Suttyóságból jeles, minden más zéró! Kritika a Kertvárosi kommandóról
2012. december 08. írta: thedirector

Suttyóságból jeles, minden más zéró! Kritika a Kertvárosi kommandóról

Kertvárosi kommandó


The Watch
2012
the-watch-poster-july27.jpg
A hogyan készíts pongyola és szellős filmet? Vegyél ismert (de nem elismert) színészeket, írass egy nagyon egyszerű és nem hétköznapi történetet. Dobáld tele klisékkel és mindenféle aljas viccekkel. Tálald a megfelelő közönségnek.

Amcsi "kommandó"
A történet tipikus amerikai. Le sem tagadhatná. Egy kertvárosi wannabe férj, egy buta bukott rendőr, egy családapa és még egy barátjuk polgárőrséget alakítanak, hogy megvédjék egy gyilkosság után szeretteiket a lakóövezetükben, Glenview-ban. Egyik este idegenkezűség nyomaira bukkannak, sőt mi több, hamar összetűzésbe is keverednek velük, innen pedig az amúgy is lagymatag mozi, erős lejtmenetbe kapcsol. Az elején még csak szimplán idegesítő a cselekmény és a poénok is még éppen be-be találnak. De amikor megjelennek az idegenek egyszerűen a kikapcsolás határára érkezett a film. Azt mondjuk nem lehet a szemére vetni, hogy ne szerepelnének jól a főszereplők, hisz mind a vígjáték műfajában mozognak otthonosan. De Ben Stiller, tipikus Ben Stiller, Vince Vaughn továbbra is Vince, az egyedüli Jonah Hill, aki valamelyest új szerepben "tündököl" de övé a leghálátlanabb, úgyhogy az sem érdemel semmi pozitívat. Ami némi felüdülés, az a két rendőr, aki a polgárőrség tagjait cseszteti, illetve a férjek/apák/ férfiak családi háttere, ami bár kissé elnagyolt, legalább van.  A poénok minősége nagyon a béka fenek alatt ül. Jobbára káromkodós, testnedvezős, néhol kifejezetten undorító. A legnagyobb hiba továbbra is abban van, hogy a rendező nem tudja egyformán mozgatni ezeket a nagy neveket. Ben Stiller semmilyen, Vaughn bár szór pár jó poént, nem elég erős egyedül, hogy elvigye a hátán az egész alkotást, a többiek pedig szintén nem olyan erős karakterek. Nem lehet a filmen nem észrevenni a lopások sokaságát: Van itt átvett jelenet, a Men In Blackból, az Idegen arcokból, és egy kis kalapemelést kapott (?) az ET és a Vaskabátok is.

Összegzés: Stílusgyakorlatnak kevés, újításnak vicc, egyszerűen csak tipikus Vaugh, Hill, Stiller film, kisiklott történettel, erőltetett poénokkal, kevés szerethető dologgal. Csetlő-botló egy helyben futkosó klisé halom. Másnapos vasárnapra sem ajánlom. Nem segít.

Értékelés: 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr64954919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása