Miattuk lesz érdemes idén beülni a moziba, avagy ezeket a filmeket nézzük 2016-ban.
2016. január 02. írta: thedirector

Miattuk lesz érdemes idén beülni a moziba, avagy ezeket a filmeket nézzük 2016-ban.

Eldurrantak a tűzijátékok és pezsgők. Kipihentük az elmúlt év fáradalmait, úgyhogy lássuk idén miért, kikért lesz érdemes beülni a moziba, mert bizony lesz rá ok bőven. A filmeket ezúttal is kasztokra osztva szedtem össze, és természetesen pusztán tájékoztató jellegűek. Könnyen lehetnek csúszások a dátumokat illetően. Minden filmet pedig nyilván nem tudtam beletenni. Pl. az érkező magyar filmekről később lesz írás.

A képregényfilmek

suicide.jpg

Az Öngyilkos osztag hatalmas lehetőség előtt áll és minden esélye megvan egy maradandó filmre

Az egyre inkább megköpködött csoport idén fog igazán bedurvulni, hiszen a DC is beszáll a buliba. Februárban kapásból egy új hőssel találkozunk, a fergetegesen vicces és felnőtteknek szóló besorolást kapó Deadpool, majd pár hétre rá indítja a DC a táncot az év legsikervárományosabb filmjével a Batman Superman ellen-nel. Szintén még tavasszal érkezik az Amerika Kapitány – Polgárháború, ami kb. egy mini Bosszúállók. A számomra leginkább várt film azonban augusztusban érkezik Jokerrel és a többi Batman világú gonosztevővel, az Öngyilkos osztag. Nyáron sem maradunk filmek nélkül: Jön az X-men Apokalipszis. Őszre egy Marvel film van betervezve: A Benedict Cumberbatch-csel felvértezett Doctor Strange, amiben egy újabb hőst ismerünk meg.

A mesék

hr_finding_dory_4.jpg

Bár a Pixar az elmúlt években bebizonyította, hogy képes hibázni, a Szenilla nyomában nagyon bízunk.

A Rontó Ralph alkotói a Zootroplis-szal kezdik az évet. Majd nyáron indul be az igazi dömping: Jön az Angry Birds egész estés verziója, majd a Jégkorszak 5. A legizgibb természetesen a Pixar meséje, a Szenilla nyomában lesz, ami a Némó folytatása/mellékága lesz 13 évvel.A másik szupernek hangzó film a Házi kedvencek titkos élete. A Disney ősszel nyomja majd a Moana-t, ami fura mód sokat merít az ősi istenségek és mitológiákból.

Folytatások

beyond.JPG

A hithű Trekkerek már lázonganak, hogy ez egy Halálos iram film az űrben, Simon Pegg megnyugtatott. Rohadt jó lesz, csak az előzetes volt elhibázott.

Nyilván nem lesz hiány idén sem a folytatásokból, hiszen ez a legbiztosabbnak vélt pénzforrás Hollywoodban. Lássuk: Ne kérdezzétek miért, de jön a Bazi nagy görög lagzi 2, és vele párhuzamosan a dinka divatikonok a Zoolander 2. A Hófehér és a vadász folytatást kap tavasszal, Kristen Stewart nélkül. Ez lesz A vadász és a jégkirálynő. A szintén „minek?” különdíjas Támadás a fehér ház ellen 2 – London ostroma fog érkezni, a Szemfényvesztők 2 Daniel Radcliffes és a totál értelmetlen Tini Nindzsa Teknőcök 2 előtt. Nyárra még a Star Trek 3.része, a Rossz szomszédság 2. és 2013 egyik legjobb horrorjának folytatása, a Démonok között 2. jön. Az év végére mérséklődik a folytatásfilmek áradata. A Bridget Jones új része, Jack Reacher második kalandja és a John Wick 2. jön.

Valamilyen adaptáció

warcraft-movie-durotan-toby-kebbell1.jpg

A Warcraftot évek óta várjuk remegve. Csak reméljük nem lett elrontva, mert szükség volna egy remek fantasy sorozatra a Gyűrűk ura utánra is.

Lassan véget ér a Beavatott sorozat, de előtte még jön a finálé első felvonása a Beavatott – A hűséges I. Jon Favreu nem igen találja a helyét a Vasember óta, ezért most ismét egy nagy költségvetésű alkotást jegyez „hátha” alapon. A dzsungel könyvét. Tim Burton nélkül jön az Alíz Tüköroszágban, változatlan színészgárdával. Videojátékosok is örülhetnek (?) hiszen a sok sok éve készülő Warcraft film és a szintén nem kevésbé hosszú ideje forgó Assassin’s Creed is jön. A másik dzsungeles film nyáron érkezik Tarzan címmel. Ezt a Harry Pottereket jegyző David Yates készíti. És ha már Potter. J.K.Rowling könyvéből készülő Legendás állatok és megfigyelésüket is megfilmesítették. Mégpedig az előbb említett David Yates. Dan Brown-Tom Hanks-Ron Howard: Ez a hármas csakis Robert Langdon új kalandját jelentheti Inferno címmel. Jake Gyllenhaalt sem kell idén nélkülözni, hiszen egy pazar thrillerben (Nocturnal Animals) fog nyomozni felesége és lánya gyilkosa után. Két jezsuita papról forgatott Martin Scorsese, aki évek óta próbálja megfilmesíteni Shusaku Endo regényét. Decemberben érkezik Silence címmel, és aki látta a filmet, Scorsese legjobbjának tartja és Liam Neeson élete alakítását látta meg benne

Nagy visszatérő rendezők és színészek

007-ew-la-la-land_0.jpg

Kevesen érnek el elsőnek akkora sikert, mint Damien Chazelle a Whiplash-sel. Minden bizalmat megszavazunk az új filmjének, a La La Land-nek.

Talán minden eddiginél több remek rendező tér vissza idén, akiket évek óta nem láttunk. 3 évvel a Llewyn Davis világa után a Coen tesók fergetegesnek ígérkező vígjátékkal (Ave Cézár) jönnek, olyan színészgárdával, amire nincsenek szavak. Todd Philips lezárta a Másnaposok trilógiáját és az Arms and the Dudes című fekete komédiát rendezte meg Jonah Hillel és Miles Tellerrel a főszerepben, amiben az afganisztáni usa szövetségeseket fegyvereznek fel, ám ahogy kell, a gondok beütnek. Visszatér jövőre Oliver Stone egy ismét politikai irányultságú filmmel a Snowden-nel. Majd 2014 egyik legjobb filmjét készítő Damien Chazelle ismét jazz témájú filmmel jön a Whiplash után. Ez lesz a La La Land. Guy Ritchie pedig Artúr királyról forgat. És ha már a nagydumás Ricthie szóba került, a nála is nagyobb dumagép Shane Black (Kiss Kiss, Bang Bang) a Nice Guys-szal rombol nyáron a mozikban, ahol Ryan Gosling és Russell Crowe nyomoz, halál bénán a trailer alapján. Ben Affleck nem csak Batman lesz, de igazságügyi könyvszakértő is Gavin O’ Connor (Warrior) thrillerében, a The Accountant-ben. A tél igazi csemege lesz a komolyabb film kedvelőnek, mert Clint Eastwood drámát jegyez Sully névvel. Mel Gibson csak visszasomfordált a rendezéshez. Ő a The Hacksaw Ridge-t jegyzi. A dán nemzeti kincsnek, Nicholas Winding Refn-nek van mit jóvátenni a Csak Isten bocsáthat meg után. De ő minden bizonnyal leszarja ezt és megint ellentmondásos filmet rendez The Neon Demon névvel. A Blue Valentine alkotója Derek Cianfrance, Fassbendert terelgeti a kamerája előtt a The Light Between Ocean c. filmjében. Az év utolsó napjaira is maradnak nagy nevek. Tim Burton a fura nevű Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei címmel forgatott filmet, Gareth Edwards pedig az első különálló Star Wars filmet, a Rouge One-t tálalja nekünk.

Ti miket vártok legjobban? Itt a mi top5-ünk

Suicide Squad

Silence

Ave Cézár

The Nice Guys

La La Land

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr108225322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása