Ez a 10 film robbanthat kasszát nyáron!
2015. április 21. írta: thedirector

Ez a 10 film robbanthat kasszát nyáron!

Ez a 10 film robbanthat kasszát nyáron!

 

Lassan eljutunk a köznyelvben hagyományosan "nyári popcorn film" és/vagy "blockbuster szezon" névvel ellátott időszakhoz. Az elmúlt években egyre korábban kezdődik ez a "jelenség". Május elejétől-augusztus végéig tartó időszakot vizsgáltuk meg és jutottunk arra a következtetésre, ha most nem fog megdőlni a nyári bevételi rekord, akkor sohasem, hiszen ennyi sikerre született nagy film régen jelentkezett 4 hónap alatt.

Tavaly kicsit elkenődtünk, mert kevés igazán jó blockbustert láttunk. Ilyen jól teljesítő alkotások voltak az új X-men, a Holnap határán, a Majmok bolygója második része, Az Így neveld a sárkányod 2. vagy a közönségsiker, A galaxis őrzői. Jócskán bukdácsoltak páran anyagilag és/vagy kritikailag (Godzilla, Pókember 2, Sin City 2, Tini Nindzsa tekik vagy az anyagilag (túl) jól tejelő ám filmként teljesen vállalhatatlan Transformers 4.). A pár hete bemutatott Halálos iram 7.része már át is lépte az egy milliárdos bevételhez (amivel minden idők TOP10 legtöbbet kaszáló filmjei közé került), de ennek ellenére azt gondolom, a nyári filmek közül lehet olyan, amely szintén sikeres lesz, avagy képes túl is szárnyalni. Lássuk a 10 fejősmalacot (a lista bemutatás dátuma szerint van elkészítve, nem minőségi, bevételi, várakozási sorrendben!).

Bosszúállók 2. - Ultron kora (05.07.)

a88fe452-8892-44c6-aa1e-30dd91f60dd5.jpeg

2012-ben eszméletlen bevételt hozott a szuperhősöket magába tömörítő első rész, így nyilván soha nem volt kérdés, a második rész elkészülte. Joss Wheddon még utoljára elvállalta a rendezést, de a kettészedett 3. részt már nem Ő, hanem a Russo fivérek (Amerika Kapitány - A tél katonája) készítik. A világot ezúttal egy öntudatra ébredt robot, Ultron fenyegeti. Főhőseink viszont nem csak vele, de egymással is harcolnak.

Mad Max - A harag útja (05.21)

mad_max_fury_road_wallpaper_1920x1080_by_sachso74-d8hydcd.jpg

Aki már látta az új MM. előzetesét annak nem kérdés, hogy miért várós ez a film. Az eredeti trilógia alkotója, G.Miller kezdte el a filmet rendezni még a 2010-es évek elején, és most sok sok utómunkálat után, végre 2015-ben megláthatjuk, mit is alkotott az ezúttal Tom Hardyval és C.Theronnal megtámogatott, akció mozi. Az első vélemények szerint mindenki be fog sz*rni a gyönyörtől.

Holnapolisz (05.28)

wide-tomorrowland-movie-2015.jpg

Aláírom, itt már nem annyira egyértelmű a bevételi rekorddöntögetés. Brad Bird új, önálló ötletén alapuló filmje a fantáziánkat erősen igénybe fogja venni. Filmjének főhőse, Britt a tinédzserek szokásos gondjával küzd, amikor rálel egy olyan helyre, amiben szabadjára engedheti a fantáziáját, ám a környezete számára rejtve marad. Direkt nem néztem meg csak egy előzetest, úgyhogy a történetről nem is tudok többet. Lepjenek meg. Az alkotói gárda azonban impozáns. Rendezés: Brad Bird (A hihetetlen család, Mission Impossible 4.). Főszereplők: Britt Robertson, Hugh Laurie, George Clooney.

