Bruce Willis idén másodszor unja magát! A G.I.Joe 2 kritikája
2013. április 04. írta: thedirector

Bruce Willis idén másodszor unja magát! A G.I.Joe 2 kritikája

G.I.Joe 2 Megtorlás


G.I Joe Retalation
2013

gijoe2-poster-2.jpg
2007 óta a Hasbro hivatalosan már nem csak játékok, hanem filmek "gyártásába" is belekezdett. Bár ne tette volna..

Jihad Joe
A Transformers első része iszonyatos sikereket ért el az egész világon - elfogadható minőség mellett - így nem volt kérdés, hogy a sorozatot folytatják. Persze a minőség, a bevételi mutatók exponenciális csökkenést, míg utóbbi esetében növekedést értek el. Ez arra sarkalta a Paramountot, hogy 2009-ben másik kultikus Hasbro címet is a földbe döngöljön. Ez volt a G.I.Joe. 2012-t írunk a képzeletbeli idővonalunkon, annak is nyarát, amikor is kiderül "3D konvertálás" miatt (értsd. 3,14csán rúgták a producerek a rendezőt, a film ótvar minősége miatt, melyet újra kellett vágni, forgatni) fél évet csúsztatják a Joe 2.részét. Nos, a 3D valóban nem volt rossz, a filmről ez már kevésbé mondható el. Igazából nyilvánvaló tény, hogy az ember nem várt el sokat ettől a filmtől, és azt a keveset, azt úgy ahogy, a maga sete-suta módján szállította is. Egyszerű történet (a G.I. Joe-k nem csak halálos ellenségükkel, a Kobrával küzdenek, hanem szembe kell szállniuk egy a kormányárulással is), fullos buxák, izomagyúak és szépfiúk, dübörgő zene, és akció, akció hátán. A történetbe olyan sok izgalom van körülbelül, mint egy útszélén hagyott kavicsdarabban. Tele van logikátlansággal, de sebaj, nem vártunk többet. A zene is megfelelő volt, a látvány hellyel közzel jól teljesít. Sőt egy bizonyos részen kifejezetten élvezetesen van megkoreografálva a harc. A bunyók vágása és rendezése viszont sokszor kritikán aluli. Ugyanez mondható el a párbeszédekről. A "csak a testemen át"-tól kezdve a "rossz a dumád, változtass"- on át a "hogy vagy? én jól, róla ez nem mondható el" -keresztül megfordul az összes klisé. Komolyan mondom, nem, hogy nem szellemesek a dialógusok, hanem  egyenesen óvódások. Ami 2méteres 130kilós izompacsirta "desszantos-hősöktől" nem túl hatásos és élvezetes. És itt jutottunk el a legkínosabb pontra. Bruce Willis és a "nagy" nevek. Leginkább Bruceon látszott, hogy mennyire iszonyatosan unja ezt a filmet. Végig egy arckifejezéssel mondja a leghumortalanabb poénokat. Nem hibáztatjuk érte. A forgató és szövegkönyv nem hagy neki sok teret kiteljesedni, és végül is még így is Bruce. De volt ő már sokkal, de sokkal jobb is. Az ellenpólus viszont Rock. Ő a maga kevés színészi tudását latbavetve élvezte az egészet. Látszott, hogy középpontba kerülhetett és jól állt neki a szerepe, amit ki is használt. Másik két fontos karaktert nem hozok fel, mert azt a kevés kis poént is lelövöm, ami van a filmben, de tény, hogy ordas nagy átverésnek lehettek a szemtanúi, azok, akik a  poszteren szereplő nevek miatt ültek be a filmre.

Összegzés: Ez van. Az első részt szintjét is alulmúló, kevésbé izgalmas de átlagos akciófilm lett a G.I.Joe 2, ami akkor érezte igazán jól magát, amikor minden dőlt, égett, lőtt, repült, amikor viszont nem volt akció, rém kínosan teljesített. Egy tanács, azoknak akik meg akarnák nézni: Ne higgyenek a posztenek. Csalóka!

Értékelés: 5/10 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr505194521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

filmx1 2013.04.06. 07:23:57

Áááááá..!! Miért kell ilyen kaliberű színészeknek minden szerepet bevállalniuk??? Főleg Bruce-nak.. Mostanában legalább ugyanannyi rossz filmben látni, mint amennyi jó filmben. Én már csak a Red 2.-ben bízok ami őt illeti idén.

thedirector 2013.04.06. 09:20:54

Az az igazság, hogy Bruce elég tudatosan csinálja így. Elvállja a pénzért a nagyobb blockbustereket (akár ilyen minőségűeket is mint ez) és a neve és tehetsége fenntartásáért kisebb független filmeket is (vagy, hogy úgy mondjam nem a nagy pénzt hozókat pl. Moonrise Kingdom).Ez van. Ettől még egy igazi klasszis. Ő így csinálja.
süti beállítások módosítása