Ezek a nők inkább ne raboljanak többet
2018. október 09. írta: thedirector

Ezek a nők inkább ne raboljanak többet

Ocean's 8 - Az évszázad átverése

Oceans 8

2018

...és akkor itt is van a "hogyan ne csináljunk méltó remaket", vagy "helyezzük adott az univerzumba sztorit" vetélkedőnk különdíjasa.  A nagy egyenlőségi belharcban örülhetnek a nők: Miért ne sülhetne el jól egy baromi fifikás rablás,pusztán úgy, ha csak nők alakítanak főszerepet? Ráadásul mind ismert és elismert színésznő (kivéve Rihanna, rád mutatok!). Nos teljesen mindegy, hogy épp ki és mi játssza el ezt a filmet, mert tengerimalacokkal is csapnivaló.

01_10.jpg

Egyszerű lehetett a képlet Gary Rossnak (első Éhezők viadala, Vágta): Szedjük elő Soderbergh 17éves (szintén feldolgozás) Tripla vagy semmijét. Tegyük meg főhősnek Danny Ocean húgát, és adjuk mellé minden idők legsablonosabb gárdáját (már a nagy elődben is papírmasé karakterek voltak). Legyen nagy dumás barátnő, ötletgazda, technikai szaki, sumákolós, tolvaj, ékszerszakértő,  na meg valaki akit ki lehet rabolni. Ez utóbbit hozza Anne Hathaway,aki egyedül mert kicsit több energiát beletenni ebbe a vasárnapi limonádéba, és az ő karaktere még egész jó is lett. Őt próbálják meg kirabolni derék tolvaj csapatunk tagjai, egy fifikás divatbemutató ideje alatt, majd értékesíteni a szajrét csillagászati összegért. (csak,hogy essék néhány szó a sztoriról is)

02_6.jpg

Mellette Cate Blanchett, Sandra Bullock, Helena Bonham Carter (irtózatos mocskos maníros játéka)szinte amatőrök, pedig azért Hathaway kisasszony is jobb napokon tartozik a szakma elitjébe. Érezhető, hogy a slendriánul megírt film, húzta magával a "legyünk túl rajta" mentalitást színész fronton is. Konkrétan ki merem jelenteni, ennél  laposabb, ritmustalanabb heist moviet nem láttam nagyon rég. Pechjére pont a napokban néztem újra a Stinget, és szinte zokogni tudnék a különbségektől. Pedig az már 45éves film. Tulajdonképpen a Tripla vagy semmivel összevetve is ordító a difi.  Pedig mint mondtam, az is remake, és az sem több nálam egy 8 pontos alkotásnál, de az a tény, hogy Soderbergh egy baromi stílusos és lelazult zseni, aki képes egy filmet egy szinttel fentebb emelni. Ezzel szemben Gary Ross csak egy tisztességes iparos, aki vért izzadt, hogy tudjon másolni valami hangulati elemet az elődtől.

04_5.jpg

Ezt konkrétam úgy éri el, hogy nem pusztán a cselekményből, és sztoriból nyúl, hanem egy jelenetet egy az egyben lemásol. Fántásztikus. Ha valamibe azért meg lehet találni az élevezeti faktort, akkor az a szokásos csapatösszeállás és dinamika, ami tud működni olykor, és maga a logikátlan nagy bűntett is szórakoztató.

Összegzés: Nem. Nem azért rossz ez a film,mert nők vannak benne. Nem ezért volt rossz a női Szellemirtók sem. Nem is azért mert remake, hanem mert tojtak rá, hogy normálisan és stílusosan írják meg és dolgozzák fel az alapanyagot. Minden megmaradt a középszernél, így a pontszám sem lehet kérdéses.

5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr5014292417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2018.10.09. 18:50:54

Hát igen, gyenge szar volt, a nőK itt inkább mást csináljanak!!! Méltatlan az eredeti scripthez!!!
süti beállítások módosítása