Ilyen ökörséget jóideje nem láttál
2015. május 31. írta: thedirector

Ilyen ökörséget jóideje nem láttál

Kung Fury

2015

Lehet dicsérni a Kickstarter-t, hogy milyen jópofa dolgokra lehet finanszírozást összegyűjteni, de ahelyett, hogy erről a mindenképpen pazar kezdeményezésről beszélnénk, inkább emlékezzünk meg az év magasan legnagyobb ökörségéről.

sdggfdsagsd.jpg

30 perc kimaxolva

Ugyan több ízben (csoki, barack, eper – bocsánat kihagyhatatlan volt, látszik, hogy még bőven a film hatása alatt állok) kinyilatkoztattam már, hogy mekkora rajongója vagyok a 80-as évek vhs korszakos trashfilmjeinek, na’ meg a szintipop zenének. Így minden hasonló filmet, ami napjainkban készül, csak üdvözölni tudok (The Guest, Cold in July). Erre jön egy David Sandberg nevezetű muksó, akinek láthatóan szenvedélye ez a műfaj. Összeszed egy kis pénzt, hogy agymenését a virtuális vászonra kanyarintsa. A Kung Fury 30 percnyi tömör gyönyör a magamfajta rajongónak. Sandberg munkáján az utolsó elköltött cent is meglátszik, ugyanis rövid, amatőr filmes jellegének ellenére is igen becses a kinézet és a látvány.

url_2.png

A történetről elég annyit tudni, hogy a villámcsapott, kobra által megharapott főhősünk Kung Fury (Sandberg játssza a főszerepet is az írás, rendezés mellett) megtudja, hogy Adolf Hitler az ő kungfu tudására pályázik, egy régi prófécia nyomán. Hősünk gyorsan visszateleportál a múltba, hogy megakadályozza Hitler túlélését és a jövőben elkövetett gaztetteit. Van itt lézer raptor, több száz méteres Thor, meg egy csomó minden, amit természetesen nem fogok elmondani, ugyanis látni kell! Ennyi jó értelemben vett faszságot filmben még bizonyosan nem láttál. Amellett, hogy írónknak kisujjában van az egész 80-as évek hangulata (ami tökéletesen vissza is köszön a filmen), a humora, akciórendezése, de még szódával a színészi alakítása is nagyon jó. Bár utóbbi ugyan támadható, szerintem kicsit túltolta, de ugyan kit érdekel, mikor épp egy repülő Lambo tetején pofozza az ellent.

maxresdefault_20.jpg

Természetesen a film egy pillanatig sem veszi komolyan magát, és nem csak ez a film erénye, hanem az is, hogy stílusos. Végtelenül. Nem csak összedobált jelenetek vannak, hanem azért van egy kis átívelő szál. Azt nem tudom mennyire működött volna mondjuk egy 80 perces filmként, talán sok lett volna már a hülyeségből és ebben a nagyjából félórás dózisban baromi jó volt, de ami előnye valahol, az a hátránya is. Ugyanis nem sok idő van a cselekmény kibontására és a karakterek felvázolására.

Összegzés: A Kung Fury ékes példája annak, hogy ha valakinek van egy álma és ahhoz ragaszkodik, akkor egy kis hátszéllel (lásd közösségi támogatás) meg tudja valósítani, vagy így vagy úgy. Sandberg úr most már biztosan jót fog aludni, hiszen elmondhatja magáról, hogy ha csak 30 percre is de megidézte a legcoolabb évtizedet. Na, meg rajta kívül ember nem pottyantott vászonra ilyen rövid játékidő alatt ennyi ökörséget. Nézzétek meg!

Értékelés: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr487507582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.31. 20:02:35

1. Mi a faszt jelent az, hogy "kimaxolva"? Ki volt az a degenerált baromállat, aki kitalálta ezt a "szót"?
2. Én megpróbáltam megnézni ezt a fost, mert a vízcsapból is ez folyik, de szvsz egy baromság, nulla humorral.

thedirector 2015.05.31. 20:11:07

Vagy inkább nulla humorérzékkel, nem "Pythonozok" ? :) Vagy nem éltél abban a korban, vagy nem láttál hasonló filmet. Persze, az is lehet, pusztán nem tetszik. Nincs ebben hiba.

Ha, jobban tetszik akkor gondold a "kimaxolva" szó helyére oda a "csúcsra járatva"-t

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.31. 20:25:19

@thedirector: hmmm... blogot írsz, de még a válasz gombot sem ismered? Ez oan édi. Én nem vok elég trendi az ilyen klimaxos dumákhoz, jobban szeretem, ha nem valami korcs aljanép akarja megreformálni a nyelvet. :(

Ami ezt a filmcsodát illeti... de, valószínűleg láttam az eredeti filmek egy részét. Viszont ez az "agyonhájpolt" szarság kb. olyan, mintha valami barom a Csupasz pisztolyt próbálná parodizálni. Erőltetett, gagyi, fos, szemét stb.

thedirector 2015.05.31. 20:32:27

@pythonozok: Ismerem, lemaradt, ha visszanézel pár posztot, láthatod, de gyanítom nem most kötünk örök életre szóló "író"-olvasó barátságot. :D

Ha elismerem, hogy agyonhypeolt és gagyi és fos és minden amit kívánsz, akkor megígéred, hogy többet nem írod le? :) Értjük, hogy neked nem tetszik, nem tudom miért baj, ha másnak igen. De így kerek a világ.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.31. 20:39:25

@thedirector: nem baj, ha van akinek tetszik. De amikor két napja öt percenként látok újabb posztot/cikket az index és a blog.hu címlapon ugyanerről... na mind1.

thedirector 2015.05.31. 20:46:21

@pythonozok: 1-2 nap és lecseng úgy is. Most szenzáció mert kevés ilyen alkotás készül. Főleg, hogy a KS miatt a kezdetek óta nagy érdeklődés övezi. Most megnézi mindenki, ír róla valamit, jövőhéten már nem fogod minden posztban ezt látni :)
süti beállítások módosítása