Jurassic World (06.11)

jww.jpg

Egy Jurassic Park film megjelenése mindig eseményszámba megy. Noha, a 93-as klasszikus óta megjelent két rész mindig gyengébb, volt, mint az azt megelőző, szeretnénk azt hinni, hogy a 4. rész megtöri ezt az "átkot" és valami igen pofás kalandot kanyarint elénk, de a kiadott pár percnyi kedvcsináló felemás érzést kelt. A jelenetek zöme inkább múltidézés szagú, a CGI-on pedig még lehetne (nem keveset) csiszolni. Ugyanakkor a hangulata rendben van és Chris Pratt, mint kalandor is jó választásnak tűnik. Reméljük Colin Trevorov rendező neve nem úgy kerül be a nagyok közé, mint a rendező, aki végleg megbuktatta a Jurassic Park szériát.

Agymanók (06.25)

io.jpg

Egy kislány életét az agyában lakó érzelmek határozzák meg, akik személyként vannak jelen. Minden döntést, viselkedést ők befolyásolnak, ahogy az egymással kialakuló kapcsolatuk is. A Disney-Pixar a pletykák szerint annyira betalált a tutiba az Inside Out c. filmjükkel, hogy már most megelőlegezték neki az Oscar jelölést. Ugyan kicsit korainak érezzük, de kb. a Stúdió valaha készült legjobb animációs filmjének tartják. Azért ez egy Toy Story - Bogár élete - Némó - Hihetetlen család - Fel! stb... tengelyen is pokoli erős hír, nem pláne az a magabiztosság a Disney részéről, hogy Cannes-ba is viszik a mesét.

Terminator: Genisys (07.02)

o-terminator-genisys-facebook.jpg

Alternatív idősík, időutazásos variálás, a múlt cselekményeinek összezavarása és fiatal Arni vs. Idős Arni. A T5-re kb. azt tudnám elmondani, amit a Jurassic Wolrd-re. Egyelőre nem győzött meg sem az előzetese (a többi promo anyagot hagyjuk is), sem a cselekménye, hogy szükség van egy új Terminator mozira. Viszont, ugyanúgy vannak biztató jelek, mint az említett dínós kaland esetében. Nagyjából az a 4 dolog, amivel kezdtem a bemutatót. Alan Taylor (Thor2) rendező dolga nem lesz könnyű, hiszen a Terminator: Megváltás-t nem szerették sem a nézők, sem a kritikusok, úgyhogy reboot ide, Arni oda, ha, most is befürdik a film, azt hiszem egy jó időre elfelejthetjük Arnold ikonikus mondatait.

Minyonok (07.09)

b1279ad7e58b11c4212e7f8c4a6c6def.jpg

Egészen biztosan bennem van a hiba, de a mai napig értetlenül állok a Minyonok jelenség előtt. Pedig nincs baj a humorérzékemmel, de valahogy sosem sikerült megkedvelnem őket. Pedig a Gru 1-2 is egészen kellemes néznivaló volt. De ennyit a személyeskedésből. Újfent igazságot nyert az a tény, hogy a nagy stúdiók még az apróbb karakterekre, mellékszereplőkre is mennyi pénzt és kidolgozást szánnak, mert ez nekik befektetés. Most épp a Minyonok kaptak saját filmet (korábban kapott már a Shrekből a Csizmás Kandúr, vagy a Madagaszkárból a Pingvinek önálló filmet), ami egy eredettörténet lesz. Meg lennénk lepve, ha nem lenne óriási siker.

Ted 2. (07.16)

maxresdefault_15.jpg

Tednek sikerül megházasodnia, és minden álma, hogy családja legyen. Nyilvánvaló akad némi "technikai" akadálya, de nincsen számára lehetetlen. Pusztán be kell bizonyítani valós létezését. Anno az első rész is pont ilyen ökörségnek tűnt, ám MacFarlane pihentagyú humora összekalapált néhány száz millió dollárt. A folytatás több, mint indokolt volt, és a Hogyan rohanj a veszTED-be, középszere után, megint lehet mutatni valamit, abból a bizonyos éles, társadalomkritikus humorából. Az első előzetes megnézése után azonnal felsejlenek a folytatásfilmek kötelező hibái: Nagyobb, jobb, viccesebb stb.., ami ritkán tényleg az. Reméljük tényleg így lesz és nem kell a kritikában újra leírni ezt a mondatot.

Mission Impossible: Titkos nemzet (08.06)

4a47a920aeb9dfa2f5a029508de4a6c0.jpg

Azt a jelenséget megszoktuk már, hogy egy film bemutatóját eltolják, halasztgatják, de, hogy majd félévvel előbb kapjuk meg, az bizony igen szokatlan. Persze, így utólag, több, mint indokolt a döntés, hiszen a MI5 bemutatóját beárnyékolná valami jelentéktelen Csillagok háborúja 7.része. Na, de mindegy is. Itt van nekünk a még mindig fiatalos, és még mindig iszonyat tökös Tom Cruise, hogy ezúttal is akciózzon egy jót csapatával, a Szindikátus nevű szervezet ellen. Igen, az a repülős jelent tényleg lélegzetelállító már most pár másodpercből is, és igen, Cruise kaszkadőr nélkül csinálta meg.

A 10. helyre:

Ez a felsorolt 9 film tűnik biztos sikernek (anyagilag legalább is), így a 10. helyre a kevésbé biztos 3 tippünket adnánk le.

San Andreas: Törésvonal (06.04)

Ez az a film, amiben Dwayne Rock Johnson a Szent András törésvonal mentén lezajló földrengés bajbajutottjain és így családján is próbál segíteni.

Magic Mike XXL (07.02)

Channing Tatum megint dobálja le a ruháit, noha már visszavonult. Tampa királyai bandája egy újabb nagy kihívásba fog, amihez kellene Mike. A filmet nem Soderbergh, hanem Greg Jacobs rendezi. McConaughey sem szerepel már a filmben.

A fantasztikus négyes (08.13)

Nem olyan rég volt, mikor elsőnek tűntek fel a vásznon a F4 tagjai (egészen pontosan 10 éve). Most egy újabb reboot. Új karakterek, új rendező (Josh Trank - Az erő krónikája) és valamivel komorabb hangulat várható.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr367385508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Umberto 2015.04.21. 21:12:58

A tippem:

1. Bosszúállók
2. Agymanók
3. Jurassic World
4. Mad Max
5. Terminátor
6. Minyonok
7. Mission Impossible
8. A fantasztikus négyes
9. Holnapolisz
10. Ted

Terror Dzsoni 2015.04.22. 10:22:42

A listán egyedül a Mad Maxet tudom értékelni, a többi egy hulladék, persze ez szubjektív.

azzer 2015.04.26. 00:39:12

Könyörgöm, hagyják már abba ezeket a dög unalmas, és szar szuperhősös baromságokat már...

Tyreo 2015.04.26. 01:22:53

@azzer: Akkor ne nézd meg és neked máris véget ért...
A Jurassic World szeritem nagy bukás lesz. Ez a csináltunk egy genetikailag módosított dinót és elszabadult ez egy átlagos asylum filmes színvonal csak drágább cgi-vel...
Ettől kissé tartok.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2015.04.26. 02:21:31

ez a bosszúállók meg a többi szuperhős film valami félelmetesen ostoba, sivár, unalmas szennyfilmek...

gizmo26666 2015.04.26. 07:59:29

Kasszasikereket már csak számítógépes effektekkel lehet csinálni.

odamondó 2015.04.26. 08:15:31

@azzer: ez a jövő. Már annyira silány hollywood hogy az eddigi szarok helyett már csak szuperhősöket képesek gyártani.

paráznabillegető 2015.04.26. 08:54:59

szégyen leírnom, de: egyedül a minions/inside out duó nem fog csalódást okozni.
a többi salak.

roxxtar 2015.04.26. 09:06:23

Csak én kapok agyfaszt ettől a sok ökör poszttól? 10 blabla amit látnod kell, 5 legjobb blabla a nyáron, 12 legjobb blabla póz... kurva gagyi.

Leone_510 2015.04.26. 09:33:25

esetleg a T5 a többi hígfos

jamboox 2015.04.26. 09:40:12

@Tyreo: A Jurassic World-el kapcsolatban én is pont ezt gondolom. A Mad Max nem fogja hozni a várt anyagi sikert (szerintem 70-80 millió dollár körül végez Amerikában), de kultikus lesz. Ezt sajnálom kicsit, mert gyönyörű és igazi akciók vannak benne, igazi kaszkadőrökkel.
A Terminátort is hasonló bevételre tippelem, de ezt nem fogom bánni. Iszonyatosan gagyi trükkök vannak benne, gagyi akciókkal. Nem méltó egyik részhez sem. Főleg nem a kettőhöz.
A Hangyaember kimaradt a felsorolásból, pedig eredményeit tekintve top 5-ös lesz.

Tahó Sandokan 2015.04.26. 09:40:41

Szuperhősök orrba-szájba, ezer részt megélt folytatások... nem annyira kemény felhozatal. Az a terminátor is hogy néz ki már, mintha Swarci egy partvisnyelet tartana a kezében, a második részben legalább beleöltek némi pénzt és energiát a spec effektekbe, akkor még nem CGI ömlött még a távirányítóból is.

Szerintem megvárom az októbert és megnézem melyiket húzták le legkevésbé, azt talán megnézem. Bakker, már úgy kell kergetni az embert a moziba. A 80-as években még volt filmgyártás. Ma "nem kockáztatnak a filmgyártók, csak biztosra mennek", elkészítik a Rekkenő 7-et, ahol csak egy emberre számíthat a világ, mert megint megszűnt forogni...

Mortanius 2015.04.26. 09:42:48

Borzasztó a felhozatal!

martineden 2015.04.26. 10:24:48

@poszt. A malac a szopos,a fejos pedig a tehen,csak szolok.

exterminador 2015.04.26. 11:27:08

Mindegyik felesleges. Reboot-ok, folytatások... szánalom.

Ramil Safarov 2015.04.26. 11:27:57

Madmax meg a Terminator talan, de ezek a rajzfilmes faszsagok, nem hinnem barkit is erdekelnenek.

Dr_utcai_arcos 2015.04.26. 12:07:02

Mad Max. Írjátok meg, mikor volt utoljára olyan igazán odaverős apokaliptikus film? Book of Eli (itt a vallási szál azért kicsit finomított rajta), Residential Evil (ha nagyon megerőszakoljuk a kategóriát), és még sorolhatnánk hosszan hosszan (nem). Jó lesz ez! Meg a T. Az előzetes alapján nagyot fog szólni.

kuki123 2015.04.26. 12:16:02

Ted alpári szar
minyon..okés vicces szerűség..de sehol nem lesz

Mission Impossible: Titkos nemzet (08.06) talán
Terminator: Genisys (07.02) várós, de elnézve a képeket meg a sztory-t hát elég gyenge lesz

Agymanók ok gyerekeknek, de nem több

Jurassic World (06.11) akár még jó is lehet
Holnapolisz (05.28) mhh megnézős kösz a tipett
Mad Max - A harag útja (05.21) az egyetlen ami kaszálni fog
fullosnak igérkezik a film, beleadtak apait anyait.

Bosszúállók 2. - Ultron kora (05.07.)
ti figyuzzatok, ti mindegyik blogos akik ezeket a húgyszar marwel filmeket nyomatjátok.
mikor képregény volt is egy meleg húgy fos volt, filmként még azt a szintet se hozza.
Lehet hogy usankában ráverik a farkukat az agymosott amcsik, de itt az EU-ban eladhatalan szemét.

2015.04.26. 12:33:22

@endike: "ez a bosszúállók meg a többi szuperhős film valami félelmetesen ostoba, sivár, unalmas szennyfilmek... "

Max nem érted.

2015.04.26. 12:36:03

@Tahó Sandokan: " A 80-as években még volt filmgyártás."

Mondj egyet. Ugyanígy szét lehet cikizni azokat is.

2015.04.26. 12:37:04

@Ramil Safarov: Engem érdekelnek az Agymanók. Jó ötlet, igaz, a Star Trek sorozat már elsütötte.

2015.04.26. 12:40:20

@kuki123: Ted nagyon szórakoztató, az első rész nagyon bejött.
A minyonok rezgeti a lécet, de meglátjuk.
Terminator: az első két részt láttam, azok jók voltak, mára elcsépelt. Jurassic akármi szintén uncsi.
Mad Max hájpot korábban sem értettem.
Bosszúállók 2 nagyon várós, a listán nem szereplő Ex Machina-val együtt.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.04.26. 13:16:24

@Terror Dzsoni: teljesen egyetértek
Idióta szuperhősös baromságok, meg gyerekfilmek

thedirector 2015.04.26. 17:37:20

@roxxtar: TOP10 legidegesítőbb "wannabe megmondom" kommentelő esetleg? :) Nem bonyolult egyébként, nem fontos olvasni az ilyen posztokat. Én sem olvasok lakberendezési blogokat, cikkeket, mert nem érdekelnek. :)

@kuki123: Az Agymanók közel nem csak gyerekeknek szól, mint a Pixar filmek legtöbbje.

A többségnek igazat adok. Sajnos tényleg vajmi kevés önálló ötletű blockbuster kerül bemutatásra. Olykor egy-egy kivétel van (Szemfényvesztők 2éve) vagy 1-1 Nolan - Cameron film eljut a ~milliárdos bevételig. Vagy valami jól pozicionált könyvadaptáció képes erre (Hunger Games, 50 Shades).

Én alapvetően nem vagyok a képregényfilmek ellen, amíg képesek ezen a GotG-Winter Soldier-Avengers vonalon mozogni minőségben. A folytatások, rebootok már kényesebb kérdés sokkal.

roxxtar 2015.04.26. 17:46:41

@thedirector: Értem én :) Nem konkrétan ezzel a bloggal kapcsolatban jegyeztem meg, hanem úgy általánosságban. Volt nekem is indexes blogom, tudom milyen kurva idegesítő ha valami gyökér hasonlót ír, szóval ne vedd magadra... egyszerűen csak nem értem miért születik mostanában ennyi ilyen. De lehet csak nekem jutnak eszembe ezekről a Facebookos, hatásvadász "kattintós" posztok.

thedirector 2015.04.26. 18:02:58

@roxxtar: Korrekt. :) Nem nagyon követek több blogot, vagy más tematikájú oldalakat, szóval nem tudom mennyire elterjedt. Én általában egy évben általában 2-3x szoktam ilyesmi összeállítást készíteni. Nekem ez még az egészséges számon belül van. Amúgy, vitázni róla, eszmét cserélni jó. Netán, azoknak, akik nem követik annyira az x téma eseményeit, jó új infókat kapni. A "gond" inkább az lehet, hogy sok a blog, oldal, így nyilván ha mindenki csak évi 2-3 ilyet csinál, az is sok százas nagyságrendű. De, mint eddig is, továbbra sem változtatok a filozófiámon, hogy nagy ez az internet és mind elférünk rajta. :)

Tahó Sandokan 2015.04.27. 07:44:51

@trev: Egyet?

1985:

Vissza a jövőbe
Brazil
Rambo 2
Mad Max
Legenda
Commando
Fletch

Azt hiszem ez a mainál kicsit erősebb felhozatal :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.27. 14:44:21

Szóval akkor majd ezeket kell letöl... izé, kölcsönkérni ősz tájékán...
:-)))
süti beállítások módosítása