VODtéka 2022  - Maradványérték #2
2022. augusztus 08. írta: thedirector

VODtéka 2022 - Maradványérték #2

A torontói ember

The Man from Toronto

2022

manf.jpg

A film, ami még a Sonynak sem kellett és inkább eladta a Netflixnek. Gondolom úgy voltak vele, hogy az alsó középkategóriás filmek gyűjtőhelyének épp kellhet egy ilyen darab nagyobb nevű sztárokkal. Kérdés, hogy egy józan állapotú embernek vajon mennyire lehet vonzerő egy kettő darab órás film Kevin Harttal. Nekem előzetesen sem, de innen szép nyerni és amúgy majdnem meg is csinálta. Az egy félreértésből adódóan bugris barátunk lesz a torontói ember, a világ leghíresebb bérgyilkosa. Míg az igazi (Woody Harrelson remekel) mellett kell fordított szerepben mint „társ” tevékenyednie. Nyilván sok félreértés és ebből adódó poén. Túlzás lenne azt mondani, hogy a hasam fogtam a nevetéstől, de párszor őszintén elmosolyodtam. Talán még nevettem is, ami már egy akció -vígjátéktól 2022-ben igen elismerésre méltó. Tipikusan olyan film, amit megnézés után el is felejt az ember. Bár hazudok, mert a végén van egy gyorsított, vágás nélküli(nek imitált) akciójelent, amit nem is értettem, hogy tudtak egyáltalán megvalósítani. Kurva jó. Annál is fájóbb, hogy több ilyen remek ötlet nincs, csak a közepesnél erősebb jelentek és poénok. De egy átlagos vasárnapra teljesen ok. Már ha nem kaptok agyalapi szamárköhögést Hart hadarásától.

6.jpg

 

Katonadolog

Dog

2022.dog.jpgÜgyes és nagyon rokonszenves ez a Tatum „gyerek”. Az egykori Magic Mike mára már igazi klasszikus jófej sztár imázst épített magának. Egyre nagyobb nevű rendezők mozijában szerepel, de most úgy döntött, hogy rendez ő is egy saját filmet (még ha csak társrendezőként is). Végül egy családi film témát választott. Egy sérült veteránt alakít, akinek a volt társa kutyáját kéne elvinni a férfi temetésére. A kissé elvadult kutyával végül is egy road moviet látunk, ahol ahogy annak lennie kell mind a ketten fejlődnek, változnak. Szuper szép ívű történetet, ami ezerszer látott sablonokból épül fel, de mégis nagy élmény nézni. Nem kell semmi óriásit várni tőle, nem is kapunk semmi ilyet. Viszont cserébe egy csupa szív, szép, életigenlő film, amire szükség van. Thomas Newman zeneszerző viszont önmaga tudásához mérten most csak simán oké, nem kiemelkedő.

7.jpg

 

Az elveszett város

Lost City

2022.

lost.jpeg

…és ha már Tatum, volt idén még egy filmje. Ez sem lett jobb vagy rosszabb. Itt igaz csak főszerelő. De mellette olyan sztárok szerepeltek, mint Daniel Radcliffe, Sandra Bullock és Brad Pitt. Egy mondvacsinált indokkal bekerül a veszélyes dzsungelbe Sandraval, aki egy írónőt alakít, míg a férfi az írásaiból „megelevenedett” kalandort. Egy kincset kellene megtalálniuk, ami igazából csak egy jó alkalom arra, hogy az amúgy egymást nem kedvelő páros végig kalandozzon és mókázzon két órán át. Én eléggé elfogult vagyok az ilyen filmekkel, mármint a kalandfilmekkel. Annyira kevés van és én még a rosszat is jóra tudom nézni. Szerencsére itt szó sincs arról, hogy rossz lenne, de a jó sem ilyen. Az elmondható itt is, mint az torontói filmnél: Legalább olykor látványos (megint máskor borzalom gyenge a CGI), olykor vicces, alig két óra alatt letudható. Nem káros, nem akar semmi extrát mutatni, csak szórakoztatni egy rövid időre, ami nehezen de azért csak sikerül neki. Ez is egy megtekintésre megfelelő.

6_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr3217903155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.08.09. 11:47:27

Az elveszett város (2022)
.
Mocsok ötlet, kalandfilm paródiát ígér, majd szépen végigvisz minden állomásán a zsánernek. Ezt a "gonoszságot" leszámítva, izgalmas film, egynek jó. Tatum és Bullock jók együtt, Radcliffe hozza a gonoszt, és Pitt vendégszereplése csúcs!

A torontói ember (2022)
.
Jaj, de sokszor láttuk már ezt a filmet korábban. Sajnos semmi eredeti nem volt benne, de legalább hosszú volt. Kevin Hart idegesítő, mint mindig, Woody Harrelson menti a filmet, de csak egyszernézősre, arra is csak, mert csípem a csávót.
süti beállítások módosítása