Az év utolsója: Fék nélkül kritika
2012. december 31. írta: thedirector

Az év utolsója: Fék nélkül kritika

Fék nélkül!


Premium Rush
2012

premium_rush_bluray_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Szeretsz biciklizni? Szereted a rövid-pörgős filmeket, ahol nem kell sokat gondolkodni? Az akciójeleneteket sem veted meg? Esetleg lelkesülsz Joseph Gordon Levittért? Akkor ez a Te filmed lesz!

Csak teker
A történet a maga nemében nem egy nagy durranás. Wilee egy futárszolgálat a legelszántabb, félelmet hírből sem ismerő, legmegbízhatóbb biciklis futára. Egy átlagos nap kap egy csomagot exbarátnője lakótársától, hogy a megadott helyre és időre szállítsa ki. Ahogy megkapja a pakkot egy rendőr rögtön a nyomába ered és megindul a hajsza a csomagért. A film nagyon szépen épül fel, elsőnek betekintést kapunk a bringás szubkultúrába. Még azt is látjuk, hogy gondolkoznak.Körbejárjuk a karaktereket, érzéseiket, életüket stb... Szóval jól indul a dolog. A csomag átvételénél azonban kicsit megbomlik a film eszeveszett ritmikája. Elkezdünk ugrálni egy az időben, ami nem tesz jót a filmnek. Egy alapvetően száguldozós, adrenalin dús, laza poénokkal, beszólásokkal operáló filmbe kár keverni az időt és a teret. A rendőrünk - akit egyébként a fantasztikus Michael Shannon alakít (Van Oldan ügynök tud nevetni?) - eredet(?)története elég gyenge lábakon áll. Azért kell neki a csomag mert pénzt jelent számára, és neki a szerencsejáték függősége miatt pont tartozása van. Az akció jelenetek egyébként remekül vannak kivitelezve. Tökéletesen átérezhető a féktelen száguldás. A zene dübörög, a bicó repül, pörög forog (itt ott el is borul). Az egész filmet áthatja egy esetlen, de mégis aranyos humor. Nem egy lődözős, vérengzős maffia film. Valahogy azonban pont ezért (igazi tét nélküliség) mégsem átérezhetők a motivációk és döntések. (SPOILER: Most azért drukkoljunk, hogy a  kínai lány kínai gyerek illegálisan jusson az államba? Azért, hogy egy béna és beteg rendőr rendezze tartozását lopással? Vagy azért, hogy bicós futárunk vissza szerezze azt a nőt, akit egyébként péklapáttal simogatnánk hátba olykor-olykor? SPOILER VÉGE). Az alakítások jók. Michael Shannon konkrétan szuper és Gordon sem rossz, de ő volt már jobb is. Sajnos a film vége nagyon esetlen, fáradt és a befejezés elhibázott. A sok tekerésbe nem csak mi, és a főszereplők, de az alkotók is megfáradtak úgy látszik.

Összegzés: Pörgős, rövid, humoros és élvezhető akciófilm a Fék nélkül, azonban számos hibával bír, de próbálkozásnak nem rossz. Sok autós, űrhajós, motoros film után jó volt egy kerékpáros filmet is nézni.

Értékelés: 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr984989373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása