"Vihar közeleg Mr.Wayne". Megérkezett a Dark Knight Rises előzetese + vélemény+ várható történet
2011. december 18. írta: thedirector

"Vihar közeleg Mr.Wayne". Megérkezett a Dark Knight Rises előzetese + vélemény+ várható történet

"Vihar közeleg Mr.Wayne". Megérkezett a Dark Knight Rises előzetese + vélemény+ várható történet



Folytatódik a Batman hét itt a Filmérték blogon. Ezúttal a Dark Knight Rises első előzetesét mutatom be nektek, némi adalékanyaggal.

Nem csigázok tovább senkit, itt megnézhetitek a trailert, alant pedig néhány érdekességet olvashattok:

Így elsőre megnézve a 3 film közül ennek sikerült a legkevésbé izgalmasan a trailere. Félő, hogy Tom Hardy nem fog annyit hozzátenni az egészhez, vagy inkább máshogy fogalmazva: Nem tudja annyira megemelni Bane karakterét, mint anno Jokerét Ledger. Főleg mivel itt kissé torz hangon fog beszélni és maszk is takarja, de majd meglátjuk. Anne Hathaway aranyos kis cica lesz, de nem tudom mennyire lesz olyan vad és ellentmondásos mint Michelle Pffeifer. A két új színész, Marion Cottilard és Joseph Gordon Lewitt karakterére is fény derül. Előbbi Miranda Tate-t fogja játszani, utóbbi - vagyis Lewitt pedig Blake rendőrtisztet fogja alakítani. Impozáns a névsor tehát. Fél Eredet gárda itt van. :)  Amúgy annyira nem adja át Gotham hangulatát az előzetes, főleg az amerikai focis rész számomra kérdéses, de látványnak nem rossz. Sokat nem árul el a trailer, viszont van pár érdekes jelenet, amit annak tükrében fogok elemezni, hogy mi történt a Knightfall című 93'-as képregényben. Előre szólok csak találgatás, de a trailerrel érdekes párhuzamok vannak. Valamit spoileres is lehet. (már amennyiben lesz ráció a történet és a képregény között)
 

Bane bajt okoz:

Bane első találkozása Batmannel a Knightfall képregényben történt meg, mikor is az izompacsirta egy seregnyi emberrel betör Gothambe, hogy átvegye az irányítást a város felett. Meg mellékesen vágyat érez arra, hogy kinyírja szárnyas igazságosztó barátunkat. Ehhez segítségül hívja Arkham lakóit. ( kieg: Arkham = Gotham elmegyúgyintézete, ahol a közönséges bűnözök mellett, a nagy elmeroggyant bossok is tanyáznak. Pl. Madárijesztő, Joker stb..) Valószínűsíthetően itt fog a képbe kerülni újfent R'as Al Ghul (Batman Begins), akiről Nolan anno pletykált. Miután maga mellé állította az alvilágot Bane megtámadja Alfredet és Gordon felügyelőt (az első teaser videóban ennek is láttuk jelét. Kórházi ágyon feküdt a rendőrkapitány), ezzel odacsalva Batmant, akinek eltöri a gerincét. Mivel kedvenc Denevéremberünk egyébként sem örvend túl jó egészségnek, köszönhetően annak, hogy az előző részben public enemy no.1 lett, így nem ellenfél az izomkolosszusnak. Mellesleg  Bane, a Wayne kúriát is atomjaira verte tehát totális káoszt okoz. A Knightfall-ban Batman szerepét egy másik igazságosztó veszi át Bruce helyett (ha tippelni kéne akkor Joseph Lewitt alakítja majd) aki egy évig lábadozik a gerinc roppanása után. Elképzelhetőnek tartom, hogy Macskanő segítségével (akit szintén nem egyszer látunk a trailerben) fogják a végén legyőzni Bane-t. Mivel a rész címe Rises, ezért nem gondolnám, hogy Nolan meglépné, hogy kinyírja Batmant, de benne van a  pakliban, mivel nem akar több részt készíteni. (Pénz nagy úr, tehát valószínűleg nem így lesz)
A Warner reklámgépezete beindult, mi pedig alig várjuk, hogy végre 2012 júliusa legyen!
 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr113472992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása