Soha többé Horrora akadvát!
2013. augusztus 18. írta: thedirector

Soha többé Horrora akadvát!

Horrora akadva 5



Scary MoVie 5
2013
horrorra_akadva_5_poszter.jpg

https://www.facebook.com/filmertek
7 bő és eseménytelen év telt el a legutóbbi H.a film óta, most, hogy idén megjött az új rész, azt kívánjuk, hogy inkább ne tettek volna semmit az alkotók. Óó azok a boldog és eseménytelen Horrora akadva évek...

Testnedvre akadva
Most őszintén. Mit várhatunk egy olyan filmtől, aminek már a címében is ellőnek egy gagyiságot (finoman, és poénosan elrejtik a névben a számot is). 13 éve a H.a 1-2 üde színfoltja volt a paródia filmeknek. Az alkotók jártasak már a témában és ügyesen fogták meg az akkor kibontakozó, új szintre emelt horror sablonokat és filmeket, mi pedig jókat nevettünk a bárgyúbbnál-bárgyúbb karakterek bénázásán, közben pedig mosolyoghattunk és mondhattuk: "jaaj ez tényleg így volt az Ideglelésbe is".. Aztán pár évvel később a 3-4.rész már visszafogottabb minőséget hozott (noha ne legyenek illúziók, az első két rész se tette túl magasra a mércét), az új rész viszont már csak nem is az az oldalba bökős, kis mosolygós, "egynek elmegy" paródia, hanem szimplán fájdalmas. Persze az elmúlt években köszönhetően a sok gagyi paródiának (Nagy film, Katasztrófa film, Szuperhősős film stb..) átalakult a filmipar ezen szegmense. Ez valakinek tetszhet, valakinek nem. Nos én úgy vélem, mikor 2013-ban azt szánják humornak, hogy terhes nőnek balettezés közben elfolyik a magzatvize egyenesen az őt karból kinyomó táncpárjára, aki egy jól irányzott mozdulattal felrúgja a 0 perces csecsemőt, egyenesen a zenekar tubásának hangszerében, aki pedig boldogan visszafújja a gondos anya óvó karjaiba. Már elnézést, nálam ez nem paródia, és nem is vicces.

images_1.jpeg

Egyébként a történet, ha érdekel valakit: Dan (Simon Rex az egyedüli visszatérő) és Jody természetfeletti aktivitást észlel a házukban. Egymás közti kapcsolatuk és hétköznapi viselkedésük is megromlik ill. megváltozik, rájönnek, hogy tenniük kell valamit: Bekamerázzák a házukat és maguk erednek a kísértethistória nyomába. Aki kicsit is foglalkozik filmekkel, de minimum nézi őket, az bizonyára rájött, hogy ezúttal a film paródiájának magját a Paranormal Activity kifigurázása adja. Az igazat megvallva ez még jól is sikerült viszonylag. Ezenfelül még a górcső alá vett filmek: Gonosz halott, Mama, Eredet, Majmok bolygója, Fekete hattyú és persze még páran mások is. Na most azt azért megkérdezném, hogy az utóbbi 3 filmnek mi köze van a horror zsáneréhez? Pozitívumként halkan jegyzem meg, hogy körülbelül 2x sikerült felnevetnem ezen a 70 perces csodán, ami egy paródia esetén kifejezetten visszafogott eredménynek számít. Az előző részeknél volt valami összetartó szál, aminek köszönhetően tényleg  egységesnek tűnt a film, itt meg csak történnek a dolgok, egymás mellé pakolva értelmetlenül. A legalpáribb hányós, fingós, vizelős jelenetekre kell felkészülni, amik nem kímélnek minket. Az meg már a sunyiság netovábbja, hogy bereklámozták a filmet "nagy nevű sztárokkal" mint Charlie Sheen, Lindsay Lohan (na az ő önmaguk kiparodizálásán lehet nevetni legalább) Mike Tyson, Snoop Dogg stb.. összesen nem szerepelnek annyit, mint amennyi idő a végefőcím.

Összegzés: Elborzasztó, undorító, alpári és egyáltalán nem vicces film. Érződik, hogy gyorsan lett összepakolva, hogy csakis a zsíros zöld bankók lebegtek az alkotók szemei előtt. Ami azért fájó pont, mert: 1. Ki vagyunk éhezve egy jó paródiára. 2. Sokat vártunk erre a filmre. 3. Olyan alkotóktól szomorú látni a művüket, akik anno Nagy durranásokat, Csupasz pisztolyokat és Rendőrakadémiákat pakoltak le az asztalra. Mi szégyelljük magunkat helyettük.

Értékelés: 2,5/10

https://www.facebook.com/filmertek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr25465674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jhonnyq 2013.08.23. 09:16:05

A Film egy kalap fo...sss
Nem is néztem végig,azt hiszem 20 percet kapott.

thedirector 2013.08.23. 18:59:10

Ha nem akartunk volna kritikát írni róla, akkor azt hiszem mi is kilőttük volna.
süti beállítások módosítása