Szüneteltetni lehet, de megszüntetni nem! Interjú Tarr Bélával a 43. Magyar Filmszemlén
2012. február 03. írta: thedirector

Szüneteltetni lehet, de megszüntetni nem! Interjú Tarr Bélával a 43. Magyar Filmszemlén

43. Magyar Filmszemle
 

A tavalyi év egyik legjobb filmjét szállító Tarr Bélával készült egy rövid interjú a 43. Magyar Filmszemlén. Béla bebizonyította, hogy milyen mély tisztelettel és alázattal van a szakmája iránt és annak ellenére, hogy sikert sikerre halmozott, megmaradt egy egyszerű embernek.

A legfőbb kérdésre, hogy mi lesz a magyar filmekkel, így válaszolt:
"A szabad és független magyar film mindig létezni fog. Voltak már rosszabb korok is, mikor ugyanilyen nehéz volt létrehozni. Nem fog ez megszűnni. Egy showbiznisz darabot nézhetsz te egyszer, három hónap alatt kifut a multiplexekből és utána mi marad? Ezeket a magyar filmeket pedig megnézed még 10 év múlva is, húsz év múlva is, ötven év múlva is. Mert értékek, mert szólnak, mert hozzád szólnak,mert neked személy szerint egyszer csak közöd lesz hozzájuk."

A másik fontos kérdésre, hogy fog-e még rendezni határozottan nemleges válasszal reagált Tarr.

Az interjú itt tekinthető meg:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr114059303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása