Mocskosabb, látványosabb, viccesebb de jobb is a Deadpool 2.?
2018. június 12. írta: thedirector

Mocskosabb, látványosabb, viccesebb de jobb is a Deadpool 2.?

Deadpool 2.

2018

Viszonylag egyszerű, ugyanakkor kellően nehéz is írnom  a Deadpool jelenségről. Az biztos, hogy 2,5éve Tim Miller és Ryan Reynolds lelkesedése az egész stábra átragadt, így igazi élménymozi, álommunka volt nekik a pc mentes, nagydumás, lüke és 18pluszos képregénykarakter filmre integrálása. Ez a lelazult, „bármit megtehetünk” hozzáállás pedig egy remek kis filmet eredményezett, amin jót mulatott a világ. Alapvetően mi is szerettük.

dp00.jpg

…de már akkor is rámutattunk a film hiányosságaira. Nevezetesen, hogy hm…szóval a Deadpool nem annyira igazán film. Tudom, most totál hülyének nézel, hogy „jóhogy film”. Igen. Van eleje meg közepe meg vége. De azon felül ez egy Deadpool show, ami köré próbáltak olyan folyamatos katalizátor eseményeket írni, amiken DP viccelődhet, moroghat, bénázhat és ha úgy van még ketté is szakadhat. Ami 2016-ban érdekes volt, hogy hogy tűnik fel, miféle alak is ez, mára veszített némiképp varázsából.  Itt van nekünk ez egy nagy dumás flepnis, aki a DC-től a Marvelen át még Hitleren is köszörüli a nyelvét. Ami tényleg fenomenális. Vicces, nagyon. Szerintem még javultak is a humor terén Reynoldsék és még mocskosabbak lettek. Ugyanakkor nehéz minden mást filmként definiálni.

dp01.jpg

Legtöbbször csak megtörténnek dolgok. Odaérnek szereplők, behoznak xy-t, hogy után DP egy viccel később már le is szarja az egészet. Ugyanígy átüt, hogy a régi kedvenc karakterek is csak azért vannak, mert szerette a közönség anno. Dopinder, Vak Al, Negaszónikus Tini Torpedó stb…Itt mindenki csak asszisztens a Deadpool showban. Baj-e ez? öö nem. Igazából nem, mert ez Reynolds filmje, így mindenki jelent neki, és mákja, hogy ritkán látott összefonódás ez karakter és színész között.

dp02.jpg

Amúgy, hogy a sztoriról is essék néhány szó: Egy Tűzököl nevű fiú (Julian Dennison) óriási károkat okoz az árvaházban, ahol lakik és ahol a személyzet zaklatja. Az X-menek és Deadpool, aki épp gyakornok , kiérkeznek a fiúhoz, amikor a jövőből érkező Kábel (Josh Brolin) ront rájuk, azzal a céllal, hogy likvidálja a fiút, aki a jövőben gondokat okoz neki és az emberiségnek. DP-ben feltörnek az apai ösztönök és megpróbálja a maga módján a fiút a szárnyai alá venni, az X-menekkel és a saját embereiből álló X-Force-szal.

dp03.jpg

Kár is több szót vesztegetni a sztorira, megint nem az a lényeg. Az új karakterek jók, bár pl. Kábel és Tűzököl eléggé alulírtra sikerültek. A reklámban megjelent Domino, azaz Zazie Beetz viszont főnyeremény. A 18-as korhatár ezúttal is inkább a poénoknak szól, bár akad benne 1-2 véresebb jelenet, meg két bazi nagy akció, amiből látszik, hogy a film büdzséje legalább duplája az első résznek. Apropó első rész: ezt az etapot már a John Wick rendezője David Leitch vezényelte, aki tisztességes munkát végzett. Nem látszik semmi minőségi romlás. Ellenkezőleg:  A kaszkadőr múltja okán a bunyók koreografálása és az akció jelentek sokkal impozánsabbak, látványosabbak, mint az ezen a téren még kezdő Millernél (aki ugyebár épp egy új Terminator filmet fejleszt).

Összegzés: Igazság szerint aki az első részt szerette ezt egyenesen imádni fogja. A minden jobb, nagyobb elv érvényesül. Látványosabb, mocskosabb, viccesebb, viszont néhol alulírtabb és a karakterei sem mindig topposak, a sztori meg tényleg csak mutatóban van. Viszont Deadpool még mindig óriási karakter. Ez vitathatatlan.

7.jpg

Mafab-on még több hír!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr9214038864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása