Hogyan lopjunk felhőkarcolót? Kritika
2012. március 10. írta: thedirector

Hogyan lopjunk felhőkarcolót? Kritika

Hogyan lopjunk felhőkarcolót?


Tower Heist
2011

Ben Stealer, Axel Foley, Bigyó felügyelő és a többiek..
Nehéz lenne tagadni, hogy csalódott vagyok a filmet illetően, de ez úgyis ki fog derülni majd az írásomból. A történet szerint adott egy hotel, a Torony, ahol a nem túl szegény emberek bérelnek lakást. Josh Kovács (Ben Stiller) manager úr próbálja megtartani a rendet az alkalmazottak között, mert bizony nem mindenki könnyű eset. Itt lakik a dörzsölt üzletember, Arthur Shaw, aki Josht és az egész alkalmazotti kört átverte egy csomó pénzzel, mégis úgy fest, hogy megússza a dolgot. Joshékat kirúgatja az állásukból. Így hát a kis alakulatot hajtja a bosszúvágy és beállnak páran önjelölt Robin Hoodnak, hiszen a rendőrség az elsimliskedett pénzt nem találta meg. Alapvetően meg kell jegyezni, hogy ez a film nem rossz. Vannak benne jó karakterek, jó színészek, és a szituációk is viccesek. A baj az, hogy a film nem képes egyenletesen érdekes és izgalmas lenne, meg vicces sem. Az első fele jó. Az alapszitu jól van felvezetve, megismerjük a főbb embereket (mindjárt kitérek rájuk). Kicsit Ocean's Eleven beütése van. Ez a dolog addig működik, amíg el nem kezdenek tervezni, hogy vágjanak vissza. Ettől a ponttól teljesen szétesik a film. Ami igazán érdekes lenne, azt elnagyolják. Pl. azt jó lett volna jobban megismerni, hogy itt tényleg nagy a tét, mit kockáztatnak a pénzért, hogy tervezik meg, belső tépelődés stb... Kitalálják egyik napról a másikra és "csináljuk meg" alapon belevágnak. Az egész annyira béna volt. Mindent a véletlenre bíztak és persze minden véletlenül sikeres is. Nem akarom szétcincálni jobban. Lényeg, hogy az aminek jónak kellett volna lenni, nem lett az, ami meg felesleges, azt túlmagyarázták. Ami igazán említésre méltó, az a színészi játék. Eddie Murphyt a sírból hozták vissza, és sokat tesz hozzá a filmhez. Amolyan igazi 80's Beverly Hills-i zsaru beütése van. Ben Stillert nem kedvelem, de jól játszotta a szerepét, a kis Affleck (Casey Affleck) meg még a pocsék karakterébe is elég sok színt tudott belevinni színészi játékával. Téa Leoni is elég gyenge szerepet kapott, de tűrhető volt Ő is. Akit még meg kell említeni, az Matthew Broderick. Ő az igazi 21.szd-i szomorú szemű, tesze-tosza "matektanár stílusú" jótét lélek. Itt is hasonló szerepet játszott és természetesen jól is állt neki. Nem véletlen említettem meg az Ocean's Elevent. Néhány aspektusa olyan szinten le lett lopva (véletlenül ugyanazok írták a forg.könyvet, mint az említett műnek is), hogy nekem volt arcpirító (mikor vázolja Josh a bizt.rendszert). A vége sem az igazi. Összességében olyan az egész film, mintha az elejére lettek volna még kreatív ötletek és folyamatosan fogyott volna el időközben. Nagy színészek ide, nagy színészek oda, az ő jelenlétük is kevés volt, hogy maradandó legyen a film.

Összegzés: Kicsit szétszedtem a filmet, de azért nem olyan vészes a dolog. De nagy nevek dolgoztak a filmen/ben és ennek ellenére egy közepes alkotás született. Vicces és vagány, jók a színészek is, de az egész nem áll össze. Nincs meg benne az a varázs és kreatív gondolkodás, ami olyan szintre juttatná, mint pl. az Ocean's Elevent. Egyszer azért végig lehet nézni, de a világot nem váltja meg. Nagyon nem.

Értékelés: 5.5/10

Trailer:

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr844308464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása