Top 10 zombis film, amit érdemes megnézned!
2013. július 09. írta: thedirector

Top 10 zombis film, amit érdemes megnézned!

Az új évezredben hála a filmeknek és játékoknak újra fellobbant a zombi őrület. Évente fél tucat médiumon csoszognak át hörgő "barátaink". Összeszedtük számunkra a 10 legkedveltebb darabot.A lista megvitatására a kommentben vagy facebookonkunk https://www.facebook.com/filmertek nyújtunk lehetőséget!


10.
Eleven testek 2013

warm-bodies-quad-poster.jpg
Nem kell messzire lapoznotok kritikánkért. Annak ellenére, hogy egy kissé bátortalan lett a film, hoz annyi újítást a zsánerbe, hogy mindenképpen, megemlékezzünk róla. Modernkori Rómeo és Júlia zombis-posztapok romkom, pici Twilight ízzel, de semmit nem von le a film értékéből. 2013-ban ezt diktálja a divat. Ja és remek szarkasztikus humora van.

9.
Fertőzés 2011

contagion_m.jpg
Igazából nem annyira zombis film, vagyis így konkrétan nem mondják ki, de affelé tendál a történet. A világ egymástól külön pontjain fertőzött emberek tűnnek fel. Kitör a globális járvány. Fantasztikusan fogja meg Soderbergh rendező a járványig vezető utat és megpróbáltatásokat. A fertőzés igen érdekes és tanulságos alkotás lett.

8.
Resident Evil 2002

RESIDENT-EVIL-Movie-1.jpg
Igen, tudjuk, hogy a játék fanboyai most kaptak a szívükhöz. Szinte látjuk, hogy emelitek a köveket és jöhet a csula eső is. A Kaptár viszont működik önálló zombis filmként. Nagyon jól teremtettek félelmetes és szorongó hangulatot, a zombik is jól néznek ki és ha nem felejtük el, hogy 2002-ben ők indították útjára újra a zombis filmeket, és ha hozzávesszük, hogy azóta +4 részt megélt a sorozat (igaz, hogy folyamatosan csökkenő színvonallal), akkor elmondhatjuk, hogy  valamit jól csinálnak az alkotók. Na meg imádtuk a csini, miniszoknyás Mila Jovovichot és Marilyn Manson feszült zenei alapjait is.

7.
Legenda vagyok 2007

I-am-Legend.jpg
A Legenda vagyok párba állítható kissé a Fertőzéssel. Nem kifejezetten egy zombis film, de mégis hasonló tünetekkel és borzalmas CGI zombikkal operál. Ennek ellenére az egy ember egyedül a Földön megpróbáltatásai mindenkit érdekeltek és mindenkit lenyűgöztek. Nem az alfája és omegája a zsánernak, de azt nem lehet elvitatni tőle, hogy egyedi és hangulatos.

6.
Az élőholtak visszatérnek 1985

The-Return-Of-The-Living-Dead-1984-Wide-Screen-Front-Cover-47695.jpg
Romero mester és Russo közös forgatókönyvéből készült. Nem ez a legjobb filmük és a világon sem a legjobban sikerült zombis produktum, de a korra jellmező elemek tökéletesen felfedezhetők, és ami a legjobb, hogy abszolút szerethető a film, szerethető és emlékezetes karakterekkel. Thrash lány temetős-sztriptizére pedig melyik  Thrash horror rajongó nem emlékezne? Nagy betűs feeling film.

5.
Zombieland 2009

zombieland.jpg
2 lány 2 fiú, egyedi, cukin egydimenziós karakterek, posztapok világ, nem tudjuk az okát a fertőzésnek és elképesztően pazar humor. Na meg minden idők legjobb  Zombis nyitána (Metallica FWTBT dala). Egyszerűen nem lehet nem szeretni a filmet, annyira nagy szíve van.

4.
Holtak hajnala 1978,2004

dawnofhtedead.jpg
Nem véletlen a 2 évszám. Az eredeti klasszikus Romero-s Holtak hajnala bemutatja, hogy mennyire gonosz az ember, hogy viselkedik a krízis helyzetben, míg a 2004-es kevésbé társadalom kritikus, viszont sokkal félelmetesebb, és modernebb. No meg azért vannak olyan szép kis thrash-es kikacsintások itt is.

3.
Élőholtak éjszakája 1968

1968_NightLivingDead.jpg
A nagybetűs ZOMBI film. Innen indult minden jóformán. Remek képalkotás, zsigeri félelem, erőteljes rendezés. Lélektani horror, mely bemutatja, hogy akármit  rendeznek mások, a magából kifordult embernél nincsen gonoszabb a Földön és ez így igaz!

2.
Haláli hullák hajnala 2004

shaun-of-the-dead-large-horizontal.jpg
Edward Wright Cornetto trilógijának első része Simon Peggel és Nick Frosttal. Igazi angol humor, igazi fricska, igazi társadalomkrtika, igazi szarkasztikus humor. Minden kötelező zsánerre jellemző elem, klisé, bedobva. Percenként emlékezetes beszólásokkal, jelenetekkel, gegekkel. A legjobb laza zombi film, ami valaha készült.

1.
28 nappal később 2002

28_days_later_01.jpg
Danny Boyle angol rendező egyik alapműve (a sok másik mellett).Egy biciklis futár egy kórházban tér magához, és arra ébred, hogy az épület üres.  Az utcára kiérve rádöbben, hogy teljes London kihalt és lepusztult, kitört az apokalipszis. Boyle 2002-ben teljesen újra írta a zombis filmek műfaját.  Kellő újítást belevitt (fertőzöttek, szaladó zombik stb..). A kép alkotás ezúttal is bámualotsa, ahogy azt a rendezőtől megszoktuk. A zene emlékezetes. Igazi hivatkozási alapja az összes zombi filmnek, aminek a nyitányát elegánsan átvette a Walking Dead sorozat is. Ez is jól bizonyítja, hogy milyen fontos film készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr535397535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGZs · http://ajemdibi.blog.hu 2013.07.10. 01:14:34

A Fertőzés, mint zombifilm? jajj...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.10. 09:09:54

nálam is a 28 nappal lenne az első!
süti beállítások módosítása