Állandó makk fetisizmus. Rókabőr-e a Jégkorszak 4? Kritika
2012. november 12. írta: thedirector

Állandó makk fetisizmus. Rókabőr-e a Jégkorszak 4? Kritika

Jégkorszak 4 - Vándorló kontinens


Ice Age 4 Continental Drift

Ice Age 4.jpg
Jómagam sosem voltam ennek az animációs sorozatnak nagy kedvelője. Ennek ellenére láttam az összes részt (mivel a kereskedelmi csatornák ünnepi programjának szerves részét képzik évről évre). Az első egy kellemes kis családi mese volt, a második viszont egy unalmas és vergődő folytatás. Aztán  a harmadik rész viszont szerintem a sorozat legjobb darabja lett.

Makk ász?
Három év elteltével tehát megérkezett a Vándorló kontinens alcímre hallgató negyedik rész. Azoknak akik nem nagyon kedvelik a váltásokat a sorozatokban, megnyugodhatnak mert ez a rész is annyiban új, hogy kaptak egy új történet, egyébként pedig a szokásos sémára épülő folytatással van dolgunk. Ez persze nem baj, hiszen a botladozó második részt eltekintve folyamatosan elég magas minőségű filmeket
látunk és nincs ez másként most sem. Természetesen a történelmi idő sodródik előre és most ott tartunk, hogy a kontinensek megkezdik vándorlásukat (nem volt nehéz kitalálni a címből), ez pedig fejfájást okoz főhőseinknek, főleg Manny-nak (a Mamut szerk.), aki épp próbálja "tini" lányát (Barackot) óvni a többi menő mamut társaságától. Pozitív, hogy a trió másik két tagja Sid és Diego is arányosan kap saját szálát a filmben. Míg a szerencsétlen lajhár családja rábízza a kezelhetetlen és szenilis nagyit, addig utóbbi szerelembe esik. Sajnos hiába mind a kettő kap kellő játékidőt (Manny családhoz képest így is kevesebbet), picit felszínes mindkettejük szála. A nagyi egyébként vicces és tényleg jópofa. Visszatérnek az oposszumok is és Motkány is, aki továbbra is hőn szeretett makkját kergeti, ami mindig nevetségesebbnél nevetségesebb helyzetekbe sodorja. Azért hozzá kell tenni, hogy 10.éve és 4.része kergeti a makkját és hát, kicsit már elfáradt szerintem ez a dolog, de picik biztos élvezik. Na de vissza a történethez: A kontinensek vándorlásának hála, a trió egy leszakadt jégdarabon elcsatolódik a szeretteiktől és innentől a fő küldetésük, hogy visszataláljanak valahogy. Persze rengeteg bajba keverednek. Belefutnak ellenségekbe és barátokba  is egyaránt. A látványa illetve a hangkeverése, szinkronja fantasztikus a filmnek, erre panasz nem lehet.

Összegzés: Azt gondoltam, hogy negyedik részre már elfárad a sorozat, de nem így történt. Egy aranyos, átlagos, de aranyos történet, hasonló színvonalon teljesít mint a régebbi részek. Kicsit élvezni fogják, de az idősebbeknek is kellemes perceket nyújthat. A poénok ütnek, a szereplők rokonszenvesek, a hang és a látvány pedig első osztályú. Motkány unalmas kicsit és néhány szereplő elnagyolt, valamint hiányzik Buck, de ettől független szép volt. Három év múlva találkozunk!

Értékelés: 7,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr674904146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rocknrolla696 2012.11.17. 00:53:46

Ott a pont, kb. ez a véleményem nekem is. Bár nálam csak 7/10 lett. Az alapot láttuk már párszor, de ennek ellenére se volt unalmas (apuka elszakad a családtól, vissza kellene találni, és meg is kellene menteni őket című sablonnal állunk szemben). Ennek ellenére a körítés remek lett. Nem éreztem azt hogy jaj csak legyen már vége. Scrat (Motkány) még mindig jópofa, és szokásosan ő miatta robban ki megint az egész balhé. A hang meg a szinkron az csillagos 5-ös akár csak a képi világ. (Szinkron főleg, hát j szinkron manapság már olyan mint a fehér holló.). Összességében szerintem is korrekt folytatás lett, még akkor is ha a főellent (Beles kapitány) is láttuk már párszor (nagy sablon karakter ő is).

Mondjuk az etalon még mindig az első rész, de így folytatásnak tényleg remek, és még nem érezni azt hogy kifulladt volna a széria. És pontosan 3 év múlva találkozunk. :D

rocknrolla696 2012.11.17. 00:54:25

UI: Lemaradt, Skyfallt minden féle képen nézd meg, piszok jó lett ;)
süti beállítások módosítása