Akkor van barátság férfi és nő között?
2013. november 24. írta: thedirector

Akkor van barátság férfi és nő között?

Drinking Buddies

2013

db3.jpg

Aki rendszeres olvasója a filmértéknek, tudja, hogy mennyire szeretjük a független kis filmeket , a nagy stúdiófilmek mellett és rendszeresen írunk kritikát ezekről a ritkaság számba menő alkotásokról is. Mai alanyunk egy szerelemes-vígjáték, ami a „lehet e nő és férfi közt őszinte barátság?” tárgykörére reflektál…

Sörben a vigaszság

…és a választ természetesen nem áruljuk el. Most, hogy elveszítettem az olvasóim 99,5%-át, a maradék kis csoportot kérem maradjon, mert megéri. A film két párról szól. Kate (Olivia Wilde – ez nem pornós név) és Luke (Jake Johnson) barátok és munkatársak. Mind a ketten komoly kapcsolatban élnek. Közös páros programok, megannyi humor, kirándulás és mókázás vár rájuk, főleg a két barátra. De aztán történik valami… Kate és a barátja szakítanak. A film központi kérdése, hogy a két barát közt lehet –e több, és hogy lesz-e. Nézzétek meg a filmet és kiderül, na meg azért is mert elképesztően jó és szórakoztató. A szituációk nagyon nagyon életszerűek. Talán filmben nem is látott őszinteség és hitelesség jelenik meg. Komolyan elgondolkoztam, sőt ki is googliztam, hogy Wilde kisasszony a való életben együtt van –e Johnsonnal, mert olyan szinten hiteles és aranyos párt alkottak, nem beszélve arról a bizonyos szikráról közöttük, hogy azt hittem tényleg együtt vannak. Nem elég, hogy folyamatosan sziporkáznak és szívatják egymást, a kínos pillanatoknál is mi mindig ott vagyunk mellettük, és MINDEN pillanatát átélhetjük a kapcsolatuknak a kínos csendtől, a sejtelmes összenézésen át az érintésekig. Sok szerelmes film, vagy romkom tanulhatna a rendező-forgatókönyv írótól. Pláne mert a 1,5 óra alatt egyszer sem engedik el a gyeplőt. Nincsenek hiteltelen mézes-mázos giccses pillanatok (még a végén sem), tankönyvből kölcsönzött önvallomások. Mindenki fog tapasztalni legalább 1 olyan helyzetet, amit ő maga is átélt már. A színészek parádésak. Olivia Wilde-ról eddig azt hittem csak ilyen puncs filmekben fog szerepelni, de itt nagyon komolyan odatette és megmutatta, hogy helye van a szakmában. A két férfi Jake Johnson és Ron Livingston nem kevésbé. Anna Kendricket pedig már ismerjük (Alkonyat, 50-50) és tudjuk, hogy korrekt színésznő és már rég túlnőtt a vámpíros agymenésen tehetségileg.  Az ő játéka visszafogott, de szükség is volt erre. 

Összegzés: Lehet sokaknak inkább a „Barátság extrák nélkül” habkönnyű története és megvalósítása jobban bejön majd, de ez a film az, ami tényleg hitelesen és őszintén megmutatja azt, hogy hogy is van az örök kérdés. Szóval van –e barátság fiú és lány között?

Értékelés: Elsőre kevesebb pontban gondolkoztam, de amióta láttam folyton ez a film zakatol az agyamban és nem tudom kikergetni ezt a páros az agyamból, úgyhogy megy a 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr735653661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása