Másnaposok 2
2011. december 03. írta: thedirector

Másnaposok 2

Másnaposok 2

 

(Hangover part 2)
2011

 

A folytatásos filmek esetében mindig adódik a kérdés, hogy jobb lehet-e mint az első? Ha igen akkor miben legyen jobb? Lehetőleg legyen monumentálisabb mint az előd (ha látványos, akkor látványosabb , ha vicces viccesebb). Legyenek meg az előző rész karakterei és vigye előre a történetet. Lássuk ebből mi valósult meg alanyunk esetében.

Másnaposok 1,5
Karakterek pipa. Visszatér a farkasfalka és minden szerepelő, aki az előző részben is feltűnt. Történetet sikerült-e előbbre vinni? Hát nem igazán, gyakorlatilag ugyanazt látjuk mint az első részben és innen ívelek át a 3.fontos pontra, a viccességre.
Az első rész vitathatatlanul legnagyobb erénye az volt, hogy vígjáték létére képes volt új színt vinni a műfajba. Ez pont nem mondható el a második részről. A történet arról szól, hogy ugyanúgy esküvő, ugyanúgy legénybúcsú és ugyanúgy széjjel lövik magukat, mint annó. Arcpirítóan lett lekopírozva az első rész. Vegas helyett Thaiföld, Doug helyett Stu esküvője, foghúzás helyett tetkó, kisbaba helyett majom. A poénok is ugyanabban a struktúrában követik egymást. Nem volt időm annyira részletesen megnézni, (de ígérem megfogom) de így is élek a gyanúperrel,hogy a poénok többsége 1-2 percnyi pontossággal is ugyankkor vannak, mint a part1-ben. Mégsem ez a film legnagyobb hibája, hisz, ha valami működik, akkor ugye kár lenne kidobni az ablakon.(mondjuk elegánsabban kell átmásolni) Viszont az a főbajom,  hogy totál nem hiteles a film. 2009-ben elhittem, hogy van 3 ilyen hülye, aki képes ennyire berúgni. A szituációk életszerűek voltak, semmi erőlködés, csak a humor, ez viszont sajnos csöpög az izzadságtól. Tegye már fel a kezét az, aki ha másnaposan ébred és talál egy ujjat, meg egy hullát, első dolga kidobni a kukába és egy vállrangatással elintézni a dolgot! Na ugye, és ez még csak egy a millióból.(utcai bunyót szítani, na ne már).

Vicceskedünk, vicceskedünk?
Nem tudom szépíteni a film nyelvezete egészen egyszerűen ocsmány. Az egy percre eső káromkodások száma szerintem túl van azon a határon ami még éppen (szituációtól függően) vicces is lehet(ne). Az első részben is voltak számomra olyan jelenetek amiket inkább nem szerettem volna látni, de egy jóérzésű ember lelki fejlődését nem lendíti elő ez a rész sem. Sőt. Vannak kifejezetten gusztustalan jelenetek (sztriptízbár). Azért,hogy ne csak rosszat írjak a filmről, el kell mondanom,hogy az írók jól vették észre, hogy Alan karaktere a legerősebb a filmben, így a mű gerincét az Ő személye és váratlan helyzetekben oda nem illő - szép szóval fogalmazva - "f@szságai" (albínó jegesmedve rulzZ)köré építették. Mondjuk néha már ő is kicsit sok. A tájak és a fényképezés ismét szép, a zenék megint jók és tulajdonképpen vicces is a film nagyrészt. Kár,hogy mindig az lesz az eszedbe, hogy "na ez volt az egyben is". Az jár a legjobban ezzel a filmmel, aki nem látta a 2009-es verziót.

Összegzés:Két éve bombaként robbant az első rész, az év egyik legnagyobb bevételét produkálva. Ez a rész is szép eredményeket ért el, de ezt még egyszer nem nyelik be a nézők így. Tessék kreatívabb lenni mert a ctrl c - ctrl v megoldás marha ciki. Persze a producerek és a gárda már előre dörzsöli a tenyerét a 3.részre. Lehet tippelni, hogy kinek a lakodalmáról fog szólni.

Értékelés: 6,5/10

Trailer:

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr73433461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása