: thedirector

Arnold visszatért, méghozzá remekül: Erőnek erejével

Erőnek erejével


The Last Stand
2013

The_Last_Stand_720p_large.jpg
Nem vagyunk tisztában Svarci politikai munkásságával, nem úgy, a színészivel. Tény, hogy nem egy színész óriás, de azért egy Svarci film megjelenés a mai napig esemény, pláne, ha arra tíz évet kellett várni.

Ill be back
És megérte!! 100%-osan biztosan mondhatjuk. Svarci megöregedett kívülről, belül azonban még mindig az a badass akciósztár, akit anno megszerettünk. Ismét nem lépett ki (szerencsére) abból a szerepkörből, ami igazán jól áll neki: A mufurc, becsület embere, akinek a muszklijánál, csak a szíve nagyobb. Ezúttal egy kisváros seriffjeként tűnik fel, ahol egy veszélyes szökött fegyenc akar áthaladni. Természetesen ősz halántékú akciósztárunkat nem abból a fából faragják, aki elnézne ilyenkor a másik irányba. Pláne, ha az ügy személyessé is válik. Összegyűjti a kisvároska felhasználható lakóit, az állomány maradék tagját és odaállnak Gabriel Cortez gengszter elé. Nem cicomázták túl a filmet, tehát. Tökéletesen egyenes úton halad, a kiszámítható  kezdetektől a kiszámítható vég felé. A karaktereink egy dimenziósak, mindenkiről 1-1 jellemzőt tudunk meg. Azonban az egész félelmetesen jól működik. A dumák (1-1 klisés mondattól eltekintve) működnek, a karakterek bár mint írtam egyszerűek, de a maguk egyszerűségében tökéletesen megalkotottak. Sok sok geg van a filmben, ami baromira jól működik (itt kérjük a jövőbeni filmeseket, hogy ne játszanak rá tudatosan jobban Arnold korára, ez már vérciki azért) és ezáltal igaz stílust teremt a filmen belül. A zenék western hangulatot teremtenek. Egyébként a 1000 meg 1 kikacsintás van a western filmekre. És azt kell mondjuk, jól áll, bár kockázatos volt. Azt a legerősebb túlzással sem lehet állítani, hogy a színészi játék Oscarért kiált (mint ahogy a script sem nyilván), de mindenki csak annyit hoz, amennyit a karakterének hoznia kell. Johnny Knoxville, Schwarzi, Forest Whitaker az ismertebb nevek, mind-mind elfogadhatót nyújtanak. Ki kell még térni az akciókra, amelyek rendkívül jól lettek megkomponálva. Szerencsére van belőle rengeteg, de nem csap át öncélú látványfitogtatásba, így nem válik izzadság szagúvá.

Összegzés: Ennél jobban nem is sikerülhetett volna Arnold visszatérése. Szerethető, egyszerű, igazi keményvonalas  akció-vígjáték. Az év eddigi akció meglepetése.

Értékelés: 7,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr225339470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása