[Oscar nap 2018] Az idei legjobb film jelöltek sorrendje, szerintünk
2018. március 04. írta: thedirector

[Oscar nap 2018] Az idei legjobb film jelöltek sorrendje, szerintünk

o90.jpg

9. A legsötétebb óra:

"Most, hogy az összes Oscar jelölt filmet láttam, ki kell jelentenem, a Legsötétebb órát érzem a legkevésbé idevalónak. Gary Oldman, a sminkesek és talán a zeneszerző megérdemli a jelölést, de mint legjobb film? Soha!"

Kritika

8. Szólíts a neveden

"Hangulatilag egy remek darab, majdnem olyan erős, mint A Bigger Splash. Armie Hammerék nem kevésbé tehetségesek, mint volt Fiennes vagy Swinton. Hosszú, napfénnyel és életérzésekkel tarkított utazás ez, aminek rengeteg emlékezetes jelenete van (itt is van egy remek tánc snitt és Stuhlbarg filmvégi monológja is instant klasszik hidegrázás), de sajnos pont a fő elemek hiányoznak. A történet, ami ha lenne és ha jó lenne, nem csak egy érzelmekkel teli képeslapot látnánk, illetve a két szerelmes közti kapcsot nem sikerült átadni jól."

Kritika

7. A Pentagon titkai

"Spielberg készített egy igazi régi vágású, hagyományos(an) unalmaska filmet az allstar ligával (Kaminski, Kahn, Williams, Kennedy) fogott két nagyon közkedvelt színészt Streep és Hanks személyében, és fontos témáról készített egy spielberges filmet."

Kritika

6. Tűnj el!

"Szerintem egy igazságos világban minimum erről a filmről kellene szólnia az idei évnek, akkor, amikor a horror-thriller szó előjön. Ugyanis a Tűnj el! úgy tud sokkolni, mint ahogy kevés film és úgy tud ügyesen ilyen filmet készíteni Jordan Peele, ahogy kevesen. Ha ehhez hozzávesszük, hogy ez csak az első filmje, még masszívabb a debütálás."

Kritika

5. Dunkirk

 "A Dunkirk vérprofin összerakott film. Technikailag hibátlan (a hangkeverés Oscart már most nyugodtan odalehet adni), a színészek is jók, feszes, jó a zenéje, de egyszerűen egy ilyen szintű alkotótól ez kevés. Ezt a fajta dramaturgiát nem biztos, hogy egy ilyen műfajú filmbe kellett volna bedobni, vagy akkor adni egy kicsit több érzelmi támpontot a nézőnek, mert ez így, mesteri, de mesterkélt is."

Kritika

4. Fantomszál

Paul T. Anderson új filmjében nyugdíjazza Daniel Day-Lewist. Sajnos, de a búcsú méltó. A Fantomszál összetett és meglepő film, aminek rengeteg eleme Oscar kompatibilis és bár elmarad Anderson legjobbjaitól simán  helye van a lista élmezőnyében.

Kritika

3. Lady Bird

" A Lady Bird nem találta fel a kereket. Pusztán a lehető legtisztességesebben előadva mutat be hétköznapi problémákat, amiket néha fáj átélni, nézni, de mindenképp érdemes figyelmet fordítani rá. Ha van ilyen korú gyermekünk azért, ha nincs és ilyen idős lesz, pedig azért."

Kritika

2. A víz érintése

"Del Toro úgy készített egy Oscar esélyes filmet, hogy tulajdonképpen nem akarja minden 5. percben a tudtunkra adni, hogy valójában az. Vagy nem érződik annyira hook filmnek. Amennyiben megnyeri fődíjat, ismét egy olyan alkotás kaphat legjobb film díjat az évtizedben a Birdman után, ami nem kifejezetten fontos film, hanem jó film. Márpedig a díjszezonnak ez is az értelme. Nem csak kiállni valami mellett, hanem szórakoztatni a legmagasabb színvonalon, márpedig A víz érintése igen közel áll ehhez a szinthez. A mostani jelöltek közül talán a legközelebb."

Kritika

1.Három óriásplakát Ebbing határában

"Martin McDonagh egyértelműen a legnagyobb dráma-vígjáték rendezők egyike. Nagyon ért a lélektanhoz, nagyon tud karaktereket írni. Látszólag tucat történeteket is feldobni. Nála a válaszok sosem sablonosak. Sosem akar polkorrekt lenni. Mindig törekszik arra, hogy hiteles legyen, ahogy a karakterek a való életben is reagálhatnak, nem ahogy szerintünk megkövetelné a szituáció. Ennek okán a filmjei kiszámíthatatlanok, feledhetetlenek. Nem hibátlan, mert Cartel Burwellt (Coenék házi zeneszerzője) picit alulhasználja és a film végére kicsit tempót téveszt, de egy biztos: Ennél nagyobb hullámvasút menetre 2017-ben nem ültünk fel. "

Kritika

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr9213713480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása