A férfi, akit nem lehet megütni
2013. június 12. írta: thedirector

A férfi, akit nem lehet megütni

Tökös csávó



Bad Ass
2012

badass.jpg
A 200-nál is több filmben szereplő rapcsos képű, mexikóink megkapta újfent a maga egész estés ámokfutását, és mint sokszor ezúttal sem sikerült semmi maradandót alkotnia, de ilyet nem is vár tőle végül is senki, de a szórakoztatás is mellé ment most.

NetGeneráció
Danny Trejo alakítja korosodó veterán Franket, aki egy néger állampolgárt megvéd a deles buszon a rátámadó skinheadektől. Az utasok telefonnal felveszik, az akciót, Frank pedig egycsapásra netceleb lesz, a Bad Ass (vagy ahogy magyarul fordították "tökös csávó"). Azt kell mondanom, már a film elején éreztem, hogy valami itt nem teljesen kerek. Rögtön az akció előtt megszakítják a folyamatokat és kapunk egy 8 perces előtörténetet a Vega családról. Nem mondom, érdekes és egészen jól lett fényképezve a vietnámi háborús ifjú Frank kalandjai, no de 8 perc alatt, megtudni ennyi mindent, az eddigi életéről. Szerelem háború, gyereksors, és a munka görcsös keresése. Tényleg alapvetően jó volt, hogy próbálkoztak előtörténettel, csak az a gáz, hogy ilyen rövid időbe belesűríteni ennyi mindent, olyan mintha végül is semmi nem lenne. Nem igazán elég ez az idő, arra, hogy azonosulni tudjunk vele vagy átérezni tudjuk a helyzetét. De mindenképpen a pozitívumok közé tartozik. Aztán ami még mindig a jó dolgok közé tartozik, hogy remekül köszön vissza a mai netcelebség. Órák, sőt akár pillanatok alatt is elterjedhet bárkinek a neve a világhálónak köszönhetően. Innentől azonban sok jót nem lehet elmondani a filmről. Sikerült az íróknak beleszuszakolni egy teljesen értelmetlen, agya nincs, klisés bosszús sztorit is (megölik Vega egyetlen barátját) megspékelve egy politikai játszmával is. Az a ritmikátlanság végig jellemző a filmre, mint amit az elején megéreztem. Sajnos a legnagyobb hiba, hogy nem igazán tudja a mű, hogy milyen műfaj. Nem ártott volna letisztázni az elején, hogy akciót, vígjátékot, a kettő kombinációját, vagy mit is látunk. Van itt egy jó adag, igazi 18+ os erőszak, de vannak egészen jó beszólások (bár többsége igazi 10 éves szint), meg politikai krimi, dráma és akció-vígjáték, ennek ellenére mégsem igazi stílus kavalkád, mert egyikben sem jó a film. Danny Trejo B kategóriás színészi - nevezzük - képességeit, nem sok rendező merte felvállalni egy több milliós, rá épített, egész estés alkotásra, (kivéve Robert Rodriquezt), és okkal.

Összegzés: Amennyire vártam egy igazi mindent pusztító, nagy dumákkal tarkított B filmet, kaptam egy magát halálosan komolyan vevő, teljesen szétesett, logikátlan, és lerágott csontú történetet, béna dumákkal, érdektelen karakterekkel, álmosító akciókkal. Trejo ettől még fel fog tűnni, 10-20 filmben idén is. De gyanítom, továbbra sem fognak az ajtaján egész estés filmszerződésekkel kopogtatni. Ezen film után biztosan nem.

Értékelés: 3,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr285357627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása