Amikor az író kiborul. Kritika a Zöld Lámpásról
2011. december 12. írta: thedirector

Amikor az író kiborul. Kritika a Zöld Lámpásról

A zöld lámpás

Green Lantern
2011



Végre egy film amiről könnyű írni, mert csapnivaló. Nincsenek belemagyarázások, magasröptű gondolatok, művészi kivitelezés és csavaros sztori. Van viszont egy tipikus, kiszámítható műanyag, amivel a pubertás közönség egy részét meg lehet etetni.

A szomszéd stúdió mindig zöldebb..
A DC megirigyelte, hogy a Marvel képregény filmjei jobbára képesek egészen jól sikerülni (Vasember, X-Men, és számomra a Megtorló 1. Igen jöhetnek a kövek), ezért elkezdték ők is kifo...kitermelni a saját portékáikat. Az a baj, hogy nekik nem megy az, ami a Marvelnek igen (hangsúlyozom jobbára a Marvelnek is), a Batmant kivéve. Jonah Hex is, meg ez is ócska. A történet annyira béna, hogy az írók adhattak volna cumit is a nézőknek, hogy a szájukba tegyék a film 10.perce után. A sztori szerint Hal Jordan szuper pilóta találkozik egy idegennel, akiről kiderül, hogy a lámpás alakulat egyik tagja, akik a békéért és a biztonságért felelnek az univerzumban. Ő is taggá válik, és gyűrűje segítségével le kell gyaknia az ellent, megmenteni szerelmét, megteremteni a békét. Ugye milyen egyedien és izgalmasan hangzik? Körülbelül mint az rtlklubon a déli asztroshow. No mindegy, a sztori tehát pocsék,kiszámítható és totál lyukas. Klisék a tizenhatodikon.
 


200 misi a semmiért
Nem lehet szépíteni, a film kinézete egyszerűen hányingert keltő. A CGI nem működik. Az idegenek bolygóját alig ismerjük meg, mégis úgy adják elő, mintha ide járnánk nyaralni minden nyáron. (Az ottani szereplők pedig az állandó szomszédaink.Természetesen) Nem mondom, lehet a képregény fanboyoknak ez egyértelmű, de nem csak ők nézik a filmet. A szereplőkre is érdemes kitérni. Bár inkább ne kéne. Ryan Reynolds nálam a jelenkori hírességek egyik nagy kérdése. Már abból a szempontból, hogy miért kell imádni. (oké a nőket értem, minden filmben mutogatja a sakktábla hasát meg a muszkliját, nincs másképpen ebben az alkotásban is, nem kell kétségbeesni lányok) de szerintem egy végtelen rossz színész. Itt is, ahogy megmondja a tutit a bandzsa szemeivel nézve, borzalmas. Ráadásul ami filmje sikeres is volt, soha, de soha nem miatta lett sikeres. (Nászajánlat- Sandra Bullock, X-men Farkas - Hugh Jackman ki folytatja a sort?). Szívszerelme a tehetséges és szép Blake Lively, meg maradjunk annyiban, ott van, mint kötelező nő, hiszen az minden hős oldalára kell (a néhol látványos jeleneten kívül az ő szépsége a pozitívum a filmben). Tim Robbins pedig semmilyen. Ami egy kicsit még dobott a hangulaton, hogy nem erőlködtek a "maszkos idegen misztikumával". Simán az arcodba dobják, hogy mindenki tudja ki Ő. Általában ilyenkor van az a faktor még,  ha egy film rossz és unalmas, akkor - csak, hogy ne legyen olyan könnyű az élet - , még hosszú is. A 2 órát kitöltötték ugyan, de mivel? Egy gyermeteg és ócska történettel, rossz színészekkel, gyenge karakterekkel, erőtlen dialógusokkal, randa látvánnyal és klisé halmokkal. Ja, és ez csak bő 200 millióba fájt (de nagyon) Warnernek. Utólag persze kimagyarázták, hogy elhibázott lett a marketingstratégia. Szerintem ebben a filmben az első képkockától az utolsóig, minden elhibázott lett.

Összegzés:
Akartam szeretni a filmet. Akartam átélni. De totál üresség maradt bennem. Tipikusan megnézed és elfelejted, hogy valaha láttál ilyet is. Nesze semmi fogd meg jól. Képregényfilm, aminek meg sem kellett volna születnie (főleg az idei képregény dömpingben nem volt már eleve esélye sem). Fent mindent leírtam. Csak Green Lantern fanboyoknak. Ők is sírnak a végén. Hatalmas kapufa lett ez kedves Warner.

Értékelés:
3,5/10

Trailer

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr783457744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása