Maradványérték - 2018 - II.rész
2019. április 10. írta: thedirector

Maradványérték - 2018 - II.rész

ŰrDongó

Bumblebee
2018

bumblebee-still-2018.jpg

A Transformers filmek sosem tartoztak igazán az érdeklődési körömbe. A 2007-est megnéztem, mert nagy volt a hype, kellemes, de agyeldobós élmény volt, aminek a legjobb eleme a végefőcímben hallható Linkin Park szám volt. A második részre ugyanez mondható el, kivéve, hogy nem volt kellemes. Onnantól pedig kiszálltam a sorozatból és őszintén gőzöm sincs, hogy hanyadik rész ez, és, hogy mi, hogy alakul a frencsájzban, de ennek adtam egy esélyt. Egyrészt, mert Hailee Steinfeld a True Grit óta ígéretes, mert a 80-as évek cool és John Cena is mókás fickó. Végül is Travis Knight rendező (Kubo), akinek a sorozat történetében először szavaztak bizalmat Bay ellenében, megszolgálta azt. Egy üdítő, és ismét kellemes érzést keltő résszel szolgált. Persze felhasználtak mindent, ami akkoriban divatos volt, menő rocker pólok, és rock-diszkó zenék. Kamaszok kontra család, és E.T. módjára barátságba keveredő idegen és ember. Űrdongót igen jóra írták. Ül a humora, látványa is a filmnek. Végre látszanak a harcok, akció jelenetek is és a játékidőt is beszorították két óra alá.  Nincs semmi extra benne, de nézhető és szórakoztató film. Ez is volt a cél, össze is jött.

7.jpg

Legendás lények: Grindelwald bűntettei


Fantastic Beasts: Chrimes of Grindelwald
2018

1540984483-fantastic-beasts-crimes-of-grindelwald-newt-dumbledore-poster.jpg

Oké, itt nem én leszek a leghitelesebb élményt beszámoló. Ez három ok miatt van így. Nem szeretem: Johnny Deppet, Eddie Redmaynet de főleg Ezra Millert. Innen lehet nyerni? Lehetne, mert ha jó a sztori és a hangulat én bizony vevő vagyok rá és leküzdöm az ellenérzésem. De itt sajnos sem a sztori sem a hangulat nem működik. Az első részt még elszaggatta a hátán a nosztalgia és az Amerikába kimozdulás. Itt ez sem segít. Idegesítő hozzá toldások-foldások a Potter univerzumhoz. Noha vannak szívmelengető pillanatai (visszatérés Roxfortba és maga Jude Law, mint Dumbledore), többségében nincs semmi. Nincs bűntett, nincs Állatkák befogás (ami van is elég gyenge) és az egész túlhúzott és unalmas. Nem véletlen fognak új brainstormingot tartani, hogy merre menjenek tovább. Szerintem író-rendező vérfrissítés kéne. Yates 12 éve ezzel a sorozattal kel-fekszik. Lehet belefásult, de valaminek most már történnie kell, mert ez így közepeske.

6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr8614755547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása