Szunnyad benned még a gyerek?
2013. november 21. írta: thedirector

Szunnyad benned még a gyerek?

Tűzgyűrű

Pacific Rim

2013

Pacific-Rim-02.jpg

Hatalmas robotok ütik az ellent, az emberek majd fizetik a károkat, szörnyek, gyermeteg történet és pokoli látvány. Ha most a Transformersre gondoltál, akkor nem véletlen a hasonlat. Azt hiszed majd eláll a lélegzeted? Maximum, ha még mindig gyerek vagy, vagy egy gyerek lakozik benned.

 

Gipsy Danger!

Bizonyára mindig vannak olyan korok és korosztályok, akiket meg lehet kilóra venni azzal, hogy óriási lények pofozkodnak egymással. Mindenkinek megvolt a Godzilla, Transformersek, és most hasonló utat jár be a Tűzgyűrű is. El kell mondanom, hogy tisztelem Del Toro (rendező) munkásságát, de a legkevésbé sem rajongok érte. Hálásak lehetünk neki nyilván a Mimicért, a Hellboyokért, Faun labirintusáért, és voltaképp dicséretes, hogy a T.gy. is saját kreálmány. A történet egy faék egyszerűségével operál. Az óceán mélyén tátongó dimenziórésen átjött szörnyeket verik szintén hasonló méretű ember irányította robotok. Nem kell keresni mélyenszántó lélektani drámát, sem igazi karakterfejlődést. Főhőseink jobbára kevésbé ismert színészek, és a karakterük is a történethez mérten lecsupaszított. Persze itt is csomó rasszból származó ember van, hogy mindenki tudjon azonosulni a sajátjával. Tény, hogy nem kellenek ide nagy agyas dolgok, de egy Del Toro mégsem Michael Bay, így joggal vártunk volna némi egyediséget és csavaros történetvezetést. A látványra persze nem lehet panasz. Elképesztően jó a rendezés és kegyetlen a pusztítás, ami a filmben van. De! Lehet a bennem szunnyadó gyerek (és manga és anime dolgokat sosem kedvelő) fan veszett ki, de amikor a sokadik x perces csihi puhi zajlott (ráadásul ezek mindegyike vagy éjjel, vagy viharban) már nem tudtam a figyelmem a filmre fordítani. Megmondom őszintén a filmben nekem sokkal jobban tetszett az a rész, amikor befuccsolt a robot irányító program (jaeger) és láthattuk, hogy mennyire nehezen boldogultak azok, akik ebben vettek részt. Szerintem ebből kellett volna több és nem az egymás mellé dobált unalomig ismert klisé panelekből és perceken át húzódó darálásból.

Összegzés: Nagyon akartam szeretni ezt a filmet. Egyértelműen több van benne mint más hasonszőrű csihi-puhi filmekben, de a legnagyobb bajom, hogy túl megalkuvó lett a film, noha maga bizonyította  a játékidő alatt, hogy több van benne, mint egyszerű szörnyes-robotos film. Sajnos Del Toroék azonban maradtak a tutinál és így nem több, mint egy átlagos, de becsülettel leforgatott látványfilm.

Értékelés: 6/10

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr115629133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása