Maradványérték - 2019 - IV.rész
2019. szeptember 30. írta: thedirector

Maradványérték - 2019 - IV.rész

Csaló csajok

The Hustle
2019

the_hustle_4-800x445.png

Igen, a cím tökéletesen tükrözi azt a bénaságot, amit ez a 90 perc szállított. Filmnek nem mondanám, mert nincs koherens története, nincs íve és leginkább nincs szíve. Rebel Wilson súlyára épülő poénok és M. McCarthy féle tuskó, altesti humor zavaró, mert nem vicces. Van, amikor jól áll, de ez nem az a film. Tabut nem döntöget, langyos víz az egész, ami 20 perces kis etűdökkel próbálja valahogy kitölteni az időt. Wilson ripacskodik, forgatja a szemeit, Anna Hathaway meg remélhetőleg sokat keresett a filmmel, mert másra nem lehet fogni a savanyú ábrázatát és anti tálentumát. A rivalizáló, összefogó csaló csajok egymás szívatása nem vicces, hanem elkeserítő. Egészen biztosan nem ez az az irány. ahol Hollywood az erős nőket keresi és előtérbe helyezi őket.  Együgyü, primitív fim, ami talán az év eddigi legrosszabbja.

3_5.jpg

Ha Beale utca mesélni tudna

If Beale Street Could Talk
2018

374.jpg

Avagy, a "Ha a néger utca mesélni tudna". Így fordították ugye anno a könyvet, ami a Fonny nevű szobrászról szó, aki fekete és börtönben ül egy olyan nemi erőszakért, amit nem hisznek, hogy ő követett el. Komoly kálvária ez a családnak egy oylan időben, ahol négernek lenni még nem volt könnyű. Mindez Barry Jenkinstől, aki a Moonlighttal 3éve Oscart nyert. Bizonyítja, hogy nem egy kontár, aki ugyan megint "jól" feldolgozható és kényes témát választott, de ismét nem tudta megcsinálni olyanra, hogy beszédtéma legyen, az is igaz, hogy ettől független ez a filmje is jó. Nagyon szép, lírai eszközöket, kellemes zenét használ, a szereplői egytől egyig nagyot alakítanak és nem siet a filmmel. Egy ideig nem is volt tolakodó a fehér felsőbbrendőség, de utána csak eléri, hogy minden fehér erőszaktevő, szexuális ragadozóként van jelen a filmben. Giccsmentes ugyan, de a központi konfliktusokat nagyon elbagatelizálja Jenkins. Leegyszerűsödik és az együttérzésünkre pályázik, amit csak részben lehet megadni, pont azért, mert nem ás túl mélyre. Egy érdekes, hol megható, hol bosszantó filmként viszont jó. Az viszont érthető, hogy miért inkább a Csuklyások vagy a Zöld könyv lett felkapottabb az idei Oscaron.

7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr2615174782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása