Szerkesztőségi kívánságlista, avagy ezt a 10 filmet várjuk MI!
2016. május 19. írta: thedirector

Szerkesztőségi kívánságlista, avagy ezt a 10 filmet várjuk MI!

Egy picit hadd legyünk önzők. Miután megmutattuk milyen filmek lesznek idén. Milyen látványfilmek és milyen egyéb alkotások debütálnak a nyáron, most szeretnénk megmutatni a szerkesztőség mit vár ebben az évben nagyon. A bemutató dátumok nem a hazai bemutatókat jelentik, és változhatnak is.

Manchester by The Sea

Rendezte: Kenneth Lonergan

manchester-by-the-sea-movie-casey-affleck-pic-2.jpg

Mi is ez? Az idei Sundance fesztiválon bemutatkozó végletekig megható és megdöbbentő alkotás, melyben Casey "kis"Affleck gyászolja testvérét és egyben gyámja lesz annak fiának is. Bostoni kőkemény és megindító történet, ahol egyéb családi sérelmek is felszínre törnek. Amik közül az egyiket például a mindig zseniális Michelle Williams (Egy hét Marilyn-nel) szállítja. A fesztiválon nem a Manchester volt a legnagyobb húzónév (Nate Parker, Birth of no Nation-e zajos sikerét nem tudta felülmúlni), mégis akik látták és írtak róla, azt sem tudták a film után hol vannak és mit dicsérjenek. Reméljük hamarosan mi is láthatjuk.

Bemutató: Sundancen volt a premier, de reméljük hamarosan eljut rendes mozi forgalmazásba is.

Suicide Squad - Az öngyilkos osztag

Rendezte: David Ayer

suicide-squad-trailer-1.jpg

Mi is ez? Az Amanda Waller által összegyűjtött DC gonoszok csapatán (amiben megtalálható Harley Quinn, Gyilkos Croc, Deadshot) baromi sok múlik a DC jövője szempontjából. Ha a film jó lesz, mennybe mennek, ha bukik, akkor szépen lemondhatnak a Marvel bárminemű univerzumos építős, trillázós megszorongatásban. Amúgy új Jokert avatunk, Harley Quinn ezután a Margot Robbie alakítása után saját filmet kap. Na meg az eddigi anyagok alapján a nyár legfeelingesebb, legőrültebb alkotása lehet. Ez az én Guilty Pleasure-öm idénre.

Bemutató: 2016.08.05

Az alapító (The Founder)

Rendezte: John Lee Hancock

the-founder.jpg

Mi is ez? Ray Kroc neve mond valamit?  Pedig biztosan találkoztál már a termékével, hova tovább egyszer gondolom kóstoltad is. Ha azt mondom, hogy McDonalds? Na az ő életével és feltörekvéséről szóló életrajzi ihletésű film John Lee Hancock (A szív bajnokai, Banks úr megmentése) tolmácsolásában. Aláírom, ma már a "megdönci" név, sokszor inkább szitokszó, de próbáljuk meg úgy felfogni, mint egy érdekes és izgalmas életű emberről szóló alkotást (reméljük nem 2 órás reklám lesz). Így tökéletesen ellátta anno a feladatát a Social Network és tavaly a Steve Jobs is. Ja..azt nem is írtam a főszerepben Michael Keaton, aki 2014 óta csúcsformában.

Bemutató: 2016.08.05

Sully

Rendezte: Clint Eastwood

sully.jpg

Mi is ez? Reméljük Eastwood papa visszatérése a normális filmekhez, mert ebben az évtizedben még nem dobott hatost. Sőt, a 2 évvel ezelőtti Amerikai mesterlövész méltatlan volt a nevéhez, minden ízében. A Sully azonban talán kevésbé lesz harsány. 2009 januárjában a Hudson folyóra tett le egy utasszállító repülőgépet Chesley Sullenberger (Tom Hanks), megmentve ezzel 155 emberi életet. A média hősként tekintett rá, azonban eljárást indítottak a megmentő ellen.

Bemutató: 2016.09.08

Szövetségesek (Allied)

Rendezte: Robert Zemeckis

alllied.jpg

Mi is ez? Két kém (Brad Pitt és Marion Cotillard) azt a feladatot kapja, hogy likvidáljanak egy magas rangú náci tisztet. A feladat közben menthetetlenül egymásba szeretnek. Sőt gyerekük is születik. Az idillt azonban felborítja, egy nem várt infó. Az ilyen háborús, kémes, nácis filmekkel már tele a padlás ugyan, amiért mégis érdemes várni és figyelni erre a filmre, az két dolog: Egyfelől Zemeckis (Vissza a jövőbe, Forrest Gump, Számkivetett) neve, akinek ez a fajta műfaj idegen eddig a repertoárjában. A másik, pont ebből adódóik. Ha lehet hinni a szüzsének, a Szövetségesek műfajilag elég sűrűn fog megújulni és egymás után fogunk krimit, romantikus drámát és thrillert is nézni.

Bemutató: 2016.11.23

A könyvelő (The Accountant)

Rendezte: Gavin o'Connor

the-accountant-2016-ben-affleck.jpg

Mi is ez? A Warrior rendezőjének újabb nagy dobása, amelynek forgatókönyve évek óta a legkeresettebb "meg nem valósult" projekt volt. Aztán Ben Affleck felkarolta és olyan neveket gyűjtött maga köré mint J.K. Simmons vagy Anna Kendrick. Na, meg persze saját maga. Christian Wolff (Affleck) kiválóan ért a számokhoz. Ezt a remek tulajdonságát úgy kamatoztatja, hogy bizonyos keresett szervezetek pénzügyeit mossa tisztára. Aztán amikor forró lesz a talaj a lába alatt, muszáj bevállalnia egy törvényes ügyet is az államnak. Egy robotikával foglalkozó cég pénzügyi machinációjába ártja bele magát, ami pont jó neki, hiszen autista és egyébként sem ért szót az emberekkel.

Bemutató: 2016.10.06

Csend (Silence)

Rendezte: Martin Scorsese

silencio.jpg

Mi is ez? Martin Scorsese (A taxisofőr, Dühöngő bika, Nagymenők, Casino és még tonnányi alapmű elkövetője) újabb nagy dobása a 2013-as Wall Street farkasa után. Sok sok éve próbálja meg filmre adaptálni Shusaku Endo regényét, mely szerint a 17.századi két jezsuita lelkész Japánba utazik. Tokugawa sógun tiltja a katolicizmust, ezzel teljesen leválasztva az országot a világról. Amikor óriási keresztény mészárlás lesz a két pap útjai külön válnak és azon gondolkoznak, miért hagyja Isten szenvedni a fiait. Talán nem tűnik a legizgibbnek így leírva, de Scorsese nagyon érzékenyen tud nyúlni az ilyen témához és az is biztos, hogy az öreg minden filmjének megjelenése esemény. A hírek szerint Liam Neeson (mellette még ott lesz pl. Adam Driver és Andrew Garfield) máris írhatja az Oscar köszönőbeszédjét és Scorsese legjobb filmjének tartják (már aki látta) minimum a Nagymenők óta.

Bemutató: 2016.11.x

La La Land

Rendezte: Damien Chazelle

lalaland.jpeg

Mi is ez? Részemről egy újabb próbálkozás, hogy leírjam elsőre helyesen Chazelle (folyton Chazzele-nek írom) nevét. Egyébként pedig a 2014-es év 2. legjobb filmjét (Whiplash) készítő még mindig a 30-as éveinek elejét taposó alkotó új filmje, amiben marad továbbra is a jazz, mint téma. Ezúttal egy jazz zongorista (Ryan Gosling) szeret bele egy feltörekvő filmszínészbe (Emma Stone), és táncolják és szerelmeskedik végig (talán) a 2 órát. Nem is nagy baj, ha nem tudunk többet. Így is, úgy is várólistás.

Bemutató: 2016.12.16

Az utazók (The Passengers)

Rendezte: Morten Tyldum

passengers.jpg

Mi is ez? A 2015-ös év egyik erős Oscar jelenlétét felmutató, Kódjátszma rendezőjének új filmje, amihez megnyerte korunk két nagy sztárját: Chris Prattet (Jurassic World, A galaxis őrzői) és Jennifer Lawrence-t (X-men sorozat, Éhezők viadala, Napos oldal stb..). A történet szerint egy utasszállító űrhajó egy távoli bolygóra tart legénységével. Azonban nem várt hiba okán az egyik hálókamra elromlik és tulajdonosa (Pratt) 90 évvel az érkezés előtt felébred. Rá kell jönnie, hogy egyedül öregszik és hal meg..kivéve, ha felkelt egy másik utast is...

Bemutató: 2016.12.21

Story of Your Life

Rendezte: Denis Villeneuve

story_of.jpg

Mi is ez? Scifikből nem nagyon akarunk kifogyni (hál' Istennek), úgyhogy Villeneuve (Felperzselt föld, Fogságban, Sicario) is bemelegít a nálunk (hamarosan) forgó Szárnyas fejvadász 2 előtt egy kisebb költségvetésű, ám izgalmas anyaggal. A távoli jövőben Földünket megint idegenek szállják meg. A hadsereg egy nyelvész professzort kér meg, hogy próbáljon meg szót érteni kéretlen vendégeinkkel. Ahogy halad előre a társalgás, nem várt fordulat és nem várt eredmény üti fel a fejét az idegenek céljával kapcsolatban. Főbb szerepekre Amy Adamst, Michael Stuhlbargot és Jeremy Rennert sikerült megnyernie a szuper kanadai direktornak, aki elég termékeny időszakot él épp.

Bemutató: 2016

További várós filmek: Billy Lynn's Long Halftime Walk, Lion, Nocturnal Animals, The Light Between Oceans, Star Wars Rouge One, Assasinss's Creed, Nice Guys, Snowden, Finding Dory, Neon Demon

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr808732108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2016.05.20. 00:16:04

A Suicide Squad-nak nem tagja Joker. A "Killer Croc" meg nem értem, hogyan lett "crock", de igazán mindegy.

victor vacendak 2016.05.20. 04:49:47

"A média hősként tekintett rá, azonban eljárást indítottak a megmentő ellen, derékba törve ezzel karrierét."

Hogy mi? Milyen eljárást? 30 év szolgálat után ment nyugdíjba, és még mindig van karrierje a légibiztonság-bizniszben és íróként.

ajuci 2016.05.20. 07:43:48

A kémfilm tartalomismertetésében kár volt az a csúnya spoiler... :(

thedirector 2016.05.20. 08:22:06

@ajuci: ez a hivatalos plot, de akkor átírom, elnézésed kérem.

@vacsad: Nem mindegy, mert rosszul írtam. Köszi a javítást.

@victor vacendak: Eastwood mondta, hogy kiegészítették és az utóéletével kapcsolatosan "feltupírozták, drámaibbá teszik" a sztorit. Egyébként biztos igazad van, én nem ismerem az utóéletét.

Drout 2016.05.20. 10:18:34

@thedirector: én is ezen akadtam ki "azonban eljárást indítottak a megmentő ellen, derékba törve ezzel karrierét". Wikipedia semmi nem ír erről, ha a film kedvéért meghamísítják a történteket, akkor máris felejtős

thedirector 2016.05.20. 10:27:54

@Dr.out: Sully plot

On January 15, 2009, the world witnessed the "Miracle on the Hudson" when Captain "Sully" Sullenberger (Tom Hanks) glided his disabled plane onto the frigid waters of the Hudson River, saving the lives of all 155 aboard. However, even as Sully was being heralded by the public and the media for his unprecedented feat of aviation skill, an investigation was unfolding that threatened to destroy his reputation and his career.
- Written by Warner Bros.

plutonic 2016.05.20. 10:28:00

@Dr.out: Te vard meg az eletrajzi filmet a NatGeo kiadasaban.

victor vacendak 2016.05.20. 11:38:37

@thedirector: hát ez az, Eastwood már Chris Kyle életét is feltupírozta. Semmi értelme az ilyen filmeknek, ha egyszer köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. És főleg, mert a megfilmesített emberek élete elég kalandos és drámai kétbalf..szú forgatókönyírók ábrándjai nélkül is.

thedirector 2016.05.20. 11:41:06

@victor vacendak: Az is szét volt hazudva. Jó, hogy idővel, lenyugodtak a kedélyek és tisztábban látnak sokan azzal a filmmel kapcsolatban. Anno egy rakás komment éltette itt a filmet, azóta sokakkal beszéltem és valahogy árnyalódott a történet. A plotból kiindulva ez sem fogja totálisan "hűen" követni az eseményeket. Eastwood kezd kiöregedni végleg?

victor vacendak 2016.05.20. 16:08:03

@thedirector: Eastwood a forgatókönyvből dolgozott, igazából az a fantazmagória. Érdekes, hogy Lattrell (akitől pl. Kyle megtudta, hogy Job meghalt - a filmben másképp volt ez is) könyvét is átírták a film kedvéért. Szóval nem a rendező a hunyó általában. Kivéve, mikor a rendező adja az alapsztorit vagy írja a filmet. Na akkor sok hülyeségért is őt lehet szidni. Eastwoodtól a Halálhágó marad a kedvenc háborús szösszenet.

Filmworlds blog · http://filmworlds.blog.hu/ 2016.05.20. 20:48:24

Köszi a posztot és a listát! A felsoroltak közül egyébként hármat már mi is nagyon várunk:
- Szövetségesek (Allied) a Brad Pitt-Robert Zemeckis párostól nagyon jónak tűnik a történet és Pittéknek való a két főszerep.
- Az utazók (The Passengers) - nagyon figyelemfelkeltő sztorija van
- Stori of Your Life - látványos, fantáziadús forgatókönyvben bízunk
süti beállítások módosítása