A 69. Golden Globe díjátadó összegzése
2012. január 22. írta: thedirector

A 69. Golden Globe díjátadó összegzése

69. Golden Globe dióhéjban



Sajnálatos dolog, hogy egy hét késéssel írok csak a gáláról, de ilyen a vizsgaidőszak.

Lássuk idén kik lettek a legjobbak:

A kategóriák többsége nem tartott igazán nagy meglepetést, ami viszont örvendetes, hogy eléggé szépen megosztották a díjakat a filmek.

 

 

 

 

A főbb kategóriák győztesei:
Legjobb vígjáték / zenés film kategória: The Artist
Itt egyértelmű volt a meccs kimenetele. A The Artistot nehéz lesz befogni. Egy filmnek van esélye, ez pedig nem más mint a:

Legjobb dráma: Utódok
Bizony Alexander Payne (Kerülőutak, Schmidt története) csodaszép drámája lehet az egyetlen esélyes, hogy majd a "nagy tesónál" odapirítson a The Artistnak. A kategória másik esélyese a négerek ügyével foglalkozó A segítség volt.

Legjobb forgatókönyv díjat Woody Allen fantasztikusan szép filmje, az Éjfélkor Párizsban zsebelte be.

Legjobb rendezői díjat mindenki kedvenc Martin Scorsese-je nyerte a Leleményes Hugonak köszönhetően. Az "öreg" olyan arcokat ütött ki a versenyből mint George Clooney, Payne vagy Spielberg.

Legjobb dráma színész kategória igen impozáns volt: DiCaprio, Fassbender, Pitt, Ryan Gosling, Clooney. Utóbbi volt az este igazi sztárja, hisz az általa rendezett film is jelölt volt, és ő maga is.

Legjobb zenés vígjáték kategória győztese pedig nem más, mint a The Artist néma legénye, Jean Dujardin. Meg kell jegyezni, hogy hatalmas forma a francia.

Legjobb női alakítás dráma kategóriában Meryl Streep, az örök győztes. Érdekes volt látni és hallani, mikor a jelölteket olvasták fel, hogy Rooney Mara kapta a leghangosabb tapsot a Tetovált lány szétpiercingelt, hackerének megformálásáért.

Női vígjátékban Michelle Williams diadalmaskodott az Egy hét Marilynnel című M.Monroe filmben nyújtott alakításáért.

Legjobb zene díja szintén a The Artist zsebébe került, számomra érthetetlen módon.

Egyéb győztesek:
Legjobb férfi mellékszerep: Christopher Plummer (Kezdők)
Legjobb női mellékszerep: Octavia Spencer (A segítség)
Legjobb betétdal: Masterpiece (W.E)
Legjobb idegen nyelvű film: Nadir és Simin - Egy elválás története
Legjobb animációs film: Tin Tin kalandjai


Összegzés: Eléggé ellentmondásos volt számomra az este. Sok izgalmat nem vártam és végül nem is kaptam. Rick Gervais, az est házigazdája egy igazi redneck bunkó, de vicces. Kár, hogy 20 perc után már vissza is fogták a szurkálódásai miatt, utána eléggé leült a hangulat. Nem lehet mondani, hogy egyértelműen tarolt volna bármi is. A The Artist persze elhozott két fontos kategóriát, de ott van az Utódok, ami szintén. A zenei díj talán nem olyan fontos. Tehát 2-2 az állás. Legjobb film, legjobb színész terén. Ami érdekes, hogy a rendezés és a forgatókönyv díja két másik filmhez került. Pedig ha valaki Oscarért akar menni, annak nem elég csak a legjobb film kategória. Illik bizonyítani, hogy miért (forg. könyv) és kinek köszönhetően (rendező), szóval érdekes. Ennek ellenére 70-30 esélyt látok, hogy februárban is a The Artist fog nyerni végül. Egy hónap és kiderül.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr313690996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása