VODtéka 2022 - Maradványérték #4
2022. szeptember 12. írta: thedirector

VODtéka 2022 - Maradványérték #4

Rohammentő

Ambulance

2022

ambu.jpg

Azzal a szemérmes beismeréssel kell kezdjem, hogy én nagyon kedvelem Michael Bayt. Szikla, Armageddon, Bad Boysok, Sziget, Transformers, Pain and Gain. Közös, hogy mind igencsak gyenge lábakon álló történetek. Ezer okból szét lehetne szedni őket, de az is közös bennük, hogy rohadt szórakoztatók. Kevés alkotó van, akinek ennyire jól áll az, hogy macsó módra döngetni a patrióta mellkasát, miközben robbant, lemenő napot filmek, szédületes kameramunkát használ és közben füstöl, száguld, ég, robban minden. A robban mindent mondtam már? Az új filmje azoknak nyújt majd kielégítő élményt egészen (sok) 130 percen keresztül, akik csípik ezt a stílust, valamint csípték anno Jan De Bont Féktelenül című alapvetését. Will Sharp veteránnak (Yahya Abdul-Mateen II) sürgősen lóvé kéne a neje orvosi kezelésére. Segítséget kér örökbefogadott tesójától, a törvény rosszabbik oldalára át-át tévedő Dannytől (Jake Gyllenhaal). Felajánlja, a tuti melót. Gyors, megszervezett bankrablás, kis kockázat, nagy pénz. Nyilván a szar nyakig ér és két a srác – jobb híján – egy mentőautóval muszáj meneküljön, a kocsiban egy profi mentőorvossal és egy súlyosan sérült rendőrtiszttel. Brutális adrenalin, szédületes akciójelenetek, profi fényképezés, dübörgő zene. Minden klasszikus Bay-i hatás a helyén. Még a talán túl hosszú játékidő is. A dumák is kissé laposak, de alapvetően ez egy klassz, régi vágású, jól összerakott akciófilm.

7.jpg

 

A hó rabja

No Exit

2022

noex.jpg

Darby (a számomra ismeretlen, de tök jól játszó Havana Rose Liu) kap egy telefont az elvonón. Az édesanyja állapota nagyot romlott a kórházban. Bár a helyről nem engedik el, a lány elszökik. Szerencsétlenségére lecsap egy brutális hóvihar, így kénytelen megvárni a végét egy isten háta mögötti kis vendégházban pár másik idegennel. Darby egy elrabolt lány nyomaira bukkan. Innen pedig megindul a nyomozás, menekülés és a pókerjátszma az elmékkel. Meg kell mondjam, nem számítottam ettől a filmtől ennyire jó minőségre. Túlzásba nem kell esni, de amit egy ilyen mozitól 90 percre el lehet képzeni, azt simán lehozza. Fordulatos, feszült, izgalmas. Kompakt alkotás, amely nem akar több lenni, nem akarja túlhúzni az egészet. Őrületesen nagy faszságokat sem talál ki menet közben, viszont tényleg van néhány „húha” pillanata. Már manapság ez is több, mint amit egy direkt streamingre készült filmtől el lehet várni, ezt pedig értékelem.

7.jpg

A szamaritánus

Samaritan

2022

sam.jpg

Az Amazon úgy döntött, hogy még az egy gyűrű előtt bemutat egy igen drága és sok ideje húzott-halasztott filmjét, amelyben Stallone megint szuperhősnek áll. Egy eredendően jó és rossz örök harcára felhúzott küldetéstörténetet. Egészen korrekt akció-kaland film, úgy kb az utolsó 20 percig, amikor elkezdődött a gagyiság. A forgatókönyv előtte sem vádolható meg Oscar minőséggel, de Stallone és a harcra, hősökre rábukkanó Javon Walton közti interakciók vitték a flowt. Az effekteken érződik, hogy próbálták azért visszafogni a büdzsét. Nem tudom igazából kinek készült A szamaritánus. A gyerekeknek durva és félelmetes, a felnőtteknek bohócság, nem elég mocskos, a kamaszokat pedig szerintem pont nem érdekli ez a fajta film. Mindenesetre ajánlani óvatosan merném, főleg azoknak, akik még mindig gyermeki lelkesedéssel csodálkoznak rá az örök jó és rossz harcára.

6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr7317929755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.10.14. 11:43:34

Rohammentő (2022)
.
A féktelenül, a fásztfúriusz filmek és danny ocean keveréke egy adrenalinlöketben! Bitang jó akciófilm, de Bay kezét el kellett volna törni, nincs egy kameramozgatás sem csak rángatás, de olyan, hogy majdnem előjött a nemlétező epilepsziám is tőle.

Szamaritánus (2022)
.
Megfáradt film egy megfáradt szuperhősről aminek a csavarját az első komoly jelenetnél azonnal le lehet vágni, onnantól csak arra vársz. Mad Maxbe oltott Logan akar lenni, de csak egy gyenge Hancock másolat lett belőle.
süti beállítások módosítása