Majdnem Zombieland. A 30 perc vagy annyi se kritikája
2011. december 10. írta: thedirector

Majdnem Zombieland. A 30 perc vagy annyi se kritikája

30 perc vagy annyi se


(30 minutes or less)
2011


Két éve bombaként robbant a Zombieland című film, amely a nem túl ismert Ruben Fleischer filmje volt. Igazán szórakoztató alkotás, amin lehetett nevetni és úgy igazi humor volt benne nem , pisi - kaki poénok. Lássuk sikerült-e átvinni a szintet jelen filmünkbe.

Négy jómadár két történetben
A kérdést gyorsan megválaszolva: Majdnem. Ugyanúgy 4 főszereplőnk van mint anno. Nick egy pizzafutárt alakít, akinek időre kell egész nap szállítani. Nem ez élete munkája és szeretne fentebb lépni. Barátjával, Chet-tel él, és az ő húgával kavargat. Ami persze cseppet sem tetszik a bratyónak, mert miért is lenne az egy filmben, hogy: "Óó tényleg te meg a húgom? Hát legalább egy közeli jóbarát, persze áldásom rátok". Aztán van egy másik szál, ahol megismerjük Dwayne-t a naplopót,  - akit dúsgazdag ex katona apja b@szogat egésznap (joggal) - , meg a lüke bombagyáros haverját. A két szál eleinte elég távolinak tűnik egymástól és ha mind a két szálat 1-1 filmben látnánk akkor is megállná a helyét, mint alap konfliktus, de a rendező később persze egymásnak ereszti a 4 jómadarat, még hozzá olyan módon, hogy Dwayne és cimborája elhatározzák, hogy elég volt a szigorból, Faternak menni kell, lehetőleg az örök harcmezőkre. Felbérelni egy bérgyilkost sok pénz, nekik nincs. Tehát szerezni köll. Mi jön ilyenkor? Hát persze, hogy egy pizzafutárt elrabolunk, bombát szerelünk rá, adunk neki pár órát, hogy szerezze meg a tallérokat és uzsgyi. Innen pörög fel a sztori. Agymenés a köbön, totál leamortizálás és fergetes humor féle.

Zombik után szabadon
Azért írtam, hogy féle, mert bár a poénok könnyedek és szívből jövőek, mint a Zombieland esetében, itt már azért van erőlködés és oldalba bökése a cimborának, hogy "na érted, haha". Jesse Eisenberg ismét itt van és természetesen ő a legjobb a filmben. A többiek is jók, nincsen velük nagy baj, de nem annyira érdekes karakterek mint a Zombieland szereplői.A zenék amúgy jók, a film vicces, van egy kis Zombieland után érzet. A sztori itt - ott kilyukad. Viszont legalább rövid (épp hogy 80 perc) és tartalmas. Ha ennél lentebb nem fog menni a színvonal, akkor Ruben Fleischertől jöhet még bármi.

Összegzés: Vicces, könnyed, pörgős vígjáték, nem elcsépelt poénokkal. Nem akarja komolyan venni magát, kicsit nehezen indul be, és van pár fárasztó jelenet(na meg hiányzik egy Metallica-s, zombi ölős nyitány ), de szerintem egy könnyed vasárnap délutáni vígjátéknak megteszi.

Értékelés:6.5/10

Trailer:

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr493453419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása