Gyors kritikák: Kémes hármas, Muppets, Csempészek
2012. június 07. írta: thedirector

Gyors kritikák: Kémes hármas, Muppets, Csempészek

Kémes Hármas



Már a cím is egy agyfasz, de a sztori is egyszerű mint egy faék: 2 ügynök(Tom Hardy és Chris Pine) beleszeret ugyanabba a lányba (Reese Witherspoon). Míg előbbi férfinek van/volt családja és gyereke, addig utóbbi egy egyedülálló sármos figura, aki után egyértelműen fütyülnek a lányok. Witherspoon pedig egy összetört szívű, ám épp talpra álló félben lévő nőci, aki hagyja, hogy a fiúk versenyezzenek érte (persze ő nem tudja, hogy ismerik egymást). A film elején rögtön letisztázódik a szitu. Egy óvodás gyerek is kitalálja a film végét és még a sok életszerűtlen, balga és klisés helyzet mellé beerőszakoltak egy vérszegény mafia szálat is. McG továbbra sem érti meg, hogy ez a rendezősdi olyan messze áll tőle, mint Uhrin Benedktől az éneklés. Láthatóan pont annyira ismerte ezt a zsánert, hogy eldurrogtassa az összes kötelező töltényt, de a kémfilmek keretei közül nem tudott kitörni, se újítani se semmi. Másfél órás fölös szerencsétlenkedés a vásznon. A film egyedüli mentsége, hogy romantikusnak romantikus, itt-ott vicces és Tom Hardy még ebből a szarkupacból is képes valami nézhetőt varázsolni, ám kár volt a nevét besározni egy ilyen filmmel.

Értékelés: 3,5/10

 

Muppets


Túlzás lenne azt mondani, hogy én vagyok a Muppettek legnagyobb ismerője vagy rajongója. Legyen elég annyi, hogy hallottam róluk és láttam pár régebbi részt a tv-ben. Kicsit félve ültem le megnézni a filmet, de nem kellet csalódnom. Egy kellemes bolondos és csupaszív filmet kaptam az időmért cserébe. A történet Garyről (Jason Segel) és muppetszerű barátjáról Walterról szól, akik  gyerekkoruk óta Muppet rajongók. Amikor Gary elviszi barátnőjét (Amy Adams) a régi Muppet színházba Walterrel együtt, a kis koma meghallja, hogy egy kőgazdag vállalkozó olaj reményében le akarja rombolni a színházat. Gyorsan felkeresik a Muppets show szívét-lelkét Brekit, hogy elmondják neki a hírt, aki felkerekedik, hogy összetrombitálja a régi csapatot és egy nagy fináléval megpróbálják megmenteni a haldoklófélben lévő színházat. Nagyon fontos közölnöm, hogy amellett, hogy a figurák játék, mozgása és a dialógusok is szeretnivalóan aranyosak és pazarok, az élő színészek is láthatóan imádják ezt a műsort és lubickolnak a szerepekben. Jason Segel és Amy Adamset a jóisten is egymásnak teremtette, a fő gonosz Chris Cooper annyira gonosz, hogy a kisgyerekek ezt érzékeljék, de ne utálják meg nagyon. Jack Black is kapott egy kisebb szerepet szóval eléggé nagy nevek dolgoztak a filmben. Egyébként a történéseket gyakran dalok szakítják meg, amik szintúgy remekül illeszkednek a filmbe, mint a színészek. Tanulságos, de nem megy át filozofálgatásba, egyszerű, de mégis szerethető. Az egyetlen bajom, hogy szerintem a célközönség behatárolása nem volt egyértelmű, mert ha nekem is készült, akkor túl gyermeteg, ha meg csak kicsiknek, akkor meg itt-ott nem biztos, hogy érthetőek az utalások. A karakterekkel sem maszatoltak sokat, egy kezdő is megismeri a többségét nagyjából, de kétségtelen a rajongóknak ad több értéket a film. Nálam egy erősen jó eredményt ért el.

Értékelés: 7.5/10

 

Csempészek


Elfogultan kezdem a krtikám. Mark Whalberget nagyon bírom. Egy színész aki ilyen ellentmondásos mint, ő nagyon jót tesz a szakmának. Szerepelt  már végtelenül szar filmekben (Max Payne, Majmok bolygója, Esemény) és vitt sikerre pazar filmeket (Fighter, Orvlövész, Négy tesó, Tégla) a következő nagy dobásától pedig valószínűleg mindenki leteszi a haját (TED!). Jelen filmje inkább a sikeres alkotások felé közelít, de azért annyira nem eredeti mint a fent leírtak, ám ez nem rajta múlt. A csempészek egy igazi régivágású és klasszikus akciófilm. Whalberg Chris Faradayt alakítja, aki egykoron legendás csempész volt, ám mára tisztes élet, gyerek..bla..bla és bla. Amikor a sógorát halálosan megfenyegetik, mert elbaltázott egy szállítást, és már Chris családjának az élete is veszélybe kerül, a nagy öreg csempésznek vissza kell állnia a mókuskerék tetejére, hogy megmentse a családot. Mondtam, hogy régi vágású. Van benne ármány, akció, csavarok, jó kis kalandok és izgalom. Ezek mindegyike remek csak épp az eredetiség írmagját irtották ki belőle. No de még így sem lehet panaszkodni, mert a sok cgi orgia és látvány film mellett kifejezetten üdítőek ezek a "tatás" lövöldözések és akció elemek. A színészek jó teljesítmény nyújtanak, egyébként Whalberg mellett Kate Beckinsale a másik nagy név. De igazán a többi kisebb karakter színészi játékára sem lehet panasz. Arra viszont már inkább, hogy van pár olyan karakter, akiket csak úgy simán ismernünk kéne. Az ő jellemük totál elnagyolt és felszínes, mint ahogy szerintem többet is kilehetett volna hozni a történetből is. Nem volt unalmas, viszont kiszámítható és már ismert az egész felépítése. Sok dolgot nem magyaráznak meg és itt-ott esetlen is, amolyan "higgyétek el, megoldottuk, nem kell tudnotok, hogy hogyan". Ettől független ajánlom a filmet.

Értékelés: 6.5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr734572346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